/ Utfor
 / Hafjell

Scott Cup i Hafjell med nye løyper

Vi har testa Seterløypa, og sett nærmere på Scott Cup før finalen. Lørdagens allerede tettpakkede program har fått et nytt, spennende punkt.

Sist oppdatert 25. september 2008 kl 23.34
Seterløypa er det nyeste alternativet til lykkepiller.
Seterløypa er det nyeste alternativet til lykkepiller.

Tekst og foto: Simen Berg

Hafjell Bike Park har all grunn til å feire en ny, stor sesong. Den startet med nyheter i fleng: Løyper, Terrengsykkeljam, NC i ny løype, Anti Days of Thunder, Nordisk mesterskap i DH, og har fortsatt med helg etter helg med alle sykler utleid, Scott Cup og en ny perle av en løype – Seterløypa.

Scott Cup avgjøres denne helga Etter noen tette oppgjør, og noen som ikke har vært fullt så tette, ligger det an til spennende finale i Scott cup på lørdag. Etter en Old School DH i løypa med samme navn og en mer kondiskrevende tur i Gressløypa, er det nå klart for Chainless DH i Parkløypa. Den som tør å la være å bremse og kombinerer det med frekke linjevalg har alt å vinne.

I jenteklassen er Anita Ager Wick som vanlig i en klasse for seg. Tida fra gressløypa hadde gitt tredjeplass i herreklassen. Bak henne har imidlertid Birgitte Løwe Johnsen og Anne Mai Sletten en spennende kamp om sammenlagtsølvet.

I herreklassen ligger Bjørn Ballangrud og Knut Løkås godt an med gode plasseringer til nå. Men hvis de ikke kommer til mål, har både Espen Johnsen og Sverre Værnes alle muligheter til sammenlagtseier.

I klasse Menn 15-16 går det styggfort, og det blir spennende å se hvem som trekker det lengste strået, både i Chainless og sammenlagt.

Starten går klokka tre, men trening og gjennomkjøring før det vil garantert være verdt å få med seg for tilskuere.

SeterløypaSiste skuddet på løypetreet er Seterløypa, som forbinder toppen av stolheisen med gondolen på Mosetertoppen og Parkløypa/Old School. "Stuegulv" har sjelden vært mer betegnende for en sykkelløype. Etter en høyfartsstart i skiløypa under stolheisen starter doseringene i skogen. Det anbefales en forsiktig testtur, for hele veien er hagler det med brå doseringssvinger og kombinasjoner som man ikke ser før man er midt oppi dem. I tillegg til perfekte svinger, finner du også noen bokser som inviterer til luft under dekka. To omganger med kamepukler er også på plass. Når du finner riktig fart og husker et par crux, merker du at løypa slanger seg i terrenget på en sånn måte at du nesten slipper å bremse.

Ellers har to konkurransen i forlengelsen av Gressløypa gjort at du nå får løype helt til stolheisen. I tillegg gjør slitasjen løypa mer tilgjengelig for oss dødelige, det vil si helt til det begynner å regne.

Den virkelig store nyheten for de som liker singletracks, er at Hafjell har kjøpt en jordfreser for montering på ATV. Det er jo bare fantasien (og deler av de fysiske lovene) som setter grenser for hva vi har i vente neste sesong.

ProgramtilleggDet tette programmet for lørdagen har fått et nytt, spennende punkt. Nemlig lysbilder fra Mattias Fredriksson som har blitt en stor Hafjell-fan. Det blir blant annet bilder fra Anti Days of Thunder, og han har også med rykende ferske bilder fra "två episka veckor" i Canada.

De som i løpet av sesongen har slitt ut sykkelutstyret, bør sjekke ut varene til halv pris i Bike Shop'en. Hva sier du for eksempel til Dainese-rustning til 50%?

Husk at Gondolen i Hafjell går hele neste uke, altså høstferien. Siste heisdag er altså 5. oktober.

Program og resultater, Scott Cup:http://hafjellfreeride.no/Scottcup2008.aspx

Mer om sesongavslutninga 2008:http://terrengsykkel.no/index.php?id=2418

Sesongåpning 2008:http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=55403

Publisert 25. september 2008 kl 00.00
Sist oppdatert 25. september 2008 kl 23.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen