Berit Gjelten på vei over Fonnåsfjellet under Trans-Østerdalen. Denne etappen forsvinner fra rittet i 2018 og blir erstattet med en etappe med start og mål på Tynset. Foto: Per Roger Bekken
- 06/10/17
Fra Trans-Østerdalen til Tynset rundt
av: Ingeborg Scheve
06.10.17 14.59
Tredagersrittet i Østerdalen legger om og fra 2018 ha alle etappene start og mål på Tynset.

Endringen er et tiltak for å øke deltakelsen, gjøre logistikken enklere for deltakerne, og få mer publikum.

– Vi skjønner at noen kanskje synes det er dumt at A til B etappen blir borte, men vi forsøker å tilrettelegge for at flere kan sykle tre dager. I år startet kun en tredjedel av de 300 påmeldte deltakerne på siste etappe, og det var bare rett i overkant 100 som syklet søndagen. Det er et signal som må tas seriøst, sier rittleder Per Inge Sagmoen. 

Les også: Rekordinteresse for Trans-Østerdalen 

Det er den 10 til 11 mil lange etappen fra Tynset over Fonnåsfjellet og gjennom Rendalen til Koppang som blir erstattet med en tredjeetappe, som i likhet med de to første vil ha start og mål på Tynset.

– Start og mål midt i Tynset sentrum alle dager gjør at vi får mer publikum, det blir enklere for deltakerne som slipper å bruke energi på logistikken, og vi vil få tidligere avslutning på søndag. Vi tror også dette vil skape mer liv og røre rundt sykkelarrangementet, sammen med andre sommerarrangementene i Tynset. Vi er nå i full gang med planleggingen av ny tredjeetappe på Tynset, sier Sagmoen.

Saken fortsetter under

Trans-Østerdalen får skryt for etapper med mye flytsti. Foto: Per Inge Sagmoen

Økende interesse
Trans-Østerdalen arrangeres for sjuende gang i 2018, og har de siste årene hatt en jevn økning i deltakerantall. I fjor var det for første gang over 300 påmeldte.

Rittet, som ble arrangert for første gang i 2012, begynte med tre A til B etapper, der Tynset var startsted på første dag. Deretter ble det endret til to etapper med start og mål på Tynset, mens siste dag var en forflytningsetappe med start på Tynset og målgang på Koppang.

Som et resultat av omleggingen er det nå Tynset IF og Savalen SK som arrangerer rittet, mens det tidligere var et samarbeid mellom idrettslagene i både Tynset og Stor-Elvdal kommuner.  

Les også: Fortsetter på ketsjup-effekten 

Etapperittet er bygget på indrefileten av det som var MTB 6-dagers fra Trondheim til Oslo gjennom terrenget 2007-2009, og er ett av Norges få rendyrkede etapperitt på terrengsykkel.

De tre etappene kjøres som et etapperitt med sammenlagtresultat, men det er også mulig å delta på en eller to enkeltetapper. Det er premiering for hver etappe som enkeltstående arrangementer. Det er både aktive klasser og trimklasser, samt egne klasser for tomannslag.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
- 18/04/18
Ledig stilling i Terrengsykkel og Landevei
De norske jentene dominerte pallen i ESS Gøteborg: Vera Leivsdottir vant foran Anette Røssum Bastnes (til venstre) og svenske Josefine Björkmann, mens Alice Grindheim ble nummer fire. Foto: Håvard Mageli
- 15/04/18
Dobbelt norsk i Gøteborg