Elisabeth Sveum var beste norske i SRAM Liga i Danmark, og fortsetter serien i gult.

Sist oppdatert: 14. mai 2016 kl 18.40
Elisabeth Sveum har fortsatt et godt grep om den gule ledertrøya i SRAM Liga. Foto: Ole Martin Anmarkrud
Lesetid: 2 minutter

Elisabeth Sveum, som kjører for SK Ryes elitesatsing, kom på sjetteplass i SRAM-Liga Næstved i Danmark. Hun var inne på 1:40:39, mens svenske Jenny Rissveds vant rittet på 1:32:26. Jentene syklet fem runder.

Sveum vant første runde i SRAM Liga, som gikk i Hammel 17. april og kjørte dagens runde i den gule ledertrøya. Til tross for sjetteplassen beholder Sveum ledertrøya i SRAM Liga etter to runden. Nå gleder hun seg til morgendagens UCI-ritt i Vårgårda i Sverige.

– Rittet i dag er jeg helt greit fornøyd med. Det var ikke en dårlig dag, men heller ikke en helt rå dag i dag. Uka har vært rolig med mye hvile og lett trening. Ofte er jeg hakket kvassere på dag to, sier Sveum.

Torjus Bern Hansen ble nummer 10. Han gjorde unna sine sels runder på 1:42:29, mens Simon Andreassen vant rittet på 1:34:39.

Fullstendige resultater

Både Sveum og Bern Hansen leverte solide resultater under EM rundbane forrige uke.

Les mer om EM

Dagens ritt var også andre runde i den felles nordiske rundbanecupen Nordic MTB Series. Rundbanerittet under Norgescupåpningen på Darbu 24. april var første runde i den nye cupen, som ble etablert i forkant av årets sesong for å gi de nordiske rytterne bedre matching og flere UCI-ritt rittet.