/ Utfor
 / Hafjell

Smith best i Hafjell igjen

Regn og gjørme gjorde herrenes utforritt i Hafjell til en ekte thriller. Andrew Neethling satt i hot seat i over en time, men måtte til slutt se seg slått av Danny Hart og Steve Smith. Terje Nylende ble best av de norske.

Av: NULL
Sist oppdatert: 15. september 2013 kl 00.00
Små detajer. Greit med tørre holker på sykkelen når man skal sette utfor i finalen.
Små detajer. Greit med tørre holker på sykkelen når man skal sette utfor i finalen.
Lesetid: 2 minutter

Etter støvtørre stier og rekordføre hele uken bestemte værgudene seg for å åpne slusene til utforfinalen søndag. Siden ingen av rytterne hadde syklet løypen under lignende forhold tidligere var det helt åpent om seieren. Sør-afrikanske Andrew Neethling startet allerede som nummer 15 og syklet inn til en klar plass i hot seaten. Der skulle han bli sittende lenge.

Utøverne kom ned en etter en, men ingen var i nærheten av å true Needles sin tid. Regnet fortsatte å falle fra himmelen, og det var tydelig at løypen ble verre for hvert minutt.

Så var det klart for de store kanonene. Først ut var Sam Hill. Den rutinerte australieren har utøvd mirakler før, og det var knyttet stor spenning til hans run. Sam leverte et clean run, men det holdt ikke en gang til topp ti. Kunne Neethlings tid holde helt inn?

Danny Hart i kjent format

Så kom Danny Hart. Den unge briten er kjent for å ikke sakke ned på tempo når regnet slår inn. Ved første mellomtid var han over sekundet bak lagkameraten på Giant Factory Team. Ved mål var det snudd, Danny syklet inn til ny bestetid og kunne sette seg til rette i hot seat. Men der ble han ikke sittende for lenge, for like etter kom  Steve Smith. Fjorårsvinneren her på Hafjell var raskest på alle mellomtider og tok ledelsen med knappe to sekunders margin.

Danny og Steve hadde bevist at det fortsatt var mulig å sykle fort, men ikke uten å gi alt. Og det visste de resterende fire utøverne på toppen.  Alle bortsett fra Greg Minnaar fikk trøbbel underveis og endte langt utenfor pallen. Sick Mick Hannah kom for langt på roadgappen, klarte ikke den påfølgende doseringen og endte utenfor løype. Gee Atherton var under halvsekundet bak ved første mellomtid, men tapte verdifulle sekunder da han slo hodet i et tre ned Råbølstien. 

Publisert 15. september 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 15. september 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen