– Robin har kjørt helt sykt bra i år, så det var moro at han skulle være med her, men så ble jeg litt nervøs også. Men det gikk bra til slutt, sier Zakarias Blom Johansen, som slo Wallin med 10 sekunder.

Å slå svensken var en milepæl for Rye-syklisten, som begynte å satse fullt på enduro denne sesongen.

Annonse

– Jeg tenkte at jeg fikk prøve å slå Robin, gi gass og se om det holdt. Jeg har aldri slått Robin før, og det var litt moro å se at jeg kan slå ham også. Han er jo på profflag og lever av enduro og ble topp 10 på verdenscuprunden i Argentina, sier Blom Johansen, og forklarer at verken oppladingen eller løypa var helt optimal.

– Jeg hadde vært litt syk i uka som var, og løypene på Traktor er veldig fysiske med mye oppover og bortover, så det blir mye tråkking og ikke så mye teknisk nedover. Da må jeg finne andre måter å holde motivasjonen oppe på. Det var bra motivasjon å slå Robin, sier Blom Johansen.

Topp 3 menn
1. Zakarias Blom-Johansen, SK Rye,
2. Robin Wallner, Sverige,
3. Espen Johnsen, Bergen MTB klubb,

Fullstendige resultater kommer

Les også: Europacupseier til Zakka 

Saken fortsette under

GBR at Traktor - Mads Oliver Øftshus 1400x900
Britene kom med en stor tropp til Traktor Enduro, men nådde ikke helt til topps på resultatlistene. Foto: Mads Oliver Øftshus

Britene kom med en stor tropp til Traktor Enduro, men nådde ikke helt til topps på resultatlistene. Foto: Mads Oliver Øftshus

Bondehagen til topps
Stina Bondehagen vant dameklassen, foran Alice Grindheim,. Vera Leivsdottir, som vant første runde i årets 80/20-serie i Nesbyen, ble nummer tre.

– Det var veldig stas å stå på toppen av pallen igjen. Dagen var fysisk tøff og teknisk. Man fikk ingenting gratis denne helgen, og med et par dager regn i forkant ble det til tider "soggy". Tre av seks nye nedfarter for min del, hvor deler var veldig moro flytsti. Og Traktor leverer alltid god stemning på gården, sier Bondehagen.

Selv om hun vant dagens runde og det fortsatt er tidlig på sesongen, føler Bondehagen at hun allerede har kniven på strupen.

– Det var jevnt i toppen mellom jentene. Det er supergøy, og helt topp at antallet jenter i cupen stiger. Men jeg var syk og fullførte ikke forrige ritt, så jeg må delta på de neste i cupen for å få sammanlagtresultater, sier Bondehagen, som kjører Åre Enduro tre uker.

Se også: Bildegalleri Oslo Enduro 2015 

Grindheim, som vant Traktor Enduro i fjor og var en av forhåndsfavorittene til årets ritt, gir seg  godkjent for helgas innsats.

– Jeg er fornøyd med andreplassen. Det var mye mer tråkking i år, så det var slitsomt, og det blir vanskelig å slå Stina da, sier Grindheim, som også er imponert over nivået i dameklassen generelt.

– Det virket som de fleste jentene kjørte uten store feil, så det er bra, sier hun.

Topp 3 kvinner
1. Stina Bondehagen, Aron Skiklubb
2. Alice Grindheim, Drammen CK
3. Vera Leivsdottir, Bergen MTB klubb

Fullstendige resultater kommer

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Preben Nøkleby Etappe 5 Traktor - Mads Oliver Øfsthus 1400x924
Preben Nøkleby klar for etappe 5. Foto: Mads Oliver Øfsthus

Preben Nøkleby klar for etappe 5. Foto: Mads Oliver Øfsthus