/ Utfor
 / Hafjell

Slutt for Hafjell Bike Park?

Eierne vil ikke garantere at det blir drift i Hafjell Bike Park til sommeren.

Sist oppdatert: 24. januar 2014 kl 00.00
Lesetid: 3 minutter

Terrengsykkel har de siste dagene fått vite at det er usikkerhet om driften av Hafjell Bike Park. Til tross for at anlegget har fått status som et av Europas beste og skal arrangere VM til sommeren, vurderer eieren Alpinco AS å legge ned tilbudet.

Bekymret sykkelpresident

Vi har snakket med flere kilder som ikke vil bli intervjuet om saken, men president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen sier dette:

– Vi hadde et møte på Lillehammer i forrige uke, hvor dette ble tatt opp. Vi er selvfølgelig bekymret.  Det er mye ressurser og arbeid som er lagt ned for å lage det anlegget. Vi har hørt rykter om at de vurderer å legge ned sommerdriften, men ikke noe mer konkret enn det, så vi ønsker å få til et møte med Alpinco.

– Er du bekymret for VM?

– For VM har vi en kontrakt, så sånn sett er jeg ikke bekymret, men det vil være veldig synd hvis dette får konsekvenser for videre drift. Vi i NCF har absolutt interesse av videre drift, og vi har et langsiktig ønske om å få sommerdrift i 10 anlegg i Norge, for rekruttering til sykkelsporten. Hafjell har vært en viktig brikke, sånn sett, sier Tiedemann Hansen.

Alpinco AS ble etablert i 2012, og eier både Hafjell- og Kvitfjell alpinsenter. Daglig leder i Alpinco AS Marius Flaaten er svært lite lysten på å snakke med terrengsykkel.no om saken.

–      Nei, jeg vil ikke gi kommentar på det nå. Vi er i en prosess, hvor vi evaluerer fortid og fremtid.

Fra pluss til minus Selskapet Hafjell Alpinsenter AS gikk med overskudd i 2008, 2009 og 2010. I 2011 og 2012 derimot, ble årsresultatet et underskudd på henholdsvis -4,3 millioner og - 3,6 millioner.

I april 2013 uttalte styremedlemmer i Alpinco AS Petter A. Stordalen og Anders Buchardt til Skiinfo:

– Vi skal utvikle toppmoderne og profesjonelt drevne helårsanlegg med et solid salgs- og markedsapparat i ryggen. Vårt mål er å gjøre Norge til et mer attraktivt reisemål for både norske og utenlandske ski- og fjellturister

 I følge lokalavisa GD, hadde Hafjell Bike Park en økning på 18% på besøket i 2012. Til tross for statusen og oppmerksomheten har ikke Hafjell Bike Park vært en pengemaskin, men sommeren 2012 sa daværende markedssjef Tor Kristian Mjelde at sommersatsningen gikk i pluss og at sykkelomsetningen viste en stabil økning fra år til år.

Verken Snorre Pedersen, som er ansvarlig for Sommerdriftsavdelingen i Hafjell, eller Kjell Tore Bjørnhaug i arrangørselskapet for VM, MTB Events Norway AS, ønsker å kommentere saken overfor Terrengsykkel.

 

 Diskutér saken på forumet!

Publisert 24. januar 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 24. januar 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen