– Vi synes det er for langt å kjøre over til Fløafjorden hver gang vi skal sykle litt, så derfor laget vi vår egen runde. Den ligger oppe på Skaraåsen, ikke langt fra skiheisen på Gol. Runden vår er bare 1.7 kilometer lang, men byr på mye og variert terreng. Den har noen flate partier men også en del tekniske partier som krever styrke og teknikk. Slik sett er den veldig fin trening til stisesongen, sier Jensen.

Les også: Fire fjell på fatbike 

Saken fortsetter under

Runden på Skaraåsen har både flate strekker og mer tekniske partier. Foto: Børge Jensen

Tur og trening
– Når jeg kjører maks på strøkne forhold går runden på rundt åtte minutter, men da må sporet være steinhardt. Slik sporet er nå tar det cirka 15 minutter med samme innsats. Om en kjører fire runder på dette føret så har du ei bra økt, sier Jensen.

Men treningsutbyttet er ikke alfa-omega. Turopplevelsene er like viktig.

– Høydepunktet med denne runden er må jo være vakker natur i vinter-Norge. Det er også mye dyrespor i området, og vi ser at dyrene bruker daglig løypa vår. Det er virkelig trivelig å kunne være i naturen slik, sier Jensen.

Se video: Bli med Håkøya Rundt 

Saken fortsetter under

Med kulda kommer også stjernene til sin rett. Foto: Børge Jensen

Snørikt
I motsetning til vinteren 2017 da det nærmest var sommerføre helt til våren på kalenderen kom, har hallingene fått rikelig med snø denne sesongen.

Les også: Tilnærmet sommerføre 

– I år har vi hatt litt problemer med at sporet snør igjen. Det er sikkert over en meter der oppe. Men nå er det meldt kaldt en stund fremover, så da er det topp å få tråkka litt, sier Jensen, som jevnlig tråkker runden med truger og drar dekk sammen med kompisen Pål Navarsete i sykkelklubben Anderbarkji.

Stiene må tråkkes jevnlig, og det gjøres manuelt med truger og dekk og godt selskap. Foto: Børge Jensen

Kortreist hverdagsglede. Foto: Børge Jensen

Ungene er gjerne med på stitråkking, og pauser er også viktig. Foto: Børge Jensen