/ Utfor
 / Hafjell

Verdenscup i utfor og 4cross til Hafjell

Løypebygger Snorre Pedersen og leder i arrangørklubben, Kjell Tore Bjørnhaug, kan koste på seg et bredt smil. Neste år skal de nemlig arrangere verdenscup i utfor og 4cross.

Sist oppdatert 15. juni 2011 kl 09.20
VERDENSCUP-KANDITAT: Øyvind Mæhle kan kjøre verdenscup i moderlandet neste sommer. Her er han i aksjon i doseringene i Moetown.
VERDENSCUP-KANDITAT: Øyvind Mæhle kan kjøre verdenscup i moderlandet neste sommer. Her er han i aksjon i doseringene i Moetown.

— Vi signerte endelig kontrakten med det internasjonale sykkelforbundet torsdag denne uka. Dette er stort for oss, og et resultat av stort og langvarig arbeid. 15. september 2012 braker det løs med verdenscup i utfor og 4cross på Hafjell, sier en svært begeistret Bjørnhaug, som er leder i Hafjell Freerideklubb.

Statsstøtte til 4cross

Ikke nok med at klubben har fått verdenscuparrangementet, de har også klart å hente inn tippemidler fra Kulturdepartementet for å bygge 4crossløypa, som blir plassert ovenfor dirtsa.

— Vi har fått veldig god hjelp fra mange i arbeidet med å søke om tippemidler, men først og fremst vil vi sende en stor takk til idrettskonsulenten i Øyer kommune, Marianne Rinheim. Hun har gitt oss uvurdelig hjelp, sier Bjørnhuag.

Avhengig av dugnadshjelp

Men mer hjelp må til for at Hafjell Freerideklubb skal få til et verdenscuparrangement i toppklasse. Snorre Pedersen skal bygge 4crossløypa, men mange dugnadstimer må også til.

— Jeg håper folk kommer og hjelper oss med arbeidet som må gjøres, både før, under og etter verdenscupen. Vi er avhengige av dugnadshjelp, sier Pedersen.

Publisert 15. juni 2011 kl 00.00
Sist oppdatert 15. juni 2011 kl 09.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen