Brage ned Val di Sole-løypa

Bli med supertalentet Brage Vestavik ned en av verdens råeste utforløyper. Du kan kjenne suset av trærne som sneier skuldrene dine.

Sist oppdatert: 28. november 2015 kl 08.00
UTFOR-PRINS: Brage Vestavik er Norges råeste utforungdom. I Val di Sole fungerte han som både prøvekjører og løypesveiper.
UTFOR-PRINS: Brage Vestavik er Norges råeste utforungdom. I Val di Sole fungerte han som både prøvekjører og løypesveiper.
Lesetid: 2 minutter

Brage Vestavik hadde i sommeren æren av å være prøvekjører og løype-rydder under verdenscupen i Val di Sole i Italia. 
– Vi var egentlig fire testkjørere. Men det var omtrent bare jeg som syklet. Tror det var jeg som syklet mest av alle, sier Brage om oppdraget.

– Jeg åpnet og stengte treninger, kvalikk og finale, så det ble nok av runs.

– Det var vanskelig å få fulle runs for jobben min var jo å rydde løypa før en ny trening og klasse. Så jeg måtte jo få alle til å komme seg ned og ut av løypa for jeg måtte være sistemann. Jeg har ingen eksakt tid på hvor fort jeg syklet for fikk aldri et fullt run på tid. Og når jeg endelig fikk sjansen til det punkterte jeg, eller ødela noe på sykkelen. Så Gopro-runnet er klippet sammen fra et «racerun» fra finale-dagen, og noen treningsklipp fra treningsdagene, forteller Mysen-gutten om video-klippet. 

Utforløypa i Val di Sole er regnet som en av verdenscupens aller råeste. Den er bratt fra start til mål, og konstant grov og hard. Hvis du har tenkt at utforløyper i verdenscupen kanskje er litt korte kan du her få følelsen av hvordan det er å sykle fort i Mama-mia-bratt terreng i over fire minutter sammenhengende. 


MAMA MIA. 
Vai Vai Brage!

Se forresten flere videoer med Brage Vestavik i Terrengsykkelskolen: 

Publisert 28. november 2015 kl 08.00
Sist oppdatert 28. november 2015 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen