/ Utfor
 / Hafjell

WC Hafjell: 5 norske videre

Med knusktørre forhold ble det kjørt fort og jevnt under kvalifiseringen til søndagens utforfinale. Zakka, Terje, Niclas, Lars og Anita kvalifiserte seg alle videre. I tillegg stiller Norge med 6 mann i juniorklassen.

Sist oppdatert 13. september 2013 kl 00.00
Lars Sandviken var best av de norske i kvalifiseringen, nr 44 og snaue 15 sekunder bak bestemann.
Lars Sandviken var best av de norske i kvalifiseringen, nr 44 og snaue 15 sekunder bak bestemann.

Ikke overraskende var Atherton-søsknene raskest i både dame- og herreklassen i fredagens utforkvalifisering under verdenscupen i Hafjell. Gee Atherton satte dagens raskeste tid på 3:30.051, noe som også er løyperekord. I fjorårets verdenscup var vinnertiden 3 minutter og 31 sekunder. 

Hårfint bak Gee var Mick Hannah på tiden 3:30:161. Sick Mick tok en sur andreplass under verdensmesterskapet i Pietermaritzburg og er sulten på revansj. Loic Bruni, regjerende verdensmester Greg Minnar, fjorårsvinner i Hafjell Steve Smith, Troy Brosnan, George Brannigan, Sam Blenkinsop, Danny Hart og Sam Hill utgjorde resten av topp ti, som alle kom i mål innenfor fem sekunder. Det er med andre ord fortsatt helt åpent før søndagens finale. 

4 nordmenn i herrefinalen

Raskest av de norske var Lars Vatnebryn Sandviken på en 44. plass, snaue 15 sekunder bak Gee. Tre plasser bak kom Zakarias Blom Johansen, mens Terje Nylende og Niclas Andersen kvalifiserte seg videre  som henholdsvis nummer 64 og nummer 70.  Kun de 80 raskeste får sykle finalen, og marginene er små. Det fikk Knut Løkås erfare, som var under to sekunder unna finaleplass.

Tett blant teten for jentene

Også i dameklassen skilte det under ett sekund blant de to raskeste. Rachel Atherton var raskest på tiden 3:57.569, mens Emmeline Ragot fulgte like bak på 3:58.490. Anita Ager-Wick presterer som vanlig bra de gangene hun stiller til start. Fredag syklet hun inn til en solid tiendeplass. 

Mannssterke i juniorklassen

Også de norske juniorene gjorde en god innsats i fredagens seedingrun. I juniorklassen er det færre deltakere enn plasser, og da er alle automatisk kvalifisert. Raskeste nordmann var Joachim Finne Schjøtt på en 27. plass med tiden 4:02.695. Andre norske juniorer som deltar i verdenscupen er Hans Petter Gjevik, Thomas Klingenberg, Per Henrik Thorp og Mathias Jørgensen. Terrengsykkel kommer tilbake med bilder av juniorene senere i kveld. 

Blir det regn blir det mayhem

Det store samtaletema blant både ryttere og støtteapparat her i Hafjell er været. Løypen er nå knusktørr og støvete, men det forandrer seg fort hvis værmeldingen slår til. Det er meldt nedbør lørdag ettermiddag, og regnet skal tilta med styrke utover søndagen. Isåfall blir søndagens finale av en ganske annen karakter enn dagens kvalifisering.

 

 

Publisert 13. september 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 13. september 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen