/ Enduro

– Det var bare å holde seg fast i sykkelen og bli med nedover

Thomas Klingenberg plukket konkurrenter mens han syklet nedover på felgen i La Thuile.

Sist oppdatert 23. juli 2018 kl 14.00
Hjulet greide seg fint gjennom Enduro World Series-runden i La Thuile, til tross for at Thomas Klingenberg syklet en 13 minutter lang steinete og stupbratt etappe på felgen. Foto: Joel Kristensen
Hjulet greide seg fint gjennom Enduro World Series-runden i La Thuile, til tross for at Thomas Klingenberg syklet en 13 minutter lang steinete og stupbratt etappe på felgen. Foto: Joel Kristensen

Helgas runde i Enduro World Series var så bratt, glatt og teknisk at selv proffene vegret seg. 

For Thomas Klingenberg var den største utfordringen på helgas runde i Enduro World Series at han plukket folk underveis på etappene. Selv med flatt bakhjul tok han igjen ryttere i løypa nedover de italienske fjellsidene. 

– Jeg hadde litt trøbbel med folk jeg tok igjen, særlig da en av dem falt rett foran meg slik at jeg også gikk over styret, forteller Klingenberg. 

– Man får selvtillit av å ta igjen folk også, og da sykler man bedre. Jeg er aller mest fornøyd med hvordan jeg syklet på flatt bakdekk. Punkteringen skjedde nesten på toppen av den 13 minutter lange etappen, men jeg syklet videre på felgen og tok igjen han som startet foran meg, selv etter at jeg hadde krasjet en gang, sier Klingenberg, og forteller at hjulet er like fint etter medfarten nedover den italienske fjellsiden.  

Les også: – Her er løypene så bratte og tekniske at man gleder seg til tråkkepartiene 

Selv om plasseringen på resultatlista hårfint innenfor topp 100 er et stykke unna ambisjonen om topp 60, er Klingenberg fornøyd med helgas runde og særlig søndagens etapper. En stund lå han an til 83. plass, men en punktering på siste etappe gjorde at han tapte en del plasser og endte på 98.plass.  

Saken fortsetter under

Thomas Klingenberg - EWS La Thuile 2108 - Foto Anne Lätt Nyboe 1400x1400
Thomas Klingenberg underveis på helgas runde i EWS i La Thuile. Foto: Anne Lätt Nyboe

Thomas Klingenberg underveis på helgas runde i EWS i La Thuile. Foto: Anne Lätt Nyboe

Enda brattere og mer teknisk
Runden i La Thuile er en klassiker på terminlista til Enduro World Series, og er kjent for bratte og vanskelige etapper. Klingenberg syklet runden i 2016 også, men årets utgave var blitt enda mer teknisk og krevende enn da. 

– Sammenliknet med forrige gang kan jeg vel si at det har vært mye mer kaos nå. Løypene var for vanskelige i utgangspunktet, og derfor ble et flertall av etappene endret eller kortet ned, og rekkefølgen på etappene ble også helt annerledes enn beskrevet, sier Klingenberg. 

Kombinert med mye regn inn mot helga bar det mange som slet. 

– Regnet gjorde at spesielt etappe tre på lørdag, som var den første vi syklet, ble sinnssykt vanskelig. Der var det bare å holde seg fast i sykkelen og bli med der store steiner og røtter førte deg. 

Les også: Zakka på 21. plass i La Thuile  

Rittet besto av seks etapper, tre på lørdag og tre på søndag. Mye regn natt til lørdag gjorde de første tre etappene ekstra tunge og glatte, og det var mange ryttere som krasjet ut av rittet. Flere reagerte på at etappene var i overkant tøffe og minnet om utforløyper, samt at flere av transportstrekkene var svært lange og bratte. Den femte etappen ble derfor også kortet ned til en sprint og sjette etappe ble kjørt to ganger. 

Topp 3 menn elite
1. Sam Hill (Chain Reactions Cycles Mavic), Australia, 59:53.27 
2. Martin Maes (GT Factory Racing), Belgia, 60:06.42
3. Eddie Masters, New Zealand, 60:33.85
--
21. Zakarias Blom-Johansen (Cube Action Team), Norge, 63:04.08
98. Thomas Klingenberg, Norge, 68:32.70 

Fullstendige resultater 

Nå ser Klingenberg fram mot de to siste rundene i Enduro World Series, som går i Spania 22. til 23. september og i Finale Ligure 30. september til 1. oktober. 

Publisert 23. juli 2018 kl 14.00
Sist oppdatert 23. juli 2018 kl 14.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen