Oterholt-Folkestad-Breskelia-Oterholt

Oterholt

Sist oppdatert: 1. mai 2010 kl 00.00
Oterholt-Folkestad-Breskelia-Oterholt
Oterholt-Folkestad-Breskelia-Oterholt

HVOR?

  • Kommune:
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Kjør til Bø museum ved Oterholt. Sykle tilbake mot Bø, over brua, og ta skogsveien ned til venstre. Her starter stien.

Endepunkt

Ruta slutter ved Bø museum

Terreng

Halvparten lett sti/skogsbil vei og asfalt.

Rutebeskrivelse

Start på Bø-siden av Oterholtbrua. Sykle nedover veien.Og hold til høyre. Følg denne stien helt til du kommer til et hogstfelt. Etter du har syklet opp en liten bakke, går det en smal liten stid ned til venstre. Sykl ned her. Ta til høyre når du kommer ut på skogsbilveien.

Etter 2-300 meter kommer du til Folkestadbrua. Sykl over denne og ta til venstre ned på en låst skogsbilvei som går opp langs elva. Følg den blåmerkede siten helt til du kommer over en liten bru som krysser elva.

Nå kommer du ut på en vei. Følg veien oppover. Når du kommer på toppen og du ser to tre hus går det en sti inn til høyre. Sving inn her. Her skal du sykle rett fra i alle kryss til du kommer til en skole.

Ta til venstre når du kommer til skolen og til høyre når du møter en bilvei. Sykle på denne veien i 100 meter og ta skogsbilvei til venstre. Hold første til venstre. Deretter rett fra til du kommer opp en kort bratt bakke. Da vil venstre på et skogsmaskinvei på toppen. Følg denne til du kommer ut på asfalten.

Ta til venstre på asfalten, så til høyre til Breskelia (skiltet). Sykle rett fram på denne veien. Her vil veien gå gjennom et byggefelt og ta en lang slak u-sving. Etter hvert vil du havne på asfaltvei. Ta til venstre ut på denne og så til etter ca 10 min. Da er du på Oterholt igjen.

Tips

Turen egner seg for nybegynner. Lite tekninsk krevende. Ganske flatt terreng.

Publisert 1. mai 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 1. mai 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen