Innleggen - Bryggefjell

Parkeringsplass ved Innleggen.

Sist oppdatert: 7. september 2010 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune:
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: 0-1 time
  • Vanskelighetsgrad: 2. litt krevende

Slik kommer du dit

Fra statoil i Bø sentrum kjører du til Oterholt og følger videre skilting mot Li. Etter noen kilometer ser du skilt til Innleggen. Parker der veien stopper.

Endepunkt

Parkeringsplass ved Innleggen.

Terreng

Løypen varierer mellom traktorveg, sva og singletrack. For det meste enkel sykling med et par tekniske partier.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringen følger du merket løype mot Bryggefjell. Når du nærmer deg toppen av Bryggefjell kommer du til et parti der sykkelen må bæres om du vil til toppen. For syklingens del er det like greit å snu her. Hit tar det omkring 45 minutt med trilling og litt sykling.Første del av turen ned går delvis på sti med en del røtter og over store åpne sva. Her finner du masse artige småhopp og et par lave drop. Etter passering av en bekk blir stien breiere og en kan gi litt gass. Det lønner seg likevel å holde konsentrasjonen oppe siden det er mye løs, grov stein på stien her. Etter et par hundre meter på en grusveg tar en til høyre inn i skogen. Her er stien brattere og smalere, men veldig fin. Passering av en bekk krever at en har tungen beint i munnen. Siste etappe ned mot parkeringen byr på flott cruising over sva og på traktorveg.

GPS

Tips

Nb: Det er mye turgåere i området. En del av stien er ganske uoversiktelig, så avpass farten deretter.

Publisert 26. august 2007 kl 00.00
Sist oppdatert 7. september 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen