Knebeskyttere og knebeskyttelse sykkel - tester 2022

Tester av knebeskyttere til sykling

Stisykling er en risikofylt aktivitet og da er det greit å kunne polstre kroppen med litt beskyttelse. Spesielt de stedene som er ekstra utsatt ved fall.

test av knebeskyttere til sykling og stisykling
KNEBESKYTTERE: Her finner du tester av flere forskjellige knebeskyttere til stisykling. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Stisykling kan innebære litt knall og fall, og knærne er en utsatt del av kroppen. Etter sykkelhjelmen er derfor ofte knebeskyttere et naturlig tilbehør for mange syklister.

Knebeskyttere kommer i mange forskjellige varianter og fasonger. I denne testen har vi testet et knippe knebeskyttere som egner seg til stisykling. Det vil si at de er i den lettere enden av skalaen, og myke og komfortable.

Scroll videre ned for å lese om våre test-favoritter

De fleste produsentene her lager også kraftigere knebeskyttere som kan være verdt å vurdere hvis du skal prøve deg i enduro eller heisbasert sykling hvor farten kan bli høyere og det er begrenset med tråkking.

Det som kjennetegner disse knebeskytterne, er at de har myk, elastisk gummi-beskyttelse, som gjør dem mer bevegelige, og dermed mindre bevegelseshemmende.

Vi har testet knebeskytterne over mange timer med stisykling. Vi har vekslet mellom de forskjellige variantene underveis på turer.

Hvis du ikke vil bruke alt for mye penger på et par knebeskyttere, er Sweet Bearsuit et veldig fint alternativ.

Vi har også testet Leatt AirFlex Pro ved to anledninger, og dette er gode knebeskyttere som puster godt.

Hvis du vil ha en knebeskytter som dekker enda litt mer, er AirFlex Hybrid, også denne fra Leatt, et meget godt alternativ.

Dette har vi vurdert

Bevegelighet

Føles knebeskytterne hemmende på? Presser det mot knær når vi tråkker, eller føles beskyttelsen trykkende mot ledd og muskulatur?

Luftighet og ventilasjon

Uansett hvilke av disse du kjøper, så vil det bli svetteutvikling. Men det er forskjeller, noen oppleves luftigere enn andre, og det er en stor fordel.

Vi anbefaler uansett at du prøver knebeskytterne før du kjøper. Mennesker har ulik anatomi – noen har kraftige lår og spinkle legger, andre omvendt. Det er ikke garantert at testvinneren sitter perfekt rundt dine knær.

Scroll ned for å lese testen av de forskjellige knebeskytterne.

Test av 7iDP Sam Hill knebeskytter

Skal du sykle fort i enduroritt bør du helst ha beskyttelsen i orden. Signaturmodellen av knebeskyttere til en av verdens beste endurosyklister kan være et godt valg, les hvorfor. 

7iDP Sam Hill knebeskyttere

Pris: 739 kroner

Vekt: 160 gram (størrelse medium, veid av oss)

Størrelse testet: Medium

Nettside: www.7idp.co.uk

Viskoelastisk gummi: Ja, SAS-TEC

skala
7/10

Britiske 7iDP lager beskyttelse for sykling i flere kategorier; både hjelmer, albuebeskyttelse og knebeskyttelse. Produsenten sponser også den levende sykkellegenden Sam Hill, og det er hans signaturmodell vi har testet her.   

Sam Hill-modellen fra 7iDP er lang - skikkelig lang. Den sitter ganske høyt opp på låret, og langt ned på leggen sammenlignet med nær sagt alle modeller vi har testet tidligere. Det er lagt på silikonstriper både i topp og bunn, for å hinde nedsig ved sykling. Hele baksiden av strømpen som utgjør knebeskytteren er laget i et perforert stoff som skal hjelpe på luftingen. 

Selve beskyttelsen kommer i to former; en SAS-TEC viskoelastisk gummi-plate. Denne kan tas ut ved vask av beskytterne. Rundt hele denne platen er det sydd inn myke puter som skal gi ytterligere beskyttelse mot skrubbsår. Totalt sett gjør dette at knebeskytterne dekker et veldig stort område, ikke bare selve kneskålen.    

Denne knebeskytteren kommer også i en såkalt Lite-variant, som er en forenklet variant som skal være enda mer rettet mot dem som vil tråkke med knebeskytterne på. 

Praktisk bruk 

Vi har testet 7iDP Sam Hill-knebeskytterne våren 2022 til allsidig og grov stisykling i Oslo-marka. Vi har valgt disse knebeskytterne primært på turer hvor det har vært mye grovt terreng, men også på skikkelig varierte stisykkelturer. 

Ingen bar hud 

Knebeskytterne er så lange, at med et par 7-tommer høye sykkelsokker var det ikke noe mellomrom mellom sokk og knebeskytter nede på leggen. De strekker seg også langt oppover låret. 

Om det er lengden eller silikonpartiene som skal ha æren er vi ikke sikre på, men knebeskytterne holder seg greit oppe, og siger ikke nevneverdig ned. 

Beskyttelsen er bred og dekker mye på både kne, lår og legger. Dette merkes selvfølgelig noe, og kanskje spesielt på sidene av kneskålen kjenner vi beskyttelsesputene når vi tråkker. Det er ikke snakk om irriterende gnaging, men vi merker noe mer friksjon enn på andre varianter vi har testet. 

Med mye av frontpartiet dekket av beskyttelse i form av puter eller skum, sier det seg nesten selv at det vil gå ut over ventilasjonen. Kombinert med at knebeskytterne strekker seg langt både oppover og nedover beina, vil dette bli varmt. Spesielt på varme dager med høyt aktivitetsnivå.  

Hvem bør kjøpe disse knebeskytterne?

Stisyklister som vil ha mye og god knebeskyttelse uten at det går alt for mye ut over tråkkeffektiviteten. 

Alternative produkter 

Vi har testet flere av de mest aktuelle knebeskytterne på markedet i denne kategorien. Av de mer lange alternativene som dekker godt er både RaceFace Indy og Leatt AirFlex Hybrid noen som vi ville vurdert, sammenlignet med disse. Vi vil si at bevegeligheten kanskje er et knepp bedre på de to nevnte alternativene. Disse knebeskytterne kommer også i en lite-variant, som også er noe rimeligere.   

Konklusjon

7iDP Sam Hill er prisgunstige knebeskyttere som dekker godt rundt knepartiet. Vi mener de absolutt er mest aktuelle for de som skal sykle enduroritt eller sykle shuttle- eller heisbasert hvor tråkkegenskaper er mindre viktig. Til allsidig stisykling kan de oppleves noe klamme, spesielt på turer med høy intensitet. 

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Lang og bred beskyttelse

Sitter godt på 

God sidebeskyttelse

Rimelige!

MINUS

Ingen tydelig merking av høyre/venstre

Ikke de mest luftige knebeskytterne på markedet

Test av Bluegrass Skinny D30 knebeskytter

De er både luftige og tråkkvennlige - vi har testet Bluegrass Skinny D30 knebeskyttere til sykling. 

test knebeskytter sykkel bluegrass
TIL STISYKLING: Bluegrass sine knebeskyttere er slanke og komfortable å sykle med. Foto: Snorre Veggan.
Bluegrass Skinny D30

Pris: 1149 kroner (539 kroner uten D30) 

Vekt: 175,6 gram (størrelse medium, veid av oss)

Produsent: www.met-helmets.com

Bluegrass er en produsent av beskyttelsesutstyr til sykling i flere kategorier, vi har testet knebeskytterne som heter Skinny D30. 

Som modellnavnet hinter til, er dette ganske slanke knebeskyttere, i kategorien som er laget for stisykling og endurosykling. Det betyr noe lavere vekt og mindre beskyttelse enn knebeskyttere som er laget for utforsykling, eksempelvis. 

Skinny D30 er gjennomsnittlig lange, og laget med D30 viskoelastisk gummi ligger godt over kneskålen. Det er ikke mulig å ta ut D30-putene ved vask, slik vi ser på noen andre knebeskyttere. Hele baksiden av knebeskytterne er laget med et tynt og perforert stoff som skal hjelpe på ventilasjonen. Knebeskytterne er side-spesifikke, og er merket på innsiden. Det er lagt på friksjonsmateriale både i topp og bunn av knebeskytterne på innsiden for å motvirke at de siger ned.  

Det er også verdt å nevne at disse knebeskytterne kommer i en utgave uten D30, men med en annen type beskyttelse til en vesentlig lavere pris (se faktaboks).   

Praktisk bruk

Vi har testet knebeskytterne fra Bluegrass våren og sommeren 2022.   

Skinny D30-beskytterne føles gjennomsnittlige for størrelsen, og tilsvarende stor størrelse medium fra andre produsenter vi har prøvd. Med størrelser helt fra XS og opp til XL bør det bære mulig å finne en størrelse som passer deg. 

Bevegelsesfriheten er god - kneleddet hemmes ikke nevneverdig av beskyttelsen. Det tynne stoffet på baksiden gjør også at de føles ganske lette og luftige på, selv med høy varmeutvikling. Vekten er noe høyere enn hos testfavorittene våre, uten at dette er veldig merkbart ute på tur. 

Etter noen timer på sykkelen og mye svetting slet vi litt med at de skled ned. Dette kan oppstå med de fleste knebeskyttere og vil være avhengig av passform mot dine knær. Vi fant ut at det var lurt å dra opp det nederste gummierte partiet rundt leggen litt ekstra, da holdt de seg litt bedre over tid.    

Hvem bør kjøpe disse knebeskytterne? 

Stisyklister og endurosyklister som vil ha luftige og komfortable knebeskyttere til grov stisykling. 

Alternative produkter 

Hvis det er lette, luftige og tråkkvennlige knebeskyttere du er på utkikk etter, så er våre favoritter Leatt Airflex Pro og RaceFace Indy

Hvis du derimot vil ha noen litt kraftigere knebeskyttere, kan du ta en titt på 7iDP sine Sam Hill-varianter.    

Konklusjon

Bluegrass Skinny D30 er knebeskyttere vi liker godt, men vi skulle ønske de holdt seg enda litt bedre oppe under bruk. Teller du på kronene, finnes det bedre alternativer til en lavere pris.

PLUSS

Puster ganske godt

Komfortable på

MINUS

Sklir litt ned

Litt tunge

Test av POC VPD Air Legs knebeskytter

Testens letteste knebeskyttere kommer fra POC. VPD Air Legs er både lette og komfortable.

test knebeskytter sykling poc
LETTE: Skal du sitte på sykkelsetet i flere timer og er opptatt av tråkkeffektivitet, er det knebeskyttere fra POC du bør se på.
POC VPD Air Legs

Pris: 799 kroner

Vekt: 98 gram

Størrelse testet: Large

Nettside: www.pocsports.com

Viskoelastisk gummi: Ja, POC VPD

skala
7/10

I forrige test leverte POC sine Joint Air VPD knebeskyttere.

Til denne testen har vi fått en litt annen variant – VPD Air Legs.

Ved første øyekast kan disse knebeskytterne fra POC minne litt om knevarmere.

De er tynne, og lange. Stoffpanelet over selve knebeskytteren går langt oppover låret.

test knebeskyttere poc sykling
TRÅKKE? Knebeskytterne fra POC er både lette og bevegelige - fint når du skal tråkke i flere timer på sti. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Beskytteren er bred i toppen, og smalner inn ned under kneskålen.

Innsiden er dekket med friksjonsgummi, og i nedre del er baksiden dekket med det samme. Gummien går altså ikke rundt hele leggen på denne knebeskytteren. 

POC VPD Air Legs er testens letteste knebeskyttere med ganske god margin foran Sweet – det merkes. Til tross for at knebeskytteren dekker langt opp på låret var dette en lett og forholdsvis luftig knebeskytter også på varme dager.

Knebeskytterne er også lite bevegelseshemmende. Men POC kunne spandert på syklisten litt mer gummi for å motvirke nedsig. Vi opplever at andre knebeskyttere i testen sitter litt bedre på, uten at dette er et stort problem. 

test knebeskytter sykling poc
TYNT: Stoffet er tynt og føles ikke klamt. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Disse knebeskytterne er både lette, komfortable og tar lite plass i sekken. De kan være ideelle for den som skal sykle lange turer i terrenget, og vil ha muligheten til å beskytte knærne uten at det går mye ut over tråkket og bevegelsene på sykkelen.

POC VPD Air Legs er lette og komfortable knebeskyttere, som vil verdsettes av stisyklisten som er opptatt av god bevegelsesfrihet på sykkelen.

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

+ Lett! + Komfortable

MINUS

- Sklir litt

Test av RaceFace Indy knebeskytter

RaceFace Indy er middels dyre knebeskyttere til stisykling og terrengsykling, med borrelåsstramming.

test knebeskytter sykling terrengsykling race face indy
SOLIDE: RaceFace Indy er en knebeskytter som gir god beskyttelse. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
TS_anbefaler
RaceFace Indy

Pris: 999 kroner

Vekt: 180 gram

Størrelse testet: Medium

Nettside: www.raceface.com

Viskoelastisk gummi: Ja, D30

skala
8/10

RaceFace produserer både komponenter til sykler, og tilbehør som klær og beskyttelse til stisykling.

Knebeskytteren Indy fra Race Face er den eneste i denne testen som har en strammefunksjon – og en litt annerledes en, sådan.

Vi er vant til å se at knebeskyttere har borrelås eller andre strammefunksjoner på låret over kneet, men her sitter det altså en borrelåsstropp på undersiden av kneet.

Vær obs på at du bør prøve størrelsen. På våre testpersoner som vanligvis bruker medium i knebeskyttere var spennet slik: på testrytter én fikk vi så vidt lukket denne borrelåsen – på testrytter to med litt tynnere legger ble gikk det helt fint. Kanskje må du opp eller ned en størrelse.

Men når borrelåsen først sitter, bidrar den til å motvirke at knebeskytterne siger ned under bruk.

test knebeskytter stisykling race face indy
STRAMMING: RaceFace Indy er den eneste knebeskytteren i testen med strammebånd og borrelås. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Beskyttelsen er bred over kneskålen, og dekker et stykke nedover leggen. Stoffet er relativt tynt, og baksiden er i et enda lettere og tynnere stoff. Toppen har gummiert innside hele veien rundt, mens i nedre del er det et lite gummipanel i front som skal gi friksjon.

Ventilasjonsmessig er ikke disse knebeskytterne på topp. Det er ingen perforering i stoffet foran beskyttelsespanelet, og det er en av de varmere knebeskytterne i testen, til tross for valget av tynne materialer.

Er du veldig opptatt av å unngå å bli klam, kan det derfor være lurt å se mot Leatt Airflex Pro eller Pearl Izumi Elevate.

test knebeskytter race face indy
SILIKON: Gode silikonbelegg gjør at knebeskytteren ikke sklir ned. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Men: RaceFace Indy er knebeskytterne i denne testen som sitter desidert best på. Med det mener vi at de ikke sklir ned under bruk. Hvor mye som kan tilskrives borrelåsstroppen i nedre del er usikkert, men kombinasjonen av denne og gummiert innside gjør at de sitter usedvanlig godt på.

Prismessig er disse knebeskytterne midt på treet, og et godt kjøp.

Er du fremfor alt opptatt av at knebeskytterne skal sitte godt og ikke bryr deg så hardt om verken vekt eller ventilasjon, er dette kanskje testens beste kjøp

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

+ Sitter superbra på, sklir ikke + Hensiktsmessig strammestropp + God komfort, gnager ikke

MINUS

- Ikke spesielt luftige - Kan oppleves litt klamme

Test av Pearl Izumi Elevate Knee Guard knebeskytter

Pearl Izumi Elevate Knee Guard er en lang og luftig knebeskytter til stisykling og terrengsykling. Det er også testens dyreste knebeskyttere.

test knebeskytter sykling pearl izumi
GJENNOMSIKTIG: Beskyttelsen ligger synlig gjennom tynt stoff på disse knebeskytterne - det sørger for god lufting. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Pearl Izumi Elevate Knee Guard

Pris: 1299 kroner

Vekt: 163 gram

Størrelse testet: Medium

Nettside: www.pearlizumi.com

Viskoelastisk gummi: Ja, D3O LP1

skala
7/10

Testens dyreste knebeskyttere kommer fra Pearl Izumi.

Merket er kjent for å lage masse forskjellig tilbehør og tekstiler til sykling, og er kanskje mest kjent for klærne sine. 

Men Pearl Izumi har også noen forskjellige typer beskyttelsesprodukter, og vi har testet knebeskytterne som heter Elevate Knee Guard. 

Elevate Knee Guard er en av de lengste knebeskytterne i testen. Her er det rikelig med stoff spesielt på oversiden av kneet, som du kan trekke langt oppover låret. Innsiden av både over- og underdel har en stripe med friksjonsbelegg som skal motvirke nedsig.

Baksiden av knebeskytteren har et åpent parti i knehasen, og stoffet på baksiden er laget i et tynnere materiale enn framsiden.

test knebeskytter sykling pearl izumi
LUFTIG: I likhet med Leatt AirFlex Pro har disse knebeskytterne fra Pearl Izumi meget god tilgang på luft i front. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Beskyttelsen ligger i D3O-gummi, og denne er sydd inn i knebeskytterne med perforert stoff, for å gi litt bedre ventilasjon.

Selve beskyttelsen er ganske bred over selve kneskålen, og smaler gradvis inn nedover leggen. På hver side er det små, ekstra paneler med beskyttelse.

Elevate Knee Guard er en av knebeskytterne i testen som gir deg mest beskyttelse nedover leggen under kneet.

test knebeskytter sykling pearl izumi
BREDT: Beskyttelsen dekker både bredt og lang nedover kne og legg. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Til tross for at det er en av de lengste knebeskytterne i testen og dermed mye stoff som dekker beina, er ventilasjonen er god – om ikke helt oppe på nivå med Leatt Airflex Pro som er en desidert luftigste i testen. 

Pearl Izumi Elevate er en luftig og komfortabel knebeskytter som gir deg god beskyttelse.

Den litt stive prisen drar litt ned, og det er knebeskyttere i testen som sitter bedre på etter vår opplevelse.

 

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

+ Gir god beskyttelse nedover kneet + Puster godt

MINUS

- Dyre - Siger litt

Test av Leatt Airflex Pro knebeskytter

Hvordan gjør testvinneren fra forrige runde det mot nykommere og skarpere konkurranse? Vi har testet knebeskytterne Leatt AirFlex pro.

test knebeskytter sykling leatt airflex pro
RØFFE: Leatt AirFlex Pro har et røtft utseende. Foto: Kristoffer H. Kippernes
TS_best_i_test
Leatt Airflex Pro

Pris: 1099 kroner

Vekt: 129 gram

Størrelse testet: Medium

Nettside: www.leatt.com

Viskoelastisk gummi: Ja, Airflex Impact Gel. CE - EN1621-1-godkjent.

skala
8/10

Leatt stiller igjen med sine AirFlex Pro, knebeskytterne som fikk best i test – stempelet forrige gang.

Noe endring er det på denne modellen, som har litt annen utforming. 

Airflex Pro har solide gummibånd både i topp og bunn av knebeskytteren.

I tillegg er den gummiert på innsiden over kneskålen, for å motvirke at den siger ned.

Hele fronten av beskyttelsesmaterialet er perforert, og på innsiden er det tynt stoff.

I knehasene er de åpne.

test leatt knebeskyttere sykling
DEKKER GODT: Knebeskytterne fra Leatt beskytter kneskålen godt, også i bredden.Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Airflex Pro er en av de kortere knebeskytterne i denne testen, men til gjengjeld har de ekstra beskyttelse på sidene av kneskålen.

Erfaringmessig kan det være vel så viktig ved fall eller krasj. Det er også et panel med beskyttelse rett over kneskålen.

Fra første tråkk kjenner vi at dette er en luftig knebeskytter.

I likhet med knebeskytterne fra Pearl Izumi er fronten perforert, og det er en av de få knebeskytterne for vi faktisk kjenner luftstrømmen gjennom stoffet når vi sykler.

test leatt knebeskyttere sykling
LUFTING: Knehasen får luft via en åpning. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Dette er skikkelig digg på varme dager. Stoffet som dekker beinet ellers er også tynt, og den lave vekten gjør at dette er noen av de knebeskytterne som hemmer bevegelsene våre minst.

All gummien som er strategisk plassert på innsiden gjør også jobben, og vi opplevde ikke store problemer med at de skled nedover under bruk.

Leatt Airflex Pro holder fortsatt stand mot den tøffe konkurransen. De er lette, de er luftige, og prisen er midt på treet. Driver du med stisykling og misliker tanken på klamme knebeskyttere som hemmer deg, så bør du prøve disse.

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

+ Luftige + Lette!

MINUS

- Dekker ikke veldig langt nedover beinet

Test av Sweet Bearsuit Knee Guards knebeskytter

Norske Sweet Protection lager mange typer beskyttelse til stisykling – vi har testet knebeskytterne Bearsuit Knee Guards.

test knebeskytter sykling sweet bearsuit knee guard
ENKLE: Sweet sine knebeskytter er både enkle og gode. Foto: Kristoffer H. Kippernes
TS_godt_kjøp
Sweet Bearsuit Knee Guards

Pris: 699 kroner

Vekt: 107 gram

Størrelse testet: Medium

Nettside: www.sweetprotection.com

Viskoelastisk gummi: Ja, SAS-TEC

skala
8/10

Har du allerede fulgt med en stund, vil du kjenne igjen disse fra forrige store test av knebeskyttere.

Sweet Bearsuit Knee Guards er testens aller rimeligste knebeskyttere, så hvordan gjør de det mot ny konkurranse fra andre merker?

Knebeskytterne fra Sweet er minimalistiske i utformingen.

I øvre del rundt låret er det gummi med friksjon på innsiden – men ingenting på nedre del av knebeskytteren.

test knebeskyttere sweet sykling
SILIKON: Silikonstriper på innsiden gjør at knebeskytterne ikke sklir nevneverdig. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Stoffet som utgjør knebeskytteren er utformet slik at det er små sirkler med tynnere materiale, som skal hjelpe på ventilasjon.

I tillegg er det et felt med litt tynnere stoff rett bak knehasen.

Ute på tur er Sweet Bearsuit en komfortabel knebeskytter. Her er det ingen punkter som gnager eller er ubehagelige.

Selv om det bare er friksjonsgummi i øvre del av knebeskytterne, holder de seg greit oppe, uten å sige mye ned etter å ha vært i bruk en stund.

test knebeskytter sykling sweet
SLANKE: Knebeskytterne fra Sweet er minimalistiske. Foto: Kristoffer H. Kippernes

De føles heller ikke voldsomt klamme, til tross for at det ikke er noen store ventilasjonsåpninger hvertfall i puta eller stoffet forøvrig.

Sweet holder stand også i denne testen – Bearsuit Knee Guards er både lette, rimelige og har god beskyttelse.

Du gjør ingen store feil med å kjøpe disse.

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

+ Lett! + God beskyttelse til lav pris

MINUS

- Burde hatt silikonbelegg i nedre del

Test av Leatt Airflex Hybrid knebeskytter

Airflex Hybrid er en litt annerledes knebeskytter fra Leatt i denne testen. Den er både lang og har mye beskyttelse.

test knebeskytter sykling leatt airflex hybrid
TIGHT: Leatt AirFlex Hybrid sitter godt på. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Leatt AirFlex Hybrid

Pris: 1249 kroner

Vekt: 181 gram

Størrelse testet: M

Nettside: www.leatt.com

Viskoelastisk gummi: Ja, Airflex Impact Gel. CE - EN1621-1-godkjent.

skala
7/10

I tillegg til Airflex Pro, leverer også Leatt-importør Deler AS modellen Airflex Hybrid. De to modellene er forskjellige på flere måter.

Airflex Hybrid er ganske lang, og dekker langt nedover leggen under kneet. Her er det to lag med beskyttelse – ett som er sydd inn i stoffet, pluss to ekstra paneler på utsiden.

Innsiden av toppen på knebeskytteren er dekket med et gummibånd, og det er i tillegg gummi på innsiden av nedre del som skal bidra til at den holder seg oppe.

Baksiden er sydd i et tynnere og elastisk stoff, og knehasen er åpen for litt bedre ventilasjon.

test knebeskytter sykling leatt airflex hybrid
STRØMPER: Leatt AirFlex Hybrid har en passform som gjør at de ikke sklir mye ned. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Å tre på seg Airflex Hybrid er nesten som å ta på seg et par strømper.

I samme størrelse som Airflex Pro opplever vi at denne er vesentlig tightere.

Når det kommer til ventilasjon er ikke Leatt Airflex Hybrid i samme klasse som Airflex Pro.

Det overrasker ikke, materialvalg og design tatt i betraktning.

Det Airflex Hybrid derimot er litt bedre på, er passform.

test knebeskytter sykling leatt airflex hybrid
PILER: Små trekanter i sillikon hjelper til med å holde knebeskytteren på plass. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Den oppleves generelt strammere i passformen, og sitter dermed også bedre på. Her er den nesten på høyde med RaceFace Indy.

Leatt Airflex Hybrid er knebeskyttere som understreker at Leatt vet hva de driver med.

Vi ser for oss at dette vil være en populær knebeskytter for dem som skal sykle enduro.

Leatt Airflex Hybrid er en av testens dyreste, men også beste knebeskyttere. Den er ikke veldig luftig men beskyttelsen dekker langt nedover beinet. 

 

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

+ Sitter godt på + God beskyttelsesgrad

MINUS

- Litt gnaging i knehasen - Litt klamme

Allerede abonnent?  Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,

Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.