Brage Vestavik fikk trøbbel med dempingen da han flatlandet på kontainerhoppet i løypa. Han fikk låne en ny demper av en argentinsk venn, men fikk bare testkjørt løypa en gang på full gass, og kom ikke videre til finalen fra kvalifiseringen.

– Jeg hadde noen mekaniske problemer på den første treningsomgangen, så jeg fikk bare kjørt den ene gangen før konkurransen. Da ble det ikke de sjukeste resultatene, men jeg er superstoka over å ha kjørt mitt første urbane utforritt, sa Vestavik på sosiale medier etter rittet.

Annonse

Han ble nummer 26 i kvalifiseringen og 22 gikk til finalen.

Se filmen fra konkurransen 

Ekstremt
Konkurransen Valparaiso Cerro Abajo gikk søndag og ble i år arrangert for 15. gang. Brage Vestavik er første nordmann som har deltatt på Red Bulls ekstreme gateutforritt i Chile.

Feltet besto av 40 inviterte eliteryttere fra hele verden, som skulle bryne seg på 1.8 km bratt løype med en rekke urbane utfordringer slik som å hoppe over gater, nedover trapper og gjennom en smal korridor fra en ende av et hus til en annen.

Se Terrengsykkel-TV: 10 blå og ingen pigger 

Tsjekkiske Tomas Slavik vant konkurransen med tida 2:48:480. Bernard Kerr fra Storbritannia ble nummer to, og chileneren Pedro Ferreira sikret seg den siste pallplassen. Svenske Oscar Harnström ble beste skandinaver med åttendeplass i finalen.

Saken fortsetter under

Tomas Slavik - Valparaiso 2017 - Alfred Jürgen Westmeyer - Red Bull Content Pool
Tomas Slavic på vei ut av huset under Valparaiso Cerro Abajo. Foto: Alfred Jürgen Westmeyer/Red Bull Content Pool

Tomas Slavic på vei ut av huset under Valparaiso Cerro Abajo. Foto: Alfred Jürgen Westmeyer/Red Bull Content Pool

Vestavik hadde også uflaks i Red Bull Hardline-konkurransen i Wales i september. 

Brage Vestavik Valparaiso 2017 - Gustavo Cherro Red Bull Content Pool 1400x933
Brage Vestavik (midten) under Red Bulls urbane utforkonkurranse i Chile i helga. Foto: Gustavo Cherro

Brage Vestavik (midten) under Red Bull Valparaiso i Chile. Fra venstre Adrien Loron (Frankrike), Ambroise Hebert (Frankrike) og Ricardo Peredo (Mexico). Foto: Gustavo Charro/Red Bull Content Pool