Test av Sweet Delirious sykkeljakke

Strippet og avansert Gore-Tex-jakke fra gjengen i Trysil. Funker den på sykkelen?

Sist oppdatert: 19. desember 2014 kl 07.45
SOM NY: Over ett år med hyppig bruk synes ikke på vår testjakke. Fargen er fortsatt like frisk som på bildet og glidlåsene glir lett.
SOM NY: Over ett år med hyppig bruk synes ikke på vår testjakke. Fargen er fortsatt like frisk som på bildet og glidlåsene glir lett.
Lesetid: 3 minutter

Sweet Deilirious
2499 kroner
Vekt: 270 gram
Sweetprotection.com

 test av Royal Alpine Storm - en annen uværsjakke.

 

Pluss: God passform, enkel og uten dilldall, frisk farge, behagelig og robust stoff, lett.

Minus: Litt klam, kunne vært enda litt lengre i ryggen.

 

Sweet Delirious er en nedstrippet jakke i trelags Gore Tex active membram. Av staffasje har den kun en liten lomme på brystet og stramming i livet, rundt håndleddene og i halsen.

Jakka har ikke hette, heldigvis. Hette på sykkeljakker er som oftest i veien mer enn de er til nytte, og avtagbare hetter gjør kragen mindre komfortabel.

Delirious-jakka har likevel flere funksjoner vi setter pris på. Den har et litt forlenget ryggstykke og relativt smal passform, uten å bli trang. Jakka er lett og tar liten plass i sekken hvis været viser seg å være bedre enn forventet.

Ønsker du å holde rumpa tørr også. Kanskje en vanntett short er tingen?

Tøff test

Vår ilddåp for denne jakken kom under TransProvence for litt over ett år siden. Snø, sludd,  hagl og striregn gjorde alt vått, men denne jakka holdt tett og beskyttet godt mot uværet.

Jakka ble nedsauset av gjørme og møkk, men ble brukt flere dager uten vask. Den holdt fortsatt tett. Mest overraskende var det at den faktisk ble helt ren i vasken etter endt uke og etter å ha ligget i sykkelkofferten i noen dager.

Et år senere holder jakka fortsatt tett når det regner, og den er fortsatt med i sekken på turer på høyfjellet når været kan endre seg.

Jakka har ingen lufteåpninger annet enn hovedglidlåsen og den kan bli litt klam ved energisk sykling. Spesielt gjelder dette hvis du tetter igjen i halsen med en buff. Lar du halsen være åpen kan du lufte litt gjennom jakka.

Active-membranen puster bedre enn de fleste andre membraner, men det blir fortsatt klamt i høy fart. Jakkas tre lag er limt sammen og ytterlaget har en ripstop-konstruksjon som er motstandsdyktig mot rifter og revner. Vi har ikke fått noen rifter i jakka til tross for en del knall og fall og flere tette stevnemøter med tornebusker. Alle sømmer er selvfølgelig tapet og tapen sitter like godt nå, som da jakka var ny for 14 måneder siden.  Det er bra!

Mansjettene på ermene har myke borrelåser for justering, og er forlenget litt nedover håndbaken for ekstra beskyttelse. Brystlomma er stor nok for en litt stor smarttelefon, men ikke så mye mer. Glidelåsen til både lomme og jakke er av den vanntette typen. Hovedglidlåsen på jakka har i tillegg en liten flapp på innsiden for 100% vindtetthet.

Det er vanskelig å kritisere Sweet Delirious for noe i det hele tatt. Sweet er gode på jakker, og med denne har de truffet bra på sykkelpassformen også. Kanskje kunne den vært enda en centimeter lenger på ryggen, men selv med aggressiv sittestilling på rittsykkelen dekker jakka ned over rumpa. På stisykkelen holder den godt som den er. Ermene er gode og lange nok og jakka har reflekslogoer på skuldrene og nederst på ryggen.

Et ekstra stoffpanel er lagt inn i overgangen mellom brystdel og skulder og dette sørger for skikkelig god bevegelighet, selv med relativt trange ermer. Smart!

Sweet Delirious er en fin og funksjonell Gore-Tex-jakke som har sykkelspesifikke funksjoner, men også funker på tur.

Prisen er på det jevne med andre jakker med tilsvarende teknologi.

Testpiloten på 184 cm og 76 kilo passet perfekt i en large.

Jakka vil komme i blå eller svart fra våren 2015.

Er du på utkikk etter polstret sykkelbukse?

Publisert 19. desember 2014 kl 07.45
Sist oppdatert 19. desember 2014 kl 07.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen