På sesongens første tjukksykkeltur på snø fikk turdeltakerne en spektakulær solnedgang før de måtte til med lykter på siste etappe. Foto: Tom Ruud
- 12/11/17
– Det eneste vi manglet var nordlyset
av: Ingeborg Scheve
12.11.17 16.20
Knallstart på tjukksykkelsesongen i Lillehammer.

– Vi startet i strålende sol på dagen, etterfulgt av solnedgang og så avslutning med lyktelys. Det var helt fantastisk. Den eneste typen lys vi manglet i dag var nordlys, sier Tom Ruud, som er ildsjel i tjukksykkelmiljøet på Lillehammer.

Turen startet fra Nordseter tidlig på ettermiddagen. Derifra syklet følget innover fjellet til Melsjøen og Sjusjøen, via Gjesbuåsen til Midtfjellet, langs Birkebeinerløypa til Sjusjøen før de tok skogsløypa tilbake til Nordseter. Totalt var det mellom to og tre mil.

– Det er herlig å ha snø under hjulene igjen, og med det været vi hadde - strålende sol, vindstille og rundt seks minusgrader - var det tjukt med folk i fjellet, sier Ruud.

Les også: Tjukksykkelsesongen er i gang 

Saken fortsetter under

Strålende turvær på Sjusjøen lørdag satte fine rammer for sesongens førte tur på snø. Foto: Tom Ruud

Nå gleder Ruud seg til det også kommer snø lenger ned i åssiden, slik at de kan få startet stiprepareringen for vintersesongen. Disse stiene ligger i området rundt Birkebeiner skistadion, og der er det for tida ikke annet enn kunstsnø, og den ligger inne på arenaen.

Får kjøre egne løyper med skuter
Tjukksykkelmiljøet i Lillehammer har som ett av få steder i landet fått tillatelse fra kommunen til å kjøre tjukksykkelløyper med skuter i begrenset område denne sesongen.

– Den løypa vi får kjøre starter og ender på Birkebeineren Skistadion, og er på cirka halvannen mil. Men vi kan også kjøre flere løyper innenfor den sløyfa, så totalt regner vi med at vi kan få kjørt opp rundt to og en halv mil med skuter, sier Ruud.

Les også: Får kjøre fatbikeløyper med skuter  

Nå som de kan kjøre opp kjerneområdet med skuter, håper Ruud å kunne tilby et enda større løypenettverk.

– Tidligere har vi tråkket løypene manuelt, og det vil vi også gjøre i år, så når vi kan kjøre løyper med skuter vil vi kunne utvide løypetilbudet vårt betraktelig. Da kan vi sykle ut til områder vi tidligere ikke rakk fram til og begynne å tråkke derifra, sier han.

Saken fortsetter under

På Birkebeineren Stadion er det for tida bare kunstsnø, men så snart det blir snø i terrenget vil det bli kjørt løyper med skuter. Foto: Stig Dalen

Stor tråkkeiver
Å finne folk til å tråkke løyper har så langt ikke vært noe problem.

– Det er en del folk som ser på det som trening i seg sjøl det å tråkke opp slike løyper. Og så er det en kar her i byen som trener til å gå en eller annen ekstremtur på ski med pulk. For ham er det trening å gå med bildekk på slep, så han har vi huket tak i, forteller Ruud.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Flere bilder fra sesongstarten.

Dagen startet med strålende sol - her fra gruppa som syklet på Skeikampen. Foto: Stian Lund

Fint driv innover fjellet. Foto: Tom Ruud

Glødende solnedgang på Sjusjøen. Foto: Tom Ruud


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Lars Harald Blomkvist, som for tida ligger på tredjeplass i årets Stravakarusell, underveis i segmentet PCK Fatbike Ildskog. Foto: Stig R. Nilsen
Karusellen til Porsanger SK engasjerer langt utover klubbmiljøet.
Birk Sport Racing hadde sesongens første samling i helga, med fire av fem ryttere på plass: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Marius Andresen og Lars Granberg er med videre fra i fjor, mens Odd Erlend Berg Hansen og Kristian Klevgård (ikke tilstede) er nye. Foto: Kristin Baisgård
Dette er Birk Sport Racing 2018.
Sykkelutfor-rittet er blitt en klassiker på Fjellsportfestivalen i Sogndal, til glede for både deltakere og tilskuere. Torsdag er det klart for ny runde. Foto: Fjellsportfestivalen
Torsdag blir det sykkelutfor på Fjellsportfestivalen i Sogndal, en klassiker på programmet.