Fjellmillom skal tidobles i 2019

Slik skal stisykkelfesten på Venabygdsfjellet utvides fra 20-30 deltakere til flere hundre.

Sist oppdatert: 10. januar 2019 kl 07.00
I år blir stisykkelfestivalen Fjellmillom en del av den fem dager lange festivalen SykkelVIKU i Ringebu. Foto: Kristoffer Kippernes
I år blir stisykkelfestivalen Fjellmillom en del av den fem dager lange festivalen SykkelVIKU i Ringebu. Foto: Kristoffer Kippernes
Lesetid: 3 minutter

I 2019 blir stisykkelfesten Fjellmillom en del av den nyetablerte sykkelfestivalen SykkelVIKU i Ringebu. Se fakta nederst i saken

Utgangspunkt for det fem dager lange arrangementet er å sette Ringebu enda tydeligere på kartet som en sykkeldestinasjon. Kortreist mat og musikk blir sentrale elementer på SykkelViku, i tillegg til guiding og sykkelaktiviteter. 

– Vi brenner for å få vise frem de fantastiske mulighetene som finnes her i området, sier Julia Hamre, som er prosjektleder for SykkelVIKU. 

Les også: – Ringebu og Alvdal deler fjellområder med unik stisykling, og det skal vi vise frem 

Saken fortsetter under

Julia Hamre (til høyre) er en av initiativtakerne til den nye sykkelfestivalen SykkelVIKU i Ringebu. Foto: Julia Hamre
Julia Hamre (til høyre) er en av initiativtakerne til den nye sykkelfestivalen SykkelVIKU i Ringebu. Foto: Julia Hamre

Hamre trekker fram at stadig flere får øyene opp for sykkelmulighetene i regionen, blant annet gjennom Terrengsykkels artikler og Stipatruljens filmer på FriFlyt og Terrengsykkel-TV. 

– Per i dag har denne filmen til Stipatruljen over 12 000 visninger bare via Facebook, så interessen finnes der ute, nå må vi bare få folk hit, sier hun.

Det er Lågen SK, sykkelgruppa i Ringebu, lokale bedrifter og frivillige som står bak SykkelVIKU. 

Slik gikk det da Stipatruljen var i Ringebu (Saken fortsetter under)

Variert festivalmeny
I tillegg til Fjellmillom stisykkelfest, som i 2019 arrangeres for tredje gang, blir det stibyggerkurs med ekspertene fra Nesbyen, teknikk-kurs for både barn og voksne med Aslak Mørstad i Letth sykkel og egen jentecamp i regi av IVRIG. Deltakelse på disse arrangementene inngår imidlertid ikke i festivalpasset, men bestilles separat. 

Fra det generelle SykkelVIKU-programmet frister Hamre med et variert utvalg av guidede turer på stier, grus og landevei, samt shuttlebaserte turer, dessuten kurs i filming og redigering av actionvideoer, quizkvelder, utstyrsdemo og andre sykkelrelaterte innslag. 

– Det som nok skiller oss mest fra de fleste andre sykkelfestivalene i Norge, er at vi nesten utelukkende sykler på urørte stier, og at de fleste turene avsluttes sentralt i Ringebu sier Hamre, som håper tilbudet vil friste både lokale og tilreisende. 

Se Terrengsykkels store reportasje fra Venabygdsfjellet 

Saken fortsetter under

Stisykling i Venabygdsfjellet og områdene rundt Ringebu byr på mye urørt sti. Foto: Kristoffer Kippernes
Stisykling i Venabygdsfjellet og områdene rundt Ringebu byr på mye urørt sti. Foto: Kristoffer Kippernes

Miljø og bærekraft
SykkelVIKU har ambisjonen om å trekke mellom 200 og 300 deltakere det første året. Målt mot et par dusin på de to første utgavene av Fjellmillom, vil SykkelVIKU da bli et vesentlig større arrangement enn det Fjellmillom har vært. Men Hamre er opptatt av kvalitet, bærekraft og miljø, og tror ikke at sykkelfestivalen vil sette større spor i naturen enn før. 

– Selv om vi drømmer om 200 til 300 deltakere det første året, tror vi ikke det vil merkes på naturen. Det finnes så mange områder vi kan bruke både på sti, grus og landevei. Og vi kommer til å fortsette på samme måte som vi har de to siste årene: med å søke godkjenning fra alle grunneiere for bruk av stiene som turene skal gå på. Det vi derimot håper skal merkes, er at det skjer saker i landsbyen Ringebu, sier Hamre. 

Interessert i stisykling? Her har vi samlet nyheter og reisereportasjer, saker om stier, stisykkeltester og turinspirasjon. 

Bli abonnement på Terrengsykkel du også. Se tilbudene.

SykkelVIKU

Hva:Sykkelfestival med guidede turer, kurs og kviss, filmvisning og afterbike.
Hvem: stisyklister, endurofolk, grusbankere, landeveisryttere
Hvor: Ringebu
Når: 14. til 18. august 2019
Billetter: Dagspass og festivalpass for hele SykkelVIKU, egen påmelding til noen av tilbudene
Mer informasjonwww.sykkelviku.no
Se også: Slik gikk Fjellmillom 2018 

Publisert 10. januar 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 10. januar 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen