Svenn Fjeldheim åpnet Traktor Enduro med seier på de to første etappene, men etter tre punkteringer på rappen var det slutt på reservedelene og moroa for denne runden. Foto: Sylvain Cavatz
- 13/07/17
– Formen og farten er bra
av: Ingeborg Scheve
13.07.17 07.00
Svenn Fjeldheim tar med seg oppturen fra Traktor Enduro: Han vant de to første etappene.

Team Terrengsykkels Svenn Fjeldheim vant de to første etappene i Traktor Enduro i helga, og ledet med 15 sekunder på starten av tredje etappe. Så fikk han tre punkteringer på rappen, og gikk tom for reserveslanger.

Les også: Johnsen og Strædet vant Traktor Enduro    

– Etter tre punkteringer var det slutt på reservedelene, så da måtte jeg dessverre kaste inn håndkleet, men det er gøy å se at jeg vinner to etapper med mye tråkking og som er fysisk krevende. Det viser at formen og farten er inne, sier Fjeldheim, som ikke har vist seg med startnummer siden Telemark Enduro 13. mai.

Han var riktignok frisk til DrammEnduro forrige helg, men der var han for opptatt med jobben som løypesjef til at han fikk prøvd seg selv.

Saken fortsetter under

Traktor Enduro ble en opptur for Svenn Fjeldheim, til tross for at han ikke fikk fullført. Foto: Sylvain Cavatz

Bronkitt spolerte sesongstarten
Den tidligere elitesyklisten, som er en del av Team Terrengsykkel 2017, hadde Terrengsykkelrittet 5. juni, NM rundbane på Konnerud 17. juni og UltraBirken 26. august som hovedmål for sesongen. De to første gikk fløyten da han pådro seg bronkitt etter Telemark Enduro i mai.

Sjukdommen satt i kroppen til langt ut i juni, og Fjeldheim fikk knapt kjørt seg hele våren.

– Det er viktig å ikke presse seg før kroppen er klar. Jeg holdt det gående med rolige turer, men jeg holdt igjen på hardøktene, sier han, og innrømmer at det gikk på tålmodigheten løs.

Fikk igjen for treningsinnsatsen
– Jeg hadde knapt hatt en hardøkt i forkant av Traktor Enduro, så jeg var litt spent på hvordan det ville føles å skulle sykle hardt igjen etter en så lang periode med bare rolige økter.

– At jeg vinner de to første etappene, som er de mest fysiske i rittet, viser at treningen jeg la ned i vinter har gitt resultater. Jeg har fulgt treningsprogrammet jeg fikk av Ole Christian Fagerli i vinter til punkt og prikke helt fram til rittsesongen. Og nå får jeg igjen for det. Grunnformen har aldri vært bedre, og jeg kan ta i uten at jeg sliter meg helt ut, sier han.

Les også: Dette er Team Terrengsykkel 

UltraBirken blir alt
Ettersom som to av sesongens tre hovedmål har gått fløyten, blir UltraBirken desto viktigere. Fjeldheim er både spent og tent på det 120 kilometer lande stisykkelrittet, som altså er det enste som gjenstår av sesongens opprinnelige mål. Han har aldri syklet så langt i konkurransesammenheng, selv om han kom i nærheten da han gikk på NTG på 1990-tallet.

– Da jeg gikk på NTG og satset, syklet jeg et ritt på ti mil i Danmark, men det var tilbake i 1996, så det spørs om jeg har så mye glede av det nå lenger, sier Fjeldheim, og legger til at han var klassekamerat med både Thor Hushovd, Mads Kaggestad og Gabriel Rasch.

– Det var bra matching på trening da. Jeg har vel lite fysisk glede av den tida nå, men noen av tipsene og erfaringene fra NTG-tida har jeg funnet fram og tatt med meg inn i denne sesongen med Team Terrengsykkel, sier han.

– Det eneste jeg vet om UltraBirken, er at det blir et slit, at det blir mange timer på sykkelen,  og at det blir viktig å være flink til å få i seg næring underveis, sier Fjeldheim.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Svenn Fjeldheim vant Telemark Enduro 2016, og derfor ble det umulig å stå over i år, til tross for at han var sjuk. Det fikk han svi for etterpå, da forkjølelsen gikk over i bronkitt. Foto: Kristoffer Kippernes


 
 
VIS KOMMENTARFELT
ANNONSEINNHOLD
I helgen ble det en spontantur til Stryn for at sjekke ut sykkelmiljøet, og føret i...
Vi har testet fem av sesongens endurosykler. Alle imponerer på sin måte. Foto: Vegard Breie
Vi har testet årets endurosykler, med vandring like lang som en sommerdag. Hvordan fungerer det...
GREIA MED… (TEASER) - Er det mulig å sammenlikne landeveisykling med terrengsykling? Vi...
Vi har testet fem av sesongens endurosykler. Alle imponerer på sin måte. Foto: Vegard Breie
Vi har testet årets endurosykler, med vandring like lang som en sommerdag. Hvordan fungerer det...
GREIA MED… (TEASER) - Er det mulig å sammenlikne landeveisykling med terrengsykling? Vi...
Før eller siden kommer du til å punktere og da er en pålitelig pumpe redningen.
- 18/06/18
Hva er det med motbakkene?