/ Utfor
 / Hafjell

Verdensklasse på Hafjell

På søndag er det real generalprøve i Hafjell Bike Park. Nordisk i utfor blir avholdt i løypa som skal brukes i neste helgs EM. Den nye løypa har bekreftet Snorre Pedersens status som løypeskaper av rang. Bli med på moroa som funksjonær

Sist oppdatert 31. juli 2010 kl 12.32
hafjell bike park
Neste helg er det EM i Hafjell Bike Park.

På søndag (1. august) smeller det i Hafjell Bike Park! Løypa er skrytt opp i skyene av både lokale og tilreisende. Løypesjef Snorre Pedersen har satt en ny standard for utforløyper i Norge.

Raskt, bratt og teknisk er stikkordene og siste hånd legges på verket i dag. Flere av Europas beste syklister er allerede på plass i Hafjell.

Løypa er på ca 2300 meter med over 500 høydemeter og allerede fra start møter syklistene fire store hopp. Det meste av løypa er ny og Snorre har virkelig brukt kjentmannskunnskap og sykkelerfaring for å gi utøverne en løype i verdensklasse.

Ryktene har lenge gått om den nye ”snarveien” i Råbølskogen, men herfra og ned får utøverne absolutt ikke hvile. Knut Løkås, fjorårets andremann fra NM og veteran i Hafjells løypecrew ble i går natt ferdig med løypens bratteste og mest tekniske sving og melder at det helt klart er lettere å sykle enn å gå ned.

– Her er det to muligheter, enten kjører man en høy linje og gir gass, ellers kan man kjøre en lav linje og velge mellom en lav dosering eller sikkerhetsnettet. sier Knut.

Utøverne har strømmet til Hafjell de siste dagene og flere av Nordens raskeste er på plass og har brukt slutten av uken på å finne linjer.

Rundt 80 utøvere er påmeldt Nordisk Mesterskap og siden konkurransen er siste uttak til EM for de norske kjørerne stiller våre folk med høye ambisjoner og dra-på-vilje av de sjeldne. Flere av utøverne planlegger også å bruke neste uke på å pugge hver eneste lille detalj frem mot EM, så regn med å se våre nasjonale helter og en rekke internasjonale stjerner i Hafjell Bike Park hele neste uke.

Løypa har også vist seg å være meget fotovennlig og fotoringrev Erik Kjelsrud har allerede rukket flere photosessions, mens det også er eksperimentert med helikopterfilming i løypens åpne topparti. Se film nederst i saken.

Opptrapping til EM

Mens Nordisk Mesterskap går av stabelen denne helgen er dette kun for oppladning å regne sammenliknet med det europeiske mesterskapet lørdag 7. august.

Utøvere som regjerende Europamester Nick Beer (Sveits), Josh Bryceland, Danny Hart og Marc Beaumont (alle UK), veteranen Marcus Klausmann (Tyskland), Mickael Pascal (Frankrike) og ikke minst finnen Matti Lehikoinen og de svenske brothers from different mothers, Robin Wallner og Dennis Dertell kommer for å sette de norske gutta med Espen Johnsen og freerideproff Trond Hansen i spissen på plass.

Espen har gjort midlertidig Øyer-væring av seg for å forberede seg til EM, det samme har førsteårssenior Kristoffer Haugland. Junior, Zakarias Blom Johansen har virkelig levert i år og bør ha muligheter til å stå på pallen i Hafjell.

Blant damene ventes Sabrina Jonnier (Frankrike), Emmeline Ragot (Frankrike) og kanskje den største favoritten Tracy Moseley (UK) å gi Norges suverene kvinnelige utforsyklist Anita Ager-Wick seriøs konkurranse om pallplassen hun har hatt monopol på i Norden de siste årene.

Trenger flere frivillige

Race Director Kjell Tore Bjørnhaug melder at han har alt i rute og er overraskede rolig, men understreker at det fortsatt er plass til flere frivillige under EM.

– Dette er muligheten til å være en del av den råeste konkurransen så langt her til lands og uten frivillige går arrangementet rett og slett ikke rundt. Om du vil hjelpe oss som løypevakt under EM og Nordisk eller har erfaring fra Røde Kors eller sanitetsarbeide vil vi veldig gjerne høre fra deg, avslutter Bjørnhaug og lover en stor klem til alle frivillige i tillegg til klespakke og solbriller.

Publisert 30. juli 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 31. juli 2010 kl 12.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen