/ Utfor
 / Hafjell

– Soleklart beste WC-løype!

Endelig er verdenseliten igang med sine ville ritt ned verdenscupløypa i Hafjell. Og de jubler av sykkelglede. Hjelmkameravideo fra Steve Peat

Sist oppdatert 14. september 2012 kl 12.45
HYLLEST:  Verdenscupvinner Aaron Gwin hyller løypa i Hafjell.
HYLLEST: Verdenscupvinner Aaron Gwin hyller løypa i Hafjell.

Endelig er verdenseliten igang med sine ville ritt ned verdenscupløypa i Hafjell. Og de jubler av sykkelglede.

– Jeg har passet på å skryte Hafjell opp i skyene hele sesongen. Alle er usikre på en ny arrangør, og dette er en av mine favorittløyper, forteller Matti Lehikoinen. Dette til tross for at han kræsjet stygt under EM for to år siden. På Twitter etter trening torsdag er meldingen klar: «By far the best track of the season!»

Steve Peats gjennomkjøring

Fornøyde kjørere

Spenningen har vært stor rundt responsen fra utøverne. Etter løypebefaringa onsdag, var den generelle tilbakemeldinga at det var en variert løype som de gledet seg til å teste. Etter dagens trening kan arrangørene lese skriften på veggen, og den glitrer i gull.

Herrenes verdenscup er dessverre avgjort, med Aaron Gwin som vinner. På tross av at han kjørte ut og slo seg mot slutten av treninga, slår han på Twitter fast at han har hatt sitt livs beste sykkeldag i forbindelse med ritt.

Peat raskest

Steve Peat var dagens raskeste mann på trening, og viser med det at entusiasmen fra løypebefaring onsdag var ekte. På filmklippet under ser du hvordan han og Greg Minnaar leker seg ned løypa.

I den norske leiren er det god stemning. Isak Leivsson er den eneste norske med ranking innenfor de 80 som fikk adgang til trening på tid i ettermiddag. Han leverte to jevne gjennomkjøringer og fikk 30. beste tid, uten at det sier så mye. Dessverre var han i bakken og fikk en skikkelig lårhøne, men han sier at det ikke skal være til hinder i morgen.

Johnsen på plass

Espen Johnsen er veteranen i selskapet, og håper å kvalifisere fredag.

– Det er første gang jeg er så rolig før en verdenscup. Og det tror jeg er bra. Uten stress er jeg mer løs på sykkelen og holdt linjene bra.

Isak er nok den som til nå har plassert høyest i verdenscupen, men blant de norske gutta er det stadig veldig jevnt. Knut Løkås er veldig husvarm i Hafjell, og er nok blodtørstig på revansje etter punkteringen som torpederte topplassering under EM for to år siden.

OPPDATERT: Kristoffer Kisse Haugland er på sykehuset for å ta CT av magen etter en drøy kræsj på trening fredag morgen.

Spente jenter

Anita Ager-Wick fortalte at det gikk bra på treninga. Hun sykler på en prototype fra Last som nettopp er satt sammen, og vi får håpe den ikke er for uvant. Det blir spennende å se hvor høyt hun kan klatre på lista med en marginene på sin side i kvalifisering og forhåpentligvis en gnistrende finale på lørdag.

Marianne Ruud er i det offensive hjørnet. Ved siden av gapet som var litt i lengste laget for flere toppkjørere som Sam Hill og Brendan Fairclough bekreftet hun at hun vurderte å satse for å komme så langt som mulig.

– Men jeg lander jo på flata, da, sier hun.

Atherton raskeste jente

Rachel Atherton har gode muligheter til å ta verdenscupen sammenlagt, selv om Emmeline Ragot kan gå forbi hvis Atherton kommer veldig langt bak.

– Det var veldig slitsomt, men veldig morsomt, fortalte hun etter torsdagens trening, hvor hun fikk beste tid blant jentene.

Fredag kjøres trening før kvalifiseringa klokka 1430. Lørdag starter finalen klokka 1315, og går direkte på nett. Mens du venter på det kan du se den fete filmen fra våre venner i Dirt Magazine!

Publisert 14. september 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 14. september 2012 kl 12.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen