/ Utfor
 / Hafjell

Stjerner til Hafjell Bike Park

I helgen samles verdens beste utforsyklister i Hafjell Bike Park for å kjempe om de siste verdenscuppoengene, så dette burde du få med deg!

Sist oppdatert 12. september 2012 kl 18.29
hafjell bike park
IKKE SÅ ENKEL: Råbølstien byr på noen av de mest krevende partiene i verdenscupløypa på Hafjell.

For første gang på nitten år arrangeres det et verdenscupritt i utfor i Norge. Verdenseliten kommer til Hafjell for å avslutte årets verdenscup i de norske bakkene. Her er det med andre ord duket for ekstremsport på svært høyt nivå, så dette bør du få med deg!

Mulig å lære av de beste

I dag åpnet arrangementet med blant annet løypeinspeksjon av UCI. På nettsiden Pinkebike ble løypen kritisert for å være for enkel, men norske ryttere slo tilbake og hevder at løypen har mange tekniske partier. I morgen er det klart for trening i løypen for verdenscupdeltakerne. Selv om menigmann ikke er velkommen i verdenscuptraseen, er det fullt mulig å plukke opp tips og triks som tilskuer.

 Det er allerede klart at Aaron Gwin fra USA har vunnet verdenscupen i utfor sammenlagt, mens norske Isak Leivsson ligger på 70.-plass. I jenteklassen leder britiske Rachel Atherton.

På fredag er det kvalifisering i de ulike klassene, og det er ikke før på lørdag selve verdenscuprittet arrangeres. Damens finale kjøres klokken 13:15, mens herrene setter i gang klokken 14:00. Les mer om arrangementet her!

Stor norsk deltakelse

Hele fjorten norske ryttere er påmeldt til verdenscuprittet på hjemmebane. Isak Leivsson fra Sandnes SK imponerte da han sikret Norge den beste plasseringen i et Utfor-VM siden landslaget ble startet opp med en 39.-plass. I kvinner junior har Marianne Ruud vist at hun kan plassere seg blant de aller beste, og kanskje slår hun til på hjemmebane.

Norske deltakere:

Menn:

Isak Leivsson, 19 år - Sandnes SK

Zakarias Blom Johansen, 20 år - SK Rye

Lars Vatnebryn Sandviken, 19 år - Drammen CK

Kristoffer Haugland, 21 år - Bergen MTB Klubb

Niclas Andersen, 22 år - Drøbak SK

Snorre Setrom Taftø, 19 år - Oppdal SK

Terje Nylende, 21 år - Oppdal SK

Espen Johnsen, 32 år - Bergen MTB Klubb

Sjur Høy Ferden, 26 år - IK Hero

Knut Jørgen Løkås, 24 år - Hafjell Freeride Klubb

Damer:

Marianne Ruud, 17 år - Kristiansands CK

Helene Thon Moland, 25 år - Hemsedal IL Sykkel

Silje Katarina Holmsen, 33 år - Drammen CK

Anita Ager-Wick, 34 år - Drammen CK

Publisert 12. september 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 12. september 2012 kl 18.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen