Sendedalen

Riksveg 13 over Vikafjellet ved Vetlavatnet nederst i Sendedalen

Sist oppdatert: 30. juli 2010 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Voss
  • Lengde: 10-20 km
  • Tidsbruk: 2-3 timer
  • Vanskelighetsgrad: 2. litt krevende

Slik kommer du dit

Fra Voss: Følg rv 13 over Vikafjellet. Startpunktet ligger ca 2 km etter holesvingane. (Serpentinsvingane fra Holo og opp på Vikafjellet)

Endepunkt

Samme som startpunkt.

Terreng

Fjellsti. Smal sti som det meste går på grus, stein og svaberg. Noen bekkekrysninger underveis. Tidlig i sesongen må man kanskje påregne litt vading, men elvene er grunne og kan sykles uten å bli for våt på beina om de er små. Sesongen starter/snøen forsvinner vanligvis i slutten av juni, begynnelsen av juli. Det er minimalt med bæring. Hele stien inn til Holmavatnet er fullt syklbar uten gåing i det heletatt om man er litt dyktig. De første 5,5 kilometrene har kun 20 meter høydeforskjell!

Rutebeskrivelse

Sendedalen er en lett tilgjengelig sti (Dersom man har bil) og går på morsom stiRuta starter ved parkeringsplassen like etter Vetlavatnet. Herfra ser man innover det meste av sendedalen og stien er godt synlig på høyre side av dalen innover (nordsida). Trill ned veien til den lille røde hytta nedenfor veien. Stien starter like bak denne. Det første man møter på er en liten kløft hvor man må bære sykkelen over. Stien starter med noe klatring men veksler raskt mellom småkrevende klatringer og morsomme nedkjøringer. Langs Kringlavatnet må man krysse den størte elven. Vanligvis er det lagt ut bro her, men er man tidlig ute i sesongen er denne kanskje ikke satt opp. Elven er grunn, og man kan sykle over om den ikke er for stor. Hvis ikke vader man... Etter dette åpner stien seg mer opp og underlaget går fra å være småknotete grus/stein til fast fjell og man kan holde høyt tempo på morsom sti inn til Holmavatnet hvor man på ny krysser elven ved et stølshus. Herfra går stien på sørsiden av Holmavatnet, men blir brått litt mer vrien og man må påregne litt bæring. Stien krysser en grunn, syklbar elv og går bratt opp på tverrgavlane. Fra Tverrgavlane kan man sykle videre nedover Mørkves-Grøndalen, eller som jeg, sykle samme rute tilbake nedover Sendedalen.

GPS

Tips

http://www.vossakart.no/GISLINEWebInnsyn_Voss/Map.aspx?srs=EPSG:32632&x=6753547,145&y=359474,69&scale=34589

Publisert 30. juli 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 30. juli 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen