/ Utfor
 / Hafjell

Hektisk hviledag i Hafjell Bike Park

ADOT: Det var lite som kunne minne om hviledag under tredje dag av Days of Thunders i Hafjell Bike park.

Sist oppdatert 2. juli 2009 kl 00.00
hafjell bike park
HØYT: Trond Hansen kan se hjem til huset sitt herfra. Foto: Sverre Værnes

Nok en strålende dag i Hafjell og årets utgave av de olympiske leker for dirtsyklistene, nemlig Days of Thunder.

På programmet som syklistene fikk utdelt da de ankom Øyer sist helg, var det satt opp to åpne dager, onsdag og fredag, hvor kjørerne mer eller mindre kunne gjøre hva de ville.

Men når Snorre Pedersen & co i Hafjell Bike Park kan ønske velkommen til bords for tables, backflip og tailwhip i kanskje den største hopplinjen som noen gang er bygd, kunne ikke verdensstjernene si nei takk. Før selve storstua ble åpent, var det svenske laget på plass og banka trails i dirtparken fra morgenen av.

I filmen får du se hvorfor det er nettopp den rød- og oransjekledde Martin Söderstöm som må bygge ut pokalhylla hjemme på gutterommet.

Sammen med fotograf Mattias Fredriksson og resten av det svenske laget, eide de dirtparken i flere timer på formiddagen i dag. Etter middag og et bad i Lågen var det klart for gjennomkjøring i den gedigne slopestyleløypa i terrengparken. I dag som i går var det Zakarias Blom som dro på mest fra start og klinte likså godt til med å fly over den største hopplinja først.

Etter han kom et kobbel av verdens beste dirtsyklister, deriblant vår egen Trond Hansen, som var den første til å fly over alle de fire hoppene i monsterlinja. I morgen er det dirtsession i dirtparken, før det venter nok en åpen dag og til slutt skal vinnerlaget i slopestylen kåres på lørdag. Det er ingen grunn til å sitte hjemme denne helga, det er i Hafjell det skjer.

Følg med på friflyt.no og terrengsykkel.no for oppdateringer fra tordendagene på Hafjell. Du kan også lese kjørernes egne tolkninger av uka på Twitter og på deres offisielle nettsider.

Publisert 2. juli 2009 kl 00.00
Sist oppdatert 2. juli 2009 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen