LETT OG LEDIG: Sombrio Highline har gjenoppstått i lettere og luftigere versjon.
LETT OG LEDIG: Sombrio Highline har gjenoppstått i lettere og luftigere versjon.

LETT OG LEDIG: Sombrio Highline har gjenoppstått i lettere og luftigere versjon. 

Annonse

Sombrio Highline shorts

Pris: ca 1000 kroner

Import: Cycling Sports Group

 

Pluss: Tynt og lett stoff, gode lommer, allsidig passform, gylf som holder seg igjen, funksjonell stramming i livet, nøkkel-løkke i lomme.

Minus: Noe dyr.

 

Sombrio er mer kjent for tykke materialer, vid passform, og fokus på beskyttelse og uvøren stil enn funksjon på lange, fysisk krevende turer. Deres Highline-shorts har i så måte vært et unntak i kolleksjonen. Tidligere utgaver av denne var blant Terrengsykkel-redaksjonens første baggy-shorts-favoritter.

Årets helt nye modell av Highline har med flere av de tingene vi likte med forrige generasjon, og har droppet flere ting vi ikke likte.

Les om Cannondales nye stisykkel Habit her: 

Nye Highline er vesentlig mykere og luftigere i stoffet en tidligere varianter. Highline-shortsen er nå tynn, lett, og ganske så luftig. Passformen er ikke supervid, men heller ikke så trang at den på noen måte begrenser bevegelsen. Jeg som drar på 76 kilo fordelt på 184 cm finner meg perfekt til rette i en medium. Shortsen har borrelåsstramming i livet på sidene. Gylfen har glidelås, to trykk-knapper og en borrelåsstolpe parallelt. Fint med helgardering her.

Materialet er ganske elastisk, og skrittet har super bevegelighet uten at det hekter i setet. Shortsen sitter tett mot skrevet, uten at du trenger å gæzze den unødvendig høyt i livet. 

Shortsen har to sidelommer, en på hvert lår, begge med glidelåslukking. I tillegg til en glidelåslomme midt bak. Inne i venstre sidelomme er det en nøkkelløkke som holder ekstra godt på nøkkelknippet. Smart. Noen mener denne løkka er ment til heiskort, noe som ikke rimer helt med shortsens tiltenkte bruksområde. Uansett, løkka funker til nøkler. 

Shortsen har laser-utskårede luftehull nederst på lårene og øverst på rumpa. Disse er bittesmå og bidrar nok ikke til veldig mye lufting. Vind inn under shortsen bidrar nok mer i så måte.

RUMPELOMME: Lomma bak er liten og rommer ikke stort, men et kredittkort får du plass til.
RUMPELOMME: Lomma bak er liten og rommer ikke stort, men et kredittkort får du plass til.

RUMPELOMME: Lomma bak er liten og rommer ikke stort, men et kredittkort får du plass til. 

Les test av Madisons vanntette Tempest-shorts her

Vi var mildt sagt litt overrasket da vi tok denne shortsen i bruk. Vi hadde ikke forventet at Sombrio, av alle, skulle lage den vide shortsen vi nå trives best i på ritt- og treningssykkelen. Shortsen har blitt brukt i flere tekniske maratonritt uten følbar negativ effekt. Den positive effekten er dog åpenbar, men psykisk. Med vid shorts på startstreken i et maratonritt blir du automatisk en outsider i angrepsposisjon. Det er en mindre nervepirrende status å ha, enn skarpskodd innsider. At du holder varmen i sur vind, og er litt bedre beskyttet ved fall er mindre viktige effekter av den vide shortsen i ritt. På trening er det digg med en ekstra beskyttelsen, lommene på låret, samt at du føler deg litt mer komfortabel blant ikke-syklende. Shortsen ser bra ut på så vel offentlig kommunikasjon, som på fortauskafeen etter tur. Kjører du bil til terrenget når du sykler, kan du spare bilen for møkk og skitt ved å ta av shortsen før hjemturen.

Sombrio-shortsen har i følge av sin status som shortsskuffens nye favoritt blitt vasket mange ti-talls ganger siden den var ny i juli 2015. Den ser fortsatt helt lik ut. Borrelåsstrammerne i livet er like fine som i fjor sommer og smekken holder seg fortsatt igjen, selv etter store måltider. Shortsen har ikke silikonkant inni, eller løkker for å hekte på innershorts. Den har i stedet noe som minner om et lite snøskjørt. Et litt stivt nylon-bånd ligger som en flapp rundt hele liningen. Dette bidrar nok til at shortsen ikke siger under bruk. At den ikke har silikon-kant i livet er like mye en fordel som en ulempe. Slike silikonkanter kan ofte hekte seg litt i innershortsen og skape uønsket friksjon.

Sombrio-shortsen kommer uten innershorts, så du kan bruke din favoritt-selebukse med god samvittighet. Vi har flottet oss og brukt shortsen mye sammen med Assos' Rally-bukse  og med Specializeds SWAT-bukse.

Freeride-pionerene, Sombrio er nå eid av merket som en gang i tiden prøvde å varemerke-beskytte ordet Freeride, det er nesten en liten ironi der. Samtidig bør Cannondales overtagelse av Sombrio sikre enklere tilgang til klærne.

At Highline-shortsen er mer egnet til spreke langturer enn noen gang er uansett fakta, Cannondales innblanding eller ei.