Basert på resultatene fra Norgescuprittene i helga og Norgescupåpningen på Darbu i april har NCF region Øst tatt ut en tropp på totalt 20 ryttere: 12 menn, fordelt på seks juniorer og seks seniorer, og åtte kvinner fordelt på tre juniorer og fem seniorer. Av disse har 14 takket ja til plassen.

– Vi har i år tatt ut 20 ryttere til rittet i Vårgårda, mot 12 i fjor. Vi tok ut såpass mange denne gangen både fordi opplegget har fått god tilbakemelding etter prøvesesongen i fjor, men også fordi vi ser at det er utfordrende for en del av rytterne når det bare er en uke fra uttak til rittet som regionlaget skal stille på, sier Lena Øverbye i NCF Øst. 

Annonse

– Vi ser at mange har takket nei denne gangen, sikker fordi det har vært mange ritt de siste to-tre ukene. Men Ole Hem kjørte jo kjempebra i helgen, og han har takket ja til å være med. Det blir spennende å se hvordan det går, for han er i form om dagen, sier hun.  

Dette er troppen til Vårgårda 
Kvinner junior
Anna Littorin Sandbu, SK Rye
Johanne Dahl Norland, SK Rye
Pernille Skott Bringsjord, Soon CK

Kvinner senior
Marit Sveen, SK Rye
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK
Elisabeth Sveum, SK Rye

Menn junior
Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK
Fredrik Bådstangen, Soon CK
Sebastian Dietrich, IF Frøy
Christian Frøyland Foss, IF Frøy

Menn senior
Ole Hem, Romeriksåsen SK
Anders Halland Johannessen, Soon CK
Mats Tubaas Glende, Soon CK
Jens Bergmann, SK Rye 

I tillegg har Knut Røhme og Fredrik Haraldseth takket nei i menn senior, Sylvi Sommer og Martine Opsahl takket nei i kvinner senior. Edvard Sandvik takket nei i menn junior, mens Albin Littorin Sandbu får ikke deltatt da han brakk armen på søndagens ritt. 

Saken fortsetter

Pernille Skott Bringjord - NC5 - Bengt Ove Sannes  1400x933
Pernille Skott Bringsjord fra Soon CK er tatt ut til NCFs regionlag. Foto: Bengt Ove Sannes

Pernille Skott Bringsjord fra Soon CK er tatt ut til NCFs regionlag. Foto: Bengt Ove Sannes

Springbrett mellom klubb og landslag
– Regionlaget skal fylle gapet mellom klubbenes tilbud og landslaget, samt bidra til å skape et fellesskap og mulighet for dedikerte ryttere til å sykle UCI-ritt i Norden. Vi forsøker å reise, bo og spise middag sammen, slik at de uttatte rytterne får en økonomisk støtte i forbindelse med rittet. Videre har vi felles gjennomkjøring av løypene i forkant av rittene, sier Øverbye.

Samme rammer som i fjor
Regionlaget vil som i fjor ha et budsjett på 100.000 kroner og ambisjoner om å stille med 12 utøvere på to internasjonale ritt i løpet av sesongen. Det vil bli tatt ut ryttere på både junior og senior nivå, basert på prestasjoner i Norgescupen i rundbane. 

– Kriteriene for å bli tatt ut på regionslaget, er at utøveren ikke er tatt ut på landslaget og har levert gode prestasjoner i rundbane, sier Øverbye.

Det første rittet går i Vågårda i Sverige 13. mai, mens det andre ser ut i bli Kolding i Danmark 12. august. 

– Begge rittene er UCI S1-ritt, og er plukket ut fordi at disse gir utøverne best mulighet for poengsanking, sier Øverbye.  

Resultater fra Norgescupen i Darbu i april og Rye terrengsykkelfestival var avgjørende for uttaket til rittet i Vårgårda, mens rundbane-NM og Norgescuprunden på Konnerud vil telle mest for uttaket til rittet etter ferien. 

Fredrik Bådstangen - NC5 2018 - Bengt Ove Sannes 1400x933
Fredrik Bådstangen er tatt ut til helgas ritt i Vårgårda i Sverige. Foto: Bengt Ove Sannes

Fredrik Bådstangen er tatt ut til helgas ritt i Vårgårda i Sverige. Foto: Bengt Ove Sannes