/ Utfor
 / Hafjell

Hafjell bygger for verdenscup

Hafjell Bikepark har allerede satt i gang byggingen foran neste års verdenscupritt. Et hopp øverst i løypa er første trinn.

Sist oppdatert 29. juli 2011 kl 10.39
hafjell bike park
TAR AV: Hafjell setter norsk utforsykling på verdenskartet. Nå har byggingen foran neste års verdenscupritt i utfor og 4X begynt. Alle foto: Hafjell Bikepark.

Hafjell Bikepark skal arrangere det første verdenscuprittet i terrengsykling i Norge siden Kristiansand arrangerte rundbaneritt i 1996.

I 1993 ble det arrangert verdenscupritt i utfor i Lillehammer. Siden den gang har utforsporten utviklet seg enormt noe byggingen av den nye løypa viser tydelig.

Store hopp:

Hafjell fikk mye ros for hvordan de arrangerte årets Europeiske Mesterskap i utfor og det internasjonale sykkelforbundet har stor tiltro til Hafjell Bikepark som verdenscuparrangør i 2012.

– Dette er det siste av fire hopp rett etter starten. Vi trekker hoppkanten litt tilbake og legger hoppet ut til siden så vi kan la det stå i vinter også. Hoppet blir nesten en hip. Forteller løypemester Snorre Pedersen på Hafjell Bikepark sin blogg.

– Det første hoppet blir også gjort litt større og starten blir flyttet litt tilbake så vi får en litt lenger startstrekke og dermed større fart på hoppet, skriver Snorre.

Verdenscupen i Hafjell vil foregå 15. og 16. september neste år og det vil konkurreres i både 4X og utfor. Går det like bra som sist gang det ble arrangert utforverdenscup i Norge blir det fest i Hafjell. Den gang vant Rune Høydahl, mens 19-år gamle Morten Jemtegaard tok tredjeplassen.

Publisert 27. juli 2011 kl 00.00
Sist oppdatert 29. juli 2011 kl 10.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen