/ Utfor
 / Hafjell

Terje Nylende best av de norske i Hafjell

Zakka satset for mye i utforfinalen, mens Niclas ble for reservert. Mathias Jørgensen imponerte med en 15. plass i juniorklassen i Hafjell Bike Park

Sist oppdatert 17. september 2013 kl 00.00
hafjell bike park
Klipper knaster: Terje Nylende takket mekanikerne for god innsats, men er heller ikke redd for å fikse på utstyret selv.

Alle foto: Martin I. Dalen

Terje Nylende taklet regnet best av de norske. Oppdalingen brukte rett i overkant av 4 minutter ned den sleipe løypa, og ble med det nummer 54.

– Rittet gikk helt greit. Jeg hadde litt småtrøbbel med tearoffs. Det kostet meg litt tid. Inn i første skogen merket jeg fort at alt var helt annerledes enn på trening, så da var det bare å omstille seg. Løypa var sykt glatt, men morro likevel. Sykkelen fungerte perfekt, så det er ikke utstyret det skal stå på. Jeg syklet med klippede wetscream. Stor takk til mekanikerne som har gjort en stor jobb, sier Nylende.

Niclas Stensrud Andersen leverte et godt run i finalen, men manglet litt for å måle seg med de raskeste gutta. Han ble til slutt nummer 68.

– Runnet gikk greit, men ikke noe å hoppe i taket for. Jeg kjørte vel litt reservert. Jeg fikk tilbud nå nettopp om å kjøre verdenscupen i Leogang neste helg, så da håper jeg å gjøre det bedre, sier Niclas.

Skadeskutt landslagMed både Isak og Lars ute med skade, satte mange sin lit til at Zakarias Blom Johansen skulle forsvare de norske fargene. Dessverre endte det med fall i bunn av Råbølstien i Hafjell

Jeg holdt på å ramle ut i en sving tidligere, og tapte noen sekunder på det. Så da var det bare å gi alt videre, jeg måtte liksom ta igjen det tapte. Man vil jo gjøre det bra på hjemmebane, så da er det vinn eller forsvinn, forteller Zakka, som nå er den tredje av utforgutta til å reise hjem fra Hafjell med skade.

Terrengsykkel var tilstede da Zakka gikk over ende i bunn av siste brattparti i Råbølstien, rett under der hvor Eirik Folkedal fyrte opp stemninga med trommespill. Bærumsgutten holdt bra tempo ned steinpartiene, men hektet i en sten mot slutten og gikk over styret. Da vi traff ham etter rittet hadde han armen i fatlet.

Ja det smalt godt, jeg ble litt svimmel også. Ingenting er brukket, men jeg må få sjekket skulderen  imorgen. Planen var å reise til Leogang tirsdag, men nå får vi se hva som skjer, sier Zakka.

Jørgensen beste juniorMathias Jørgensen var tregest i kvalliken fredag, men kom knallsterkt tilbake. Søndag var han raskest av de norske juniorgutta med tiden 4:08.988, 22 sekunder bak vinneren. Det holdt til en 15. plass.

– Mathias sitt resultat var en gledelig overraskelse. Plasseringsmessig er det veldig bra, men det er langt opp fartsmessig. Skal man ha sjans til å hevde seg som senior bør man helst være blant de raskeste som junior, sier avtroppende landslagssjef Bjørn Ballangrud.

Publisert 16. september 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 17. september 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen