I år er det tydeligere enduro- og stisykkelfokus på sesongåpningen i Hafjell Bike Park, for med en heis ute av drift frister sykkelparken med stisykling. 

Se bildene fra Hafjell Enduro 

Litt av grunnen til annet fokus på nedoverfesten i Hafjell, er at det kun er gondolen som går denne helgen. Normalt er også stolheisen i drift til sesongåpningen i anlegget. Sykkelparken har jobbet med problemene på stolheisen siden påske, og håper at heisen skal være i gang i løpet av en uke eller to, men rekker ikke å få den operativ til åpningshelga. 

– Vi håper syklistene likevel vil ta turen selv om stolheisen står, og at noen kanskje ser dette som en mulighet til å utforske noen av de flotte stiene vi har innover Øyerfjellet i tillegg til de øverste løypene i sykkelparken, sier Daniel Eriksson, som er daglig leder i Hafjell Bike Park. 

– Vi har 18 løyper i topp stand, og alle er åpne. Men siden stolheisen ikke går, må man enten sykle eller gå til starten av de øverste løypene, sier Eriksson. 

Slik var åpningsfesten i fjor: Strålende sesongstart for Hafjell 

Gondolen går fra klokka 10 til 17 både lørdag og søndag. Men allerede i kveld blir det pumptrack challenge ved Øyer ungdomsskole fra klokka 19.00. Sportsbutikken og sykkelutleien åpner også i kveld, slik at de som kommer tidlig kan ordne med heiskort og utstyr på forhånd. 

Lørdag er det Whip Off konkurranse ved de store hoppene i bunnen av bakken fra klokka 17:30, samt at det kjøres instagramkonkurranse hele dagen, med premieutdeling for alle konkurranser og åpningsfest fra klokka 21 lørdag kveld. Alle eventene er gratis, men det er på med hjelm. 

Les mer om alle sesongens festivaler i siste utgave av Terrengsykkelmagasinet (nummer 82)

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: 

Whip Off konkurransen er en sikker vinner på Hafjells åpningsfest. Give-away fra arrangøren slår heller aldri feil. Foto: Jon Frogner
Whip Off konkurransen er en sikker vinner på Hafjells åpningsfest. Give-away fra arrangøren slår heller aldri feil. Foto: Jon Frogner