/ Utfor
 / Hafjell

Rekordåpning i Hafjell Bike Park

Nesten 500 syklister tok turen til åpningshelga i Hafjell Bike Park. Blant de nyfrelste sykkelentusiastene er snowboardstjernene Andreas Ygre Wiig og Mikkel Bang.

Sist oppdatert 18. juni 2007 kl 13.39
hafjell bike park
Freerideproff Trond Hansen flyr over Gudbrandsdalen. Foto: Endre Løvaas

– Snowboardlandslaget skulle egentlig bare være her på lørdag, men de avlyste andre avtaler og ble her hele søndagen også. Flere av dem var interessert i få kjøpe syklene med en gang, sier Hafjells sykkelsjef Snorre Pedersen.

Telleaparatene viser at 494 syklister tok heisen for å sykle utfor og dirt i helga. Det er klar rekord, den forrige var på 428 i avslutningshelga i høst. I tillegg kjøpte et hundretalls syklister enkeltbillett for å sykle på stier og grusveier.

– Det er mer enn dobling i forhold til for ett år siden. Mange av de som kommer er tilreisende, men det er også veldig mange lokale. Det er mange som har skaffet seg utforsykler i år, og det dukker stadig opp nye fjes som vil være med på dugnader, sier Pedersen.

Hafjell var ledende på sykkelpark og utforsykling i fjor også. Men tilbudet har fått et solid løft i år, med halvannen kilometer ny løype.

Responsen var overveldende.

– Det ble mange svette klemmer fra skjeggete karer i løpet av helgen, ler Snorre Pedersen.

Fra førstkommende helg går gondolen i Hafjell sju dager i uka, mens stolheisen er åpen fire dager i uka.

Publisert 18. juni 2007 kl 00.00
Sist oppdatert 18. juni 2007 kl 13.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen