– Jeg sklei ut i et dropp i skogen. Det var utrolig steinete, og bakhjulet sklei ut så jeg måtte bråbremse før hoppkanten og løpe rundt. Det tapte jeg mye tid på, forklarer Brage Vestavik.

Dermed røk finaleplassen, i år også. Men i motsetning til fjor da Vestavik skadet seg stygt fordi ramma brakk i kvaliken, var han to plasser unna finalen denne gangen.

Annonse

– Først var jeg litt irritert over at jeg ikke kom til finalen. Men dette er jo den sjukeste løypa i verden. Det er de beste rytterne i verden som får være med, og omtrent alle krasjet i løpet av helga, så jeg er veldig fornøyd med 12. plassen, sier 18-åringen, som var en av bare få juniorer i konkurransen.

Topp 3 Red Bull Hardline 2017
1. Craig Evans, Storbritannia, 2:31.29
2. Bernard Kerr, Storbritannia, 2:33.30
3. Dan Atherton, Storbritannia, 2:33.73
--
12. Brage Vestavik, Norge

Saken fortsetter under

Craig Evans - Red Bull Hardline 2017 - Foto Red Bull Content Pool 1400x933
Craig Evans vant årets utgave av Red Bull Hardline. Foto: Red Bull Content Pool

Craig Evans vant årets utgave av Red Bull Hardline. Foto: Red Bull Content Pool

Red Bull Hardline arrangeres i Wales. Årets utgave var den fjerde i rekka, og Vestavik forteller at den var enda større og skumlere enn de foregående versjonene. Det skyldtes delvis været.

– Det var mye verre i år enn i fjor. Hoppene var like store og like skumle som da, men i år regnet det veldig og det var sjukt glatt og gjørmete i den løypa som allerede er sinnssykt bratt og steinete, sier Vestavik, som likevel greide å komme seg uskadd gjennom konkurransen.

– Jeg trodde ikke jeg skulle holde til søndag. Av de 23 som var tatt ut i år, var det ti som skadet seg før konkurransen, forteller han.

Vestavik hadde trent i anlegget siden torsdag før konkurransen, men vet ikke hvor mye det hjelper.

– Det er ingenting som er sånn som Red Bull Hardline, så det er ikke lett å forberede seg til dette. Det er bare å reise ned og kjøre, men det er greit å ha sett elementene på forhånd, sier Vestavik.

Se filmen fra årets Red Bull Hardline (saken fortsetter under) 

Tidenes mest ekstreme
Ti av de 23 som var plukket ut til å være med på årets utgave av Red Bull Hardline, var skadet før konkurransen i det hele tatt startet.

Dan Atherton, konkurransens far, mener årets utgave uten tvil er den mest ekstreme til nå, og er imponert over rytternes nivå.

– Vi har slåss mot været helt siden vi begynte å bygge løypa, og forholdene var ekstremt krevende. Men alle som syklet her gjorde en fantastisk innsats, sier han til Red Bull etter rittet.

Saken fortsetter under

Brage Vestavik - Red Bull Hardline 2017 - Red Bull Content Pool 1000x1500
Brage Vestavik under Red Bull Hardline. Foto: Red Bull Content Pool

Brage Vestavik under Red Bull Hardline. Foto: Red Bull Content Pool

Unikt konsept
Konkurransen er ansett som en av de tøffeste i verden og unik av sitt slag, og klekket ut av utforproffen Dan Atherton med mål om å sprenge grenser for hva som er mulig på en sykkel og utfordre selv de mest progressive rytterne.

Atherton trenger ikke forholde seg til formelle regler og restriksjoner på løypa, elementene eler formatet, og lar seg inspirere fra både motorsport og BMX. Her kommer høydepunktene på rekke og rad: smale trekonstruksjoner, svære hopp, deriblant det etter hvert så kjente hoppet der rytterne hopper tvers over en vei, alt bakt inn i en løype på knappe fire minutter.

Dan Atherton - Red Bull Hardline 2017 - Foto Red Bull Content Pool 1400x933
Dan Atherton, Red Bull Hardlines far, ble nummer tre i årets konkurranse. Foto: Red Bull Content Pool

Dan Atherton, Red Bull Hardlines far, ble nummer tre i årets konkurranse. Foto: Red Bull Content Pool