/ Utfor
 / Hafjell

Terrengsykkel-Jam på Hafjell

Terrengsykkel og Hafjell klinker til med en formidabel sykkelfest i Hafjell, med et bredt tilbud til alt fra nybegynnere til eksperter.

Sist oppdatert 23. mai 2008 kl 13.44
Emil Carlson er godt kjent i Hafjell. Her gir han jernet som vanlig.
Emil Carlson er godt kjent i Hafjell. Her gir han jernet som vanlig.

Fra torsdag 19. til søndag 22. juni kan du ta bli med på den største freerideorienterte sykkelsamlingen i landet, med Norgescup i downhill i splitter ny trasè som en av attraksjonene. På programmet finner du kurs i alt fra enkel sykkelmekking til avansert demperjustering, nybegynnerkurs i utforsykling til hvordan du gyver løs på dirt- hoppene, og ikke minst egne kurs for jenter. Flere leverandører stiller med demopark og salgsboder. Det blir konkurranser, grilling, filmvisninger, musikk og mye sosial moro.

– Denne langhelgen blir en skikkelig folkefest for terrengsykkelfolket, og vi legger stor vekt på å kunne tilby et bredt tilbud som passer alle fra nybegynnere til eksperter, forteller prosjektleder Endre Løvaas.

– Terrengsykkel Jam har som målsetting å skape et genuint og inkluderende arrangement som favner de fleste grener innen terrengsykling, med lek og moro på to hjul høyest på agendaen. Den sosiale rammen er et viktig punkt, i tillegg til å kunne by på tung sykkelfaglig dekning både innen utstyr, demo, kurs, konkurranser, film og foto.

Norgescup i utfor

På lørdag 21.juni blir det arrangert Norgescup i downhill, i regi av Hafjell Freeride. Den splitter nye traseen vil starte lenger ned enn den etter hvert så kjente NM-løypa, og vil ha målgang nede ved bunnstasjonen. Gravesjef og primus motor Snorre Pedersen gliser godt når han forteller om den nye traseen:– Løypa blir en salig blanding av skikkelige highspeed-partier, real knot på trang sti, og deilige doseringer. Jeg hadde over 80 km/t i bunnen av det ene henget da jeg testet traseen, så her kan det gå fort unna. Dette blir artig, sier han.

Endre Løvaas understreker at Terrengsykkel Jam er særlig tilrettelagt for nybegynnere og nysgjerrige. Her trenger du ikke troppe opp med fulldemper og helhjelm for å ha det moro.

– Bunnstasjonen i Hafjell blir et naturlig knutepunkt med servering og underholdning, demo og utleie, salgsboder og service, og ikke minst målgang på den nye downhill-traseen. Vi legger også opp til en lav terskel for de som ikke har prøvd terrengsykling før, blant annet gjennom kurs i regi av dyktige veiledere. Sti- og XC- syklistene har også et bra tilbud med milelange stier innover fjellet fra Hafjelltoppen.

Browncouch dirtsession

I samarbeid med Browncouch blir det en særdeles luftig og underholdende dirt session på lørdag kveld, med musikk og god stemning.Allerede på torsdag braker det løs med Hellbillies-konsert på utendørsscenen om kvelden, samtidig med at MTB Styrkeprøven har stopover i Hafjell.

Hele arrangementet blir adgangskontrollert, gjennom at alle deltakerne må kjøpe et deltakerpass for denne langhelgen. Et deltakerpass koster 300 kr (for Terrengsykkel-abonnenter, 400 hvis du ikke er abonnent). Passet gir 20% rabatt på heiskort. Inkludert i prisen er også startavgift for Norgescup i Downhill. Hvert deltakerpass er nummerert og personlig, og dette forenkler betydelig organiseringen ved utleie/demo.

  • – 20% rabatt på heiskort under arrangementet.

  • – Tilgang til demoutstyr.

  • – Tilgang til alle fasiliteter i Hafjell Bike Park.

  • – Startkontigent for Norgescup i Downhill (eks. lisens)

  • – Terrengsykkel t-skjorte til de 200 første

  • – Fri deltakelse på kurs

  • – Inngang på film og andre sosiale aktiviteter

For detaljert program og påmelding til Terrengsykkel Jam, besøk nettsiden www.terrengsykkeljam.no

Publisert 23. mai 2008 kl 00.00
Sist oppdatert 23. mai 2008 kl 13.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen