/ Utfor
 / Hafjell

Utfor-EM til Hafjell Bike Park

EM i Utfor i Hafjell har lenge stått i det europeiske sykkelforbundets terminliste. Nå tyder alt på at Hafjell Bike Park og Hafjell Freeride Klubb har den backingen de trenger fra sykkelforbundet.

Sist oppdatert 29. oktober 2009 kl 22.35
Hafjell bike park
HAFJELL-EM: 7. august blir flere av verdens dyktigste utforsyklister å se i Hafjell.

- Det ser nå mye bedre ut enn det har gjort noen gang. Sist fredag hadde jeg et to timer langt og veldig konstruktivt møte med generalsekretær Heikki Dahle og markeds- og sponsorsjef Jolanda Colijn fra Norges Cycleforbund. EM i DH 2010 skal drøftes på styremøtet i forbundet i slutten av november, så etter det regner jeg med at vi kan gå ut med flere detaljer, forteller Kjell Tore Bjørnhaug i Hafjell Freeride Klubb.

Nødvendig med støtte

Klubben står som arrangør i søknaden som det europeiske sykkelforbundet (UEC) godkjente i sommer. Bjørnhaug er mangeårig leder og primus motor i Hafjell Freeride Klubb, og har hele veien sagt at de er avhengige av støtte fra Sykkelforbundet for å få gjennomført arrangementet.

Positivt utfor-møte

Under utfor-møtet på Gardermoen forrige mandag ga representantene fra Norges Cycleforbund klart uttrykk for at de fra sin side var veldig interessert i å bidra til å gjennomføre EM i utfor i Hafjell. Bakgrunnen for det åpne møtet var å få innspill fra miljøet som grunnlag for en satsing på utfor, både med hensyn til utøvere og arrangementer. Med EM i Hafjell på terminlista for neste år, er det all grunn til å ta satsingen på alvor.

- Vi ba UEC om å få ha finalen på lørdag 7. august, og det var i orden. Det betyr at løypeinspeksjonen starter onsdag 4. august. Og at det blir en ordentlig bankett på lørdag, sier Bjørnhaug fornøyd.

Feiring av 100-åring

Dette vil utvilsomt bety enormt mye for utviklingen av utforsporten i Norge. Det blir en velfortjent fjær i hatten for Hafjell, som helhjerta har satsa på nedoversykling som sommerprodukt, og Hafjell Freeride Klubb, som gjennom mange år har vært med på å bygge opp et positivt miljø i Øyer.

Jubilanten Norges Cykleforbund får med dette en fin feiring av sine første 100 år.

Les Fredagsintervjuet med Stine Antonsen, utviklingsansvarlig i sykkelforbundet.

Her er tråden for EM 2010 på forumet

Publisert 29. oktober 2009 kl 00.00
Sist oppdatert 29. oktober 2009 kl 22.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen