– Alle bare pusher hverandre

Ingrid Lonar hyller sykkelmiljøet som samler seg rundt B-Rage i Trysil. Hun mener det store aldersspennet blant deltagerne er en stor styrke for arrangementet.

Sist oppdatert: 11. september 2023 kl 20.50
ingrid lonar b-rage sessions 2023
ALTMULIGJENTE: Rå på både sykkel, skate- og snowboard. Samtidg gründer og produktutvikler. Denne jenta kan alt. Foto: Foto: Gisle Johnsen/@locteit
Lesetid: 3 minutter

I tillegg til å vinne snowboard- og skatekonkurranser er Ingrid Lonar er ingen nykommer på to hjul.

Senest på Huckfest 2023 ble hun første jenta til å hoppe ut monster-rampa som er det største hoppet i Hillbilly Bike Park.

Lonar stilte også sterkt i årets B-Rage Session, som er Brage Vestaviks årlige invitational. Der inviterer han noen av verdens beste freerideryttere for å vise seg frem i den dobbelt-svarte løypa i Trysil.

– Hvordan har dagen vært da?

– Å sinnssykt gøy! Det var en lang dag, men egentlig har det vært litt nice med masse folk, for da blir det litt naturlige pauser. Men nei, det er så sykt mye trivelig folk! Sinnssykt gøy løype og alle bare pusher hverandre og koser seg og leker, sier Lonar.

BEST VIBES: Lonar vant i fjor «Best Vibe» prisen. Hun sørger alltid for god stemning og leverer rå kjøring. Foto: Gisle Johnsen/@locteit
BEST VIBES: Lonar vant i fjor «Best Vibe» prisen. Hun sørger alltid for god stemning og leverer rå kjøring. Foto: Gisle Johnsen/@locteit

Lonar har stort engasjement for å få med flere jenter i miljøet. Tidligere har hun har vært en pådriver for å inkludere flere jenter, blant annet ved å starte en jenteskatecamp.

– Det er fett å være litt mange jenter. Alle har liksom pusha hverandre litt. Noen kan det, og noen kan det, så er plutselig alle med på å sende. Sykt artig!

Se jentene dra på stort i årets recap av B-rage Sesh 2023:

ty diserud steen b-rage sessions 2023 drop
Les også

Det var ni damer som deltok på årets session.

Lonar blir imponert over nivået hos jentene, som stadig øker for hvert år som kommer.

– I fjor var vi kanskje et par stykker som sykla deler av den (B-Rage). Så nå er nesten alle gjennom hele, så det er jævlig gøy.

Årets yngste deltager var 12 år gamle Tess Van Weerdhuizen.

Hun vant velfortjent prisen «Rookie of The Year».

Hun kjørte hele løypa og dro på alle hoppa på lik linje med de mest erfarne og proffe deltakerne. Lonar var meget imponert.

TALENT: Deltakerne var utrolig imponert over syklinga til Tess Van Weerdhuizen. Foto: Gisle Johnsen/@locteit
TALENT: Deltakerne var utrolig imponert over syklinga til Tess Van Weerdhuizen. Foto: Gisle Johnsen/@locteit

– Det er så gøy med de aldersforskjellene. Noen av oss er over 30, og noen er 12, også er det bare sånn; «Å jævlig fett!», også sykler man sammen og glemmer helt aldersforskjellen.

– Hva tror du er det som gjør at det blir flere jenter med i sporten da?

– At de blir synlige. Tenk på alle som står der og ser på at jentene sykler, så tenker de; «Oi, jeg kan jo også gjøre dette her. Fett!», også begynner man å pushe litt. Så er det jo også det å møte noen som er gira på sykle, da. Om det så er en gutt eller en jente, men også ha et miljø. Så enten er man litt heldig, eller så finner man det kanskje etter hvert da.

Publisert 7. september 2023 kl 09.53
Sist oppdatert 11. september 2023 kl 20.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen