Gunn-Rita på 10. plass i EM

Nesten 10 minutter bak vinneren på rundbane-EM.

Sist oppdatert 8. mai 2016 kl 14.52
Gunn-Rita Dahle Flesjå ble beste norske med 10.plass på rundbanerittet i EM. Her foran Jolanda Neff fra Sveits, som til slutt vant rittet med over tre og et halvt minutts margin. Foto: Bengt Ove Sannes

Stortalentet Jolanda Neff fra Sveits parkerte alle på siste dag av rundbane-EM i Sverige.

Neff gjorde unna sine seks runder på 1:34:56.3 og vant rundbanerittet med over tre og et halvt minutts margin til danske Annika Langvad på andreplass, som igjen var inne halvannet minutt foran Sabine Spitz fra Tyskland på tredjeplass.

Gunn-Rita Dahle Flesjå kom inn på tiendeplass med tida 1:44:02.9, nesten ti minutter bak Neff, og var med det beste norske i rundbanerittet, som var siste øvelse i EM.

Elisabeth Sveum, som sykler sitt første mesterskap for Norge etter sitt comeback i fjor, ble nest beste norske på 21.plass, mens Ingrid Sofie Bøe Jacobsen kom på 29. plass. Sveum ble riktignok tatt ut av løpet før sin siste runde, men det var på håret.

– Jeg er egentlig kjempefornøyd selv om hun som lå 20 sekunder foran meg i løypa fikk kjøre siste runden. Jeg lå lenge bare fire minutter bak Gunn-Rita, og jeg kjørte mitt eget løp i dag, sier Sveum, som ikke syns avstanden opp til de beste er avskrekkende.

Sveum leverte også sterkt både på sprinten på fredag med femteplass og seier i B-finalen, og på stafetten, som var åpningsøvelsen i EM.

– Jeg lærte veldig mye på stafetten, så jeg er glad for at jeg fikk sykle den. For meg er det bra å få kjøre flere løp, særlig nå tidlig på sesongen, sier hun.

Fullstendige resultater

Tidligere i dag imponerte Petter Fagerhaug med 11. plass i rundbanerittet for U23-gutta.

For juniorene gikk det også over all forventning på rundbanerittene, som gikk i går. EM-debutantene og førsteårsjuniorene Tobias Halland Johannessen ble beste nordiske rytter, mens Thea Siggerud nesten greide å innfri sitt eget mål om topp 15 til tross for at hun tryna i startloopen og fikk en råtten start på rittet.

Les mer:
Beste nordiske i EM
Tryna fra EM-målet

Tungt for gutta
De norske gutta i menn elite, Sondre Kristiansen og Ole Hem, ble tatt ut etter fem av sju runder og kom på henholdsvis 49 og 53 plass. Igjen var det Frankrike som dominerte feltet. Julien Absalon kjørte i mål med 1 minutt og 41 sekunders margin ned til Fabian Giger fra Sveits på andreplass, mens Ondrej Cink fra Tsjekkia ble nummer tre.