Test av 7Mesh Revelation Jacket

Hva skjer når produktdesignere fra to av verdens ledende klesfabrikanter går sammen? Får man verdens beste sykkeljakke?

Sist oppdatert: 2. juni 2015 kl 07.00
Lesetid: 6 minutter

7Mesh er et lite nyoppstartet merke fra Vancouver. I Norge er det Norsk Fjellsport som tar inn merket. Samme leverandør tar for øvrig også inn Gore-Tex-referansen Arcteryx.

Den første kolleksjonen har ikke mange plagg, men skal likevel dekke flere behov. 7Mesh henvender seg like mye til landeveissyklister som terrengsyklister med plaggene sine.

Vi fikk jakken Revelation på test. Den kommer både i dame- og herrevariant, i to farger, og har en oppgitt vekt på 270 gram. Størrelsene spenner fra XS-XL på herremodellen, XS-L på damemodellen.

Skjermbilde 2015-05-31 kl. 18.37.36
TIGHT: Jakken har et tett snitt.

 

TIGHT: Jakken har et tett snitt.

Jakken er både lett og minimalistisk. Her er funksjon og lav vekt åpenbart prioritert fremfor alt annet. Begynner vi på toppen, finner vi en avtakbar hette. Denne er konstruert for å ha under hjelmen, og festet til kragen med tre enkle mansjettknapper. Kragen har et lett stoff mot huden. Videre er det lufting på yttersiden av underarmen, og på sidene av ryggen. Ryggluftingen gir deg tilgang til eventuelle lommer du måtte ha på trøya under. På framsiden finner vi to sidelommer, samt glidelåsen på frontpanelet. Alle glidelåser har helt enkle hemper, og ermene har to små glidelåser. Jakka er laget med den dyreste Gore-Tex-membranen som heter PRO, som er spesielt slitasjesterk og pustedyktig.

PG_150405_spec_99
I ELEMENTENE: Jakka har fått prøvd seg i mye dårlig vær. Som her, under en regnfull dag i New Zealand.

 

I ELEMENTENE: Jakka har fått prøvd seg i mye dårlig vær. Som her, under en regnfull dag i New Zealand.

Det første vi biter oss merke i ved påkledning, er passformen. Denne jakken er ”purpose-built” som det heter på fint norsk. Snittet er tett, og sydd for å passe sittestillingen på sykkelen bra. Man trenger ikke skyte fram brystkassen mye før man merker at det strammer over brystet. Setter man seg på sykkelen derimot, merker man nesten ikke at man har på seg jakken. Ermene er tettsittende, og slipper ikke inn noe luft forutsatt at du strammer skikkelig.

_IPP9830
BESKYTTELSE: Gore-Tex Pro beskytter mot vær og vind.

 

BESKYTTELSE: Gore-Tex Pro beskytter mot vær og vind.

Det tette snittet har sine fordeler og ulemper. Fordelen er at jakken er sydd så bra at man ikke merker at man har den på. Vi fant oss selv i å tenke at dette er som å krype ned i en sovepose av dun om vinteren, det føles som et trygt skall mot omgivelsene. Ulempen, er at det ikke gir rom for så mye ekstra bekledning under, eller litt romslig kroppsform. Undertegnede er 178cm/75kg, og kunne ikke ha mye mer enn en tynn super og/eller sykkeltrøye under en medium jakke før det begynte å bli trangt. Vi kunne kanskje tenkt oss at jakken dekket enda litt lenger ned mot rumpa, men dette ble ikke oppfattet som et stort problem.

Slik jakken er sydd, blir den for tettsittende til å ha utenpå en litt tykk genser hvis du skal gå en tur, og den er for kort til å kunne sies å være en jakke som egner seg til ski/randonée-bruk. I vår testperiode fikk vi brukt den på noen joggeturer, men der går vel også grensen for bruksområdet.

_IPP9834
SIDELUFTING: Åpning for luft er lagt til underarmen. Et smart trekk, mener vi.

 

SIDELUFTING: Åpning for luft er lagt til underarmen. Et smart trekk, mener vi.

Revelation-jakka fikk sin ilddåp allerede på første testtur, hvor vi fikk fire grader, sludd  og plaskregn. Den kalde lufta kunne den ikke hjelpe oss mot, der måtte vi selv minne oss på å pakke varmere undertøy til neste tur, men jakka er vind- og vanntett med stor V. Under hele testperioden har vi kunnet fryde oss over å se vanndråpene prelle av membranen, og god beskyttelse mot all vind. I de sureste vindkastene skulle vi gjerne ønsket at kragen var noe høyere, så den enklere lot seg dra opp etter hake/nakke, men dette ville kanskje på en annen side ført til dårligere pusteegenskaper. Hetta som er designet for å bruke under hjelm fungerer slik den er tenkt, men vi er usikker på om vi liker tankegangen. Vi foretrekker en hjelmlue eller buff i stedet, og lot hetten ligge.

 

Ikke alle skalljakker puster like godt, nettopp fordi de er laget for å stenge ute det våte element. Her syns vi 7Mesh-jakka skiller seg vesentlig ut mot andre jakker vi har prøvd. Vi mener måten produsenten har valgt å gjøre luftingen på fungerer smart. For det første er sideluftingen flyttet fra under armhulene til bak på ryggsiden. Sittende på en sykkel er det uansett begrenset mengde luft som slipper ut under armhulene på grunn av sittestillingen. I tillegg gjør lufteåpningene på underarmen at luften strømmer godt oppover, og bak til ryggen. De små hempene til glidelåsene kan være litt vanskelig å få tak i, men på en annen side; hadde de vært større eller laget av metall, ville vekten gått opp igjen. Når man først får tak i de, er det ikke noe problem å verken åpne eller lukke.

_IPP9848
LAV: Kragen på jakken er relativt lav. Vi kunne i flere tilfeller tenkt oss den litt høyere, men dette ville nok medført litt dårligere pusteegenskaper også.

 

LAV: Kragen på jakken er relativt lav. Vi kunne i flere tilfeller tenkt oss den litt høyere, men dette ville nok medført litt dårligere pusteegenskaper også.

Den beste komplimenten vi kan gi jakken er at vi ikke tenker på at vi har den på under sykling. Selv om Gore-Tex membranen ikke er like myk som sine softshell-slektninger, er bevegeligheten i stoffet god. Lav vekt og et særdeles godt snitt gjør at jakken nesten ikke legges merke til.

 

I løpet av testperioden på to måneder har vi syklet, jogget, vasket, og gått på snørra med jakka, uten at den har vist tegn til slitasje. Selv en ufrivillig ferd gjennom portugisiske tornekratt på to hjul ble gjort uten rifter eller skader.

_IPP9844
TETT: Jakken har en tett passform, også ved ermene. Små borrelåser brukes for å stramme ermene.

 

TETT: Jakken har en tett passform, også ved ermene. Små borrelåser brukes for å stramme ermene.

Vi har knapt prøvd et dyrere sykkelplagg, og vår innstilling til testen av denne jakken var at til 5000 kroner bør det ikke være mye å pirke på. Vi skulle gjerne sett at jakken dekket litt lenger ned på ryggen, en litt høyere krage, og en helt vanlig hette. Men strengt tatt var ikke dette noe som plaget oss heller. Den er vanntett, vindtett, og puster ekstremt bra til skallplagg å være. De gangene vi ikke hadde den på oss ved avreise for tur, ble den konsekvent pakket med i sekken, bare fordi den er et genialt plagg å ha med.
7 Mesh Revelation-jacket er kanskje den beste sykkeljakken vi noensinne har prøvd, både med tanke på funksjon, vekt og passform. Til norske forhold er det en jakke som garantert vil bli satt pris på – og mye brukt hele året. Men er det verdt å bruke 5000 kroner på? Vi mener ja – men spørsmålet blir vel heller om du har 5000 kroner å bruke på en jakke som fungerer til et såppas snevert bruksområde. Mange syklister har andre fritidsaktiviteter enn sykling også, og kan derfor tenkes å ville ha en jakke som kan brukes til det meste.

Plusser:

+ puster godt til å være skallplagg

+ tett snitt

+ vind- og vanntett

 

Minuser:

- høy pris

- kanskje i overkant tett snitt for noen

- litt lav hals/krage

- snevert bruksområde

 

Pris: 4.999,-
Vekt: oppgitt 270 gram
Import: Norsk Fjellsport AS
Nett: http://www.7meshinc.com/

Publisert 2. juni 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 2. juni 2015 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen