Åpner heisbasert sykling i Voss

Voss Resort kjører heisen i hele sommer, og åpner for både utforsykling og utvider mulighetene for stisykling og turer.

Sist oppdatert: 27. juni 2016 kl 12.00
Brage Vestavik under søndagens skandinaviske cup i utfor på Voss, der han knuste konkurrentene bare to måneder etter at han brakk ryggen under trening i Australia. Foto: Tore Meirik
Brage Vestavik under søndagens skandinaviske cup i utfor på Voss, der han knuste konkurrentene bare to måneder etter at han brakk ryggen under trening i Australia. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

Bavallsekspressen åpnet til Ekstremsportveko i Voss 26.juni til 3.juli, og kjører hele sommeren for å frakte syklister til fjells raskest mulig.

Stolheisen fra Bavallen til Hangurstoppen gir et godt utgangspunkt for både stiturer og utfor. Utforløypa som blant annet brukes under Ekstremsportveko og Skandinavisk Cup i utfor byr på 530 høydemeter og utfordringer hele veien. I tillegg har en også 750 høydemeter med stisykling fra høyfjellet og ned til Vossabygda via forskjellige stier.

Les også: Magisk elgtråkk i Trysil 

Utvidet utforløype
Grenansvarlig for terrengsykling under Ekstremsportveko, Tommy Aslaksen, har sammen med venner jobbet hardt med å videreutvikle utforløypa slik at den skal egne seg for et noe bredere publikum.

– I år starter løypa helt fra toppen av Ekspressen. I tillegg har vi laget enklere spor ved siden av de vanskeligste elementene, slik at løypa også passer for erfarne stisyklister, seier Aslaksen.

Les også: Brage knuste alle 2 mnd etter at han knakk ryggen 

Åpen for alle
Bavallsekspressen vil gå hver dag gjennom Ekstremsportveko, og deretter hver lørdag og søndag fram til og med 7. august.

– Heisen er åpen for absolutt alle, store og små, ekstreme og ikke ekstreme. Paraglidere og vandrere kan selvsagt og benytte seg av Bavallsekspressen, seier Anna Bryn, som er daglig leder i Voss Resort Fjellheisar.

Ta med barna
Under Ekstremsportveko blir det også heisbasert sykling for de aller minste. Kvar dag fra klokka 10 til 16 kan barn fra 3 til 9 år benytta seg av Grebbesbandet (skiband) for transport av sykkel og rytter. Voss Resort har laga spennende sykkelløype i Grebbesbakken med hinder og hopp.

Og det er åpen kafé hver dag.

Detaljert informasjon om priser og åpningstider  

Video av heile utforløypa kan sees her              

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen

grebbesbakken voss resort - tommy aslaksen
Muligheter for alle i Voss. Foto: Tommy Aslaksen

Muligheter for alle i Voss. Foto: Tommy Aslaksen

Publisert 27. juni 2016 kl 12.00
Sist oppdatert 27. juni 2016 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen