/ Utfor
 / Hafjell

Nye Roller Coaster i Hafjell Bike Park åpner!

Om en snau uke inntar verdenseliten Hafjell for å knive om seieren i verdenscupfinalen i utfor. I tillegg, klemmer trailcrewet til og åpner den nye seksjonen av den populære løypen Roller Coaster allerede til helgen.

Sist oppdatert 6. september 2012 kl 09.46
roller coaster hafjell bike park
Roller Coaster Hafjell Bike Park

Den massive, maskinbygde løypen Roller Coaster, som har vært en snakkis både i Norge og internasjonalt siden den åpnet, får enda mer airtime og doblet antall hopp.

Siden byggestart for fire år siden har det vært en skikkelig kamp hele veien. Ekstremt vått terreng og tre år med nedbørsrekorder har ikke gjort det enkelt å holde framdriften og humøret oppe.

 Den lange prosessen med selve byggingen startet med å drenere den planlagte traseen samt legge unna de aller største steinene slik at terrenget fikk tørke opp. Jobbingen fortsatte samtidig på den nedre delen som er åpen i dag.

Flere og større hopp

Året etter var det fremdeles ikke tørket tilstrekkelig ned mot dagens start, så da ble det midterste partiet av seksjonen bygget. I fjor, etter to år med tørking var det «E6» partiet som ble gjort ferdig, før det i sommer ble lagt inn en langspurt for å komme helt opp til kryssingen av Moe`town.I alt 20 nye hopp er fasiten. Når snoren klippes på lørdag er 20 hopp blitt til 40 og smilefaktoren enda større.

Nå gjenstår bare siste byggetrinn fra kryssingen av Moe`town og helt opp til avstigningen, før Hafjell Bike park-sjef Snorre Pedersens drømmeløype er ferdig.

– Det skal bli deilig å bli ferdig med den. På det verste har vi brukt 6-7 ganger så lang tid pr bygde meter sammenlignet med de andre maskinbygde løypene. Når jeg i tillegg hadde løypen klar i hodet og hadde syklet den der et par år før vi i det hele tatt begynte å bygge den, sier det seg selv at det har vært en tålmodighetsprøve, sier Pedersen.

Når rytterne til neste år ruller utover brua på starten, ned mot den første droppen, vil det ligge i alt 50 velvoksne hopp i ulike kategorier å vente på deg.

Doserne har allerede lekt seg

– Under den første testen på onsdag hadde trailcrewet rett og slett en konge slutt på arbeidsdagen, med bra flyt og plenty med airtime! Den vil nok såre litt stolthet hos noen, for man må treffe linjene skikkelig og jobbe litt for å finne flyten, men da er det til gjengjeld grisefett! Forteller Pedersen entusiastisk.

 Akkurat det er Snorre Pedersen svært fornøyd med. Det eneste som var å sette fingeren på var en landing helt i begynnelsen av det da plaskvåte partiet som ble bygget i fjor. Den har rett og slett sunket litt sammen og blitt litt liten, men fungerer bra og null stress å kjøre.

– En dag med gravemaskin vil rette på dette. Dette skjer nok ikke før til våren. Det er ingen vits å risikere å måtte utsette åpningen for en sånn filleting. Vi er såpass gira på å få åpne den at vi har leid inn flammekastere for at den skal tørke opp raskt nok, humrer han videre.

 

Arbeidet fortsetter etter World Cup-avslutningen

Arbeidet med bygging videre oppover starter igjen så fort vinnerne av verdenscupfinalen er kåret den 15 september. Det er først og fremst været, sammen med grunnforholdene lenger opp, som avgjør om det er mulig å åpne den før heisen stopper for denne sesongen. Den nye mellomseksjonen av løypen åpner altså førstkommende lørdag. Starten finner du ved å kjøre ned til 7 svingen i det øverste skogspartiet i Moe`town.

Og for ordens skyld: Roller Coaster er en løype med svart vanskelighetsgrad.

Følg sykkelvett reglene !

Snorre Pedersen har også laget en film, fra da gutta lekte seg i de nye partiene. Sjekk ut!

 

Nye Rollercoaster from Anders Håheim on Vimeo.

Publisert 6. september 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 6. september 2012 kl 09.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen