Etter en turbulent vinter med fare for nedleggelse av Hafjell Bike Park, gleder Snorre Pedersen seg til å åpne parken for de som liker heisbasert sykling.

– Ny sesong Snorre, har du noe nytt å tilby syklistene i år?

– Så langt har vi brukt mye tid på å shape opp hopp og svinger, pluss at vi har lagt inn noen bonuser, som folk kommer til å oppdage selv. Vi åpner et nytt ferdighetssenter senest i juli, og jobber med ti nye hopp i Rollercoaster, så den vil starte helt oppe ved stolheisen. Men det har gått med tid til å gå gjennom alle de maskinbygde løypene, hvor vi har fjernet mye stein og gjort utbedringer.

– Løypedugnader har blitt annonsert på Facebook, har du merket noe respons fra de rundt 25.000 som engasjerte seg på internett i vinter?

– Det var mye engasjement på nett. Dessverre har det ikke stått helt i stil med innsatsen når det kommer til å hjelpe til praktisk. Det er noen få som utmerker seg helt vanvittig, men totalen er dessverre ikke all verden. Vi kalte inn til en dugnadshelg 7-8. juni, og la ut invitasjonen på Facebook 30 mai. Lørdag var det 10-12 stykker som møtte opp, søndag var det tre. Invitasjonen druknet kanskje litt blandt andre ting på Facebook hos folk.

– Hva går Makkens sommercamp ut på?

– Å ha det fett er kortversjonen. Makken har blitt en utrolig dyktig syklist, og er god på å lære fra seg. Dette er litt clinic form på det hvor man kan få lære wiphs, scrubs, poping osv. Det er utrolig nyttig å få direkte tilbakemeldinger av folk som har peiling hvis du vil bli en bedre syklist enkelt og greit.