Stisykkelsesongen i gang i Ringebu

Ivrige stisyklister fikk endelig kommet i gang med sykkelsesongen i Ringebu. Nå ser syklistene fram til ny sesong med stisykling i Gudbrandsdalen.

Sist oppdatert: 16. april 2021 kl 07.46
stisykling ringebu
SYKKELSESONGEN I GANG: Ivrige syklister i Ringebu ute og tester hjulene på snøfrie stier. Foto: Gerben Baan.
Lesetid: 2 minutter

Stisykkelsesongen ble offisielt startet i Ringebu sist onsdag når Ringebu Sykkelgruppe inviterte til felles sykling på Frya (5 kilometer nord for Ringebu).

– Det er fortsatt mye snø i høyden men nede i dalen går det an å sykle på tørre barnålstier. I tillegg til Frya så har også de første stiene kommet frem fra vinterdvale oppe på Ulberg, Ringebus mest sentrale stinettverk. Her har det blitt syklet siden påske på variert underlag. Det er veldig gøy å være i gang, sier Julia Hamre som er lokal syklist i Ringebu, og medeier i Værfast som driver med shuttling og guiding i Ringebu. 

Nå prøver Ringebu Sykkelgruppe å legge opp til ukentlige felles turer frem mot skoleferien, dette er et lavterskel tilbud hvor både barn og voksne kan bli med. Oppmøtet var bra på første tur og de kan nok bli enda flere i ukene som kommer.

– Vi har aldri noe bestemt opplegg eller trening, vi sykler kun for å ha det gøy sammen! Vi ser frem til det at enda flere stier smelter frem, men må nok smøre oss med tålmodighet. Den offisielle shuttlesesongen, med mulighet for lengre turer med flere høydemeter starter uti mai, sier Hamre.

stisykling Ringebu
TIDLIG PÅ: Små og store fikk testet stisyklene i Ringebu. Foto: Gerben Baan

Hun forteller også at det blir en kick-off i Pinsehelgen 21-23 mai. Dette er fortsatt for tidlig for å sykle de lengste «fjell til dal» turene som er populære i Ringebu,  men det vil være nok sykling for å kose seg i to dager og å møte andre stisyklister.

– Vi har satt maks antall til 50 deltagere og det begynner å fylle seg opp. Det blir foreløpig kun tatt en symbolsk sum ved påmelding fra deltagerne og vi trekker hele påmeldingsavgiften først når vi vet sikkert at det er lov å ha slike arrangement, sier Hamre. 

Hun forteller også at Værfast starter sesongen i mai med kurs og felles jenteturer gjennom hele mai måned. 

Publisert 16. april 2021 kl 07.46
Sist oppdatert 16. april 2021 kl 07.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen