Bavallsekspressen åpnet til Ekstremsportveko i Voss 26.juni til 3.juli, og kjører hele sommeren for å frakte syklister til fjells raskest mulig.

Stolheisen fra Bavallen til Hangurstoppen gir et godt utgangspunkt for både stiturer og utfor. Utforløypa som blant annet brukes under Ekstremsportveko og Skandinavisk Cup i utfor byr på 530 høydemeter og utfordringer hele veien. I tillegg har en også 750 høydemeter med stisykling fra høyfjellet og ned til Vossabygda via forskjellige stier.

Annonse

Utvidet utforløype
Grenansvarlig for terrengsykling under Ekstremsportveko, Tommy Aslaksen, har sammen med venner jobbet hardt med å videreutvikle utforløypa slik at den skal egne seg for et noe bredere publikum.

– I år starter løypa helt fra toppen av Ekspressen. I tillegg har vi laget enklere spor ved siden av de vanskeligste elementene, slik at løypa også passer for erfarne stisyklister, seier Aslaksen.

Åpen for alle
Bavallsekspressen vil gå hver dag gjennom Ekstremsportveko, og deretter hver lørdag og søndag fram til og med 7. august.

– Heisen er åpen for absolutt alle, store og små, ekstreme og ikke ekstreme. Paraglidere og vandrere kan selvsagt og benytte seg av Bavallsekspressen, seier Anna Bryn, som er daglig leder i Voss Resort Fjellheisar.

Ta med barna
Under Ekstremsportveko blir det også heisbasert sykling for de aller minste. Kvar dag fra klokka 10 til 16 kan barn fra 3 til 9 år benytta seg av Grebbesbandet (skiband) for transport av sykkel og rytter. Voss Resort har laga spennende sykkelløype i Grebbesbakken med hinder og hopp.

Og det er åpen kafé hver dag.

Video av heile utforløypa kan sees her              

grebbesbakken voss resort - tommy aslaksen
Muligheter for alle i Voss. Foto: Tommy Aslaksen

Muligheter for alle i Voss. Foto: Tommy Aslaksen