/ Utfor
 / Hafjell

Sesongåpning i Hafjell til helgen

Etter flere uker med forberedelser åpner Hafjell Bike Park for sesongen. Snorre Pedersen håper på storinnrykk.

Sist oppdatert: 11. juni 2014 kl 00.00
hafjell bike park
I FULL SVING: Løypemannskapene har stått på i lang tid for å tilby ivrige parksyklister gode løyper når Hafjell åpner til helgen (foto: Vegard Breie)
Lesetid: 2 minutter

Etter en turbulent vinter med fare for nedleggelse av Hafjell Bike Park, gleder Snorre Pedersen seg til å åpne parken for de som liker heisbasert sykling.

– Ny sesong Snorre, har du noe nytt å tilby syklistene i år?

– Så langt har vi brukt mye tid på å shape opp hopp og svinger, pluss at vi har lagt inn noen bonuser, som folk kommer til å oppdage selv. Vi åpner et nytt ferdighetssenter senest i juli, og jobber med ti nye hopp i Rollercoaster, så den vil starte helt oppe ved stolheisen. Men det har gått med tid til å gå gjennom alle de maskinbygde løypene, hvor vi har fjernet mye stein og gjort utbedringer.

– Løypedugnader har blitt annonsert på Facebook, har du merket noe respons fra de rundt 25.000 som engasjerte seg på internett i vinter?

– Det var mye engasjement på nett. Dessverre har det ikke stått helt i stil med innsatsen når det kommer til å hjelpe til praktisk. Det er noen få som utmerker seg helt vanvittig, men totalen er dessverre ikke all verden. Vi kalte inn til en dugnadshelg 7-8. juni, og la ut invitasjonen på Facebook 30 mai. Lørdag var det 10-12 stykker som møtte opp, søndag var det tre. Invitasjonen druknet kanskje litt blandt andre ting på Facebook hos folk.

– Hva går Makkens sommercamp ut på?

– Å ha det fett er kortversjonen. Makken har blitt en utrolig dyktig syklist, og er god på å lære fra seg. Dette er litt clinic form på det hvor man kan få lære wiphs, scrubs, poping osv. Det er utrolig nyttig å få direkte tilbakemeldinger av folk som har peiling hvis du vil bli en bedre syklist enkelt og greit. 

Publisert 11. juni 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 11. juni 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen