abcd
Frikk Hess-Bolstad fra IK Hero fikk en opptur på tampen av sin siste juniorsesong. Det gir motivasjon for videre satsing. Her fra verdenscupen i Andorra i september. Foto: Vera Leivsdottir
- 16/12/16
Må få spenningsnivået på plass
av: Ingeborg Scheve
16.12.16 07:00
Det løsnet for Frikk Hess-Bolstad på tampen av utforsesongen. Det skal han bygge videre på når han går over i seniorklassen.

Frikk Hess-Bolstad

Født: 18.februar 1998
Fra: Oslo
Bor: I Oslo
Yrke: Utforsyklist og skoleelev på Persbråten videregående skole toppidrett
Klubb: IK Hero
Team: Utforlandslaget
Meritter:

  • Norgesmester utfor (junior) 2016
  • 3.plass IXS-Cupen (Winterberg) 2016
  • 15.plass verdenscupen i Andorra 2016
  • Nordisk mester utfor 2015 (Drammen)
  • 5.plass IXS-Cup (Winterberg) 2015

Frikk Hess-Bolstad kronet sin siste juniorsesong med norgesmestertrøya og et knippe sterke internasjonale plasseringer, både fra verdenscupen, IXS-cupen og den nye felles nordiske utforcupen Scandinavian Downhill Cup. Nå trer han inn i seniorenes rekker fra 1. januar, med mye glede og forventninger, og noen sommerfugler.

– Det blir spennende, og det blir en stor utfordring, for det er et ganske stort sprang fra de beste i juniorklassen til de beste seniorene, sier Hess-Bolstad, som var oppe og snuste på topp 15-plasseringer i verdenscupen flere ganger siste sesong.

Les også: Karrierens beste i VM-seedingen 

– Hva er ambisjonene for 2017-sesongen? 
– Jeg håper å få kjøre en del verdenscupritt, og det ser ut til at vi skal få kjøre en del neste år, i hvert fall de rundene som går i Europa. Jeg forventer å kvalifisere til finalene i de verdenscuprundene jeg stiller. Det blir vanskelig, men jeg har ikke vært så langt unna nivået i år, så jeg må ha det som mål. Og så blir Norgesmesterskapet selvsagt viktig.

Saken fortsetter under

Frikk Hess-Bolstad kjørte sterkt i verdenscupen i Leogang i Østerrike, men manglet litt på å nå helt opp i finalen. Foto: NCF

– Hva skal til for å nå dem?
– Jeg må fortsette og utvikle meg og heve det fysiske nivået. Det er nok det enkleste, og det er der jeg føler jeg har mest å hente. Men jeg må også bli bedre på det mentale, det å sette et godt run når det gjelder. Jeg har sett det enda mer i år. Jeg har krasjet en del og tullet det til i finalerunene, når man faktisk skal prestere, og jeg føler at jeg er bedre enn det jeg får vist. Så jeg må nok jobbe en del med det mentale, slik som å sette rett spenningsnivå og konsentrere meg. Når du er for anspent blir du mer sliten og du får ikke den samme sykkelfølelsen, og da gjør du lettere feil. Det er ikke rom for feil i utfor. Så jeg må bli flinkere på å visualisere, og trene mer på å skape konkurransesituasjoner slik at jeg kan trene på det med spenningsnivå og fokus.

Saken fortsetter under

Frikk Hess-Bolstad på vei til NM-gull i Hafjell i sommer. Foto: Cato Karbøl/NCF

– Hva skal du gjøre annerledes inn mot neste sesong?
– Til vinteren skal jeg en tur til USA og sykle noen konkurranser der borte. Isak (Leivsson) bor i North Carolina for tida så jeg skal være his ham. Det blir bra, og jeg gleder meg til å få syklet litt konkurranser før sesongen starter. Det blir både utfor og stisykling. Ellers gjør jeg mye av det samme med den fysiske treningen. Det er hovedfokus på styrke nå fram til jul, og mer fokus på utholdenhet utover vinteren. De to elementene krasjer litt med hverandre – det er ikke så lett å trene maks styrke hvis du samtidig trener mye utholdenhet og motsatt.

– Hva var høydepunktet i 2016-sesongen?
– Jeg hadde en ganske tøff sesong, men det løsnet litt på slutten. Så det å vinne norgesmesterskapet var moro. De to siste rundene i verdenscupen var også bra, og at jeg kvalifiserte så bra i verdensmesterskapet i Val di Sole var gøy. Det er moro å kjøre mot de beste, for det er da du ser hvordan du ligger an.

Les også: Hess-Bolstad, Strædet og Sandviken vant utfor-NM 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
abcd
I Grenserittets nye 3-dagers får alle deltakere et handikap basert på alder og kjønn, og...
abcd
Snømangel gjør at Modum Challenge 2017 blir utsatt til februar.
abcd
Oter, sel, ørn, rype og elg. Storstein og fjære, krigsskipsvrak, hopp og sprett og...
- 11/01/17
Hemsedal rendyrker beintøff-konseptet