Europacup-seier til Zakka

Zakarias Blom Johansen fra SK Rye vant endurorunden i Tyskland med 13 sekunders margin.

Sist oppdatert 29. mai 2016 kl 16.02
Zakarias Blom-Johansen fra SK Rye har kjørt seg rett inn i den europeiske enduro-adelen allerede første sesong han satser på enduro. Foto: Kristoffer Kippernes

– Det er moro å se at jeg får igjen for det jeg har lagt ned på trening i vinter, sier Zakarias Blom-Johansen etter rittet.

– Strategien var bare å kjøre fort på alle etappene og ikke gjøre noen feil. Du kan ikke gjøre feil, for da taper du mye tid, sier han.

Tøffe løyper
Blom-Johansen er godt fornøyd med kjøringen, og forteller at forholdene var krevende.

– Det var skikkelig gjørmete i dag. Det regnet i hele natt, og da blir det bløtt og mye spor, særlig når vi startet bakerst og det var 350 som hadde kjørt foran oss, så det var tungt i dag, sier han.

Blom-Johansen vant runden med tida 11:10.48. Tyske Christian Textor ble nummer to på dagens runde i Specialized SRAM Enduro Series, som fungerer som Europacup i enduro, 13.86 sekunder bak Blom-Johansen. Gustav Wildhaber fra Sveits ble nummer tre, med tida 11:36.59.

Fullstendige resultater

Rett inn blant pallkandidatene
Tidligere i vår kom Blom-Johansen på andreplass i første runde av Specialized SRAM Enduro Series. I mangel av en felles europeisk enduro-serie er den tyske cupen Specialized-SRAM Enduro Series blitt høyeste nivå på kontinentet, og rittene trekker derfor en rekke av de skarpeste utøverne fra verdensserien, Enduro World Series.

At Blom-Johansen skulle kjøre seg rett inn i Europaeliten allerede denne sesongen, er imidlertid over forventning.

– Dette er første sesongen jeg satser på enduro, så det Før har jeg bare trent utfor, selv om jeg kjørte noen enduroritt. Men i vinter har jeg lagt opp treninga mer spesifikt inn mot enduro, med flere timer slik at jeg skal holde ut hele dagen, forklarer han.

Sist helg vant Blom-Johansen Nesbyen Enduro, som var første ritt i den norske enduroserien 80/20. Nå er det andre runde i 80/20-serien som er neste konkurranse. Traktor Enduro i Søndre Land går 18. og 19. juni. Deretter blir det en ny runde i verdenscupen EWS helga etter.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Zakka på Specialized SRAM Enduro Serie May 29-16 - Foto Privat
Zakarias Blom-Johansen vant Europacup runden i enduro i Tyskland foran Christian Textor på andreplass og Gustav Wildhaber. Foto: Privat