/ Utfor
 / Hafjell

Hafjell Bike Park på vei tilbake til normalen

Takket være godt og hardt arbeid er Hafjell Bike Park ikke langt unna å være tilbake der anlegget var før flommen.

Sist oppdatert 11. juli 2014 kl 00.00
hafjell bike park
INNSATS: Sykkelturister og lokale ildsjeler stod sammen i arbeidet for å redde og reparere løypene som fikk juling av værgudene. Foto: Hafjell Bike Park

Store nedbørsmengder og kraftig erosjon står ikke tilbake for hardt arbeid, viser det seg i Hafjell.

Flommen som slo til i Gudbrandsdalen tidligere i uken kunne for lekfolk se ut til å virkelig forsure sommeren, men de siste bildene fra Hafjell Bike Park tegner et annet bilde.

Knut Løkås er sliten, men i godt humør.

- Det ser bra ut nå, vi har fått åpnet nedover også nå. Heisene har tålt været, og det er bare Ekspressen og Nameless som fortsatt trenger litt hjelp, sier nestlederen for Hafjell Bike Park.

- Vi fikk sinnssykt bra hjelp av frivillige under og etter regnskyllet. Tirsdag og onsdag var det 50 personer her for å hjelpe oss med arbeidet. Mest tyskere, som egentlig var her for å sykle, men også lokale som kom etter jobb. 

Om du har satt deg på gjerdet for utforsykling i Hafjell fremover, er det bare å sette igang planene igjen. Anlegget var planlagt åpnet idag, men de klarte å sette igang igår. Og selv om Ekspressen og Nameless er stengt i skrivende stund, er det ikke lenge før det er liv laga igjen der også.

- Vi jobber på spreng med Nameless akkurat nå, og regner med å ha den åpnet igjen i løpet av helgen. Ekspressen bør kunne være i god stand igjen neste helg, sier Løkås.- Tilbakemeldingene fra de som har syklet de reparerte løypene er gode, det virker som om vi har fått pakket og stampet løypene bra. 

Det har vært lange dager for de ansatte i Hafjell Bike Park siden drittværet. Så også for Knut Løkås.- Jeg så værmeldingen, og når jeg la meg tenkte jeg at det nok ville bli litt jobb, sier han. - Når jeg stod opp tenkte jeg fortsatt fred og ingen fare, men så, når vi fikk kjørt opp i lia og så at det rant elver ned løypene... Fy faen. Men så fikk vi lagt ut forholdene på Facebook, og det var helt sykt hvor mange og hvor fort folk kom for å hjelpe til. Så det var dystert mens det stod på, men nå er det kjempestemning.

Hafjell holder åpent hver dag i juli, fra 1000 til 1700. Dra på!

Publisert 11. juli 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 11. juli 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen