/ Utfor
 / Hafjell

Perfekt åpning i Hafjell Bike Park

Brage Vestavik gjorde rent bord under helgas åpning i Hafjell Bike Park. Nå håper han på flere åpningshelger etter at sykkelparken var truet av nedleggelse tidligere i vår.

Sist oppdatert 17. juni 2014 kl 00.00
hafjell bike park
DRØMMEFØRE: Mille Johnset koser seg med perfekte doseringer i Hafjell. 13-åringen parkerer de aller fleste –til og med i monsterløypa Rollercoaster. Foto: Martin I. Dalen

– Alle som har syklet i Hafjell, uansett hvor de kommer fra i verden, rangerer Hafjell Bike Park som et av de beste stedene for downhillsykling i verden. Alle som har vært i Hafjell og syklet, ønsker seg tilbake. Jeg håper virkelig vi får oppleve Hafjell Bike Park med Snorre Pedersen og gjengen også i fremtiden, sier Brage Vestavik.

LES OGSÅ: Hafjell Bike Park reddet

Vestavik, som fortsatt ikke engang er gammel nok til å sykle i juniorklasen, er utvilsomt et av Norges største sykkeltalenter. For han har Hafjell Bike Park vært avgjørende i mange år –også for at han vant både Air Downhill i Rollercoaster og Chainless-konkurransen i parkløypa i helga.

– Sinnssykt å legge ned

– Hafjell Bike Park er stedet jeg første gang opplevde gleden ved downhill og dirtjumps. Det var der jeg møtte det fantastiske sykkel-miljøet og kjørte mine første konkurranser i Hafjellcupen som 9-åring. Uten Hafjell Bike Park hadde jeg aldri startet med utforsykling. Jeg bruker fortsatt Hafjell Bike Park som en av mine viktigste treningsarenaer, samtidig som det er et sted der jeg treffer alle de flotte folka som jobber der, alle folka i sykkel miljøet, men mest av alt elsker jeg og bare sykle og kose meg i de fantastiske løypene. Jeg har også vært så heldig og få være prøvekjører i et EM og to World-Cup´er i Hafjell. Det var en stor opplevelse og god læring for meg. Det var helt rått å sykle sammen med alle de store stjernene og se hvordan de gjør det. I år skal de arrangere VM, da skal jeg også få være prøvekjører og få kjøre, og trene hele uka sammen med de store gutta og jentene. Jeg gleder meg utrolig til det. For meg virker det helt sinnssykt og legge ned et anlegg som Hafjell Bike Park, sier Brage.

 

2 x seier

Som vanlig bød åpningshelga på knusktørre og nyfriserte løyper, og flere konkurranser. Brage gjorde reint bort, og klarte å parkere en av de store gutta.

– Det var veldig kult og vinne begge konkurransene, og få beste tid av alle startende i Air Downhill og Chainless! Også ble selvfølgelig superoverraska og stoka over at jeg klarte og slå selveste Knut Løkås i Rollercoaster!

– Hvordan var forholdene?

– Helt perfekte. Snorre Pedersen og crewet har gjort en helt sinnsykt god jobb, løypene var så bra de kan bli. I tillegg var været helt nydelig hele helgen, solskinn fra morgen til kveld. Det er alltid digg og komme tilbake til Hafjell fordi det er så hyggelige folk og så god stemning. Hafjell Bike Park er mitt favoritt sykkel område, sier Brage Vestavik.

Komplett resultatliste fra her, og fra her.

 

Publisert 17. juni 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 17. juni 2014 kl 00.00
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue