/ Utfor
 / Hafjell

Forsvarer WC-løypa i Hafjell Bike Park

Verdenscupløypa på Hafjell Bike Park får tyn på nettforum, men de norske landslagssyklistene tror kritikerne skal få seg en overraskelse hvis de tror løypa er enkel.

Sist oppdatert 10. september 2012 kl 17.00
hafjell bike park
IKKE SÅ ENKEL: Råbølstien byr på noen av de mest krevende partiene i verdenscupløypa på Hafjell.

Karene i Damage Inc. har laget en fet film fra løypa som skal avslutte verdenscupen i utforsykling på Hafjell neste helg. Men i forumet på den populære sykkelsida Pinkbike blir løypa kritisert for å være for enkel.

– Ikke enkel

– Det virker som noen tror løypa er som ei bikepark-løype, men det er den ikke. Verdenscupløypa har mange tekniske partier, og de som kritiserer den kommer til å få seg en overraskelse hvis de tror den er enkel, sier Kristoffer Haugland til Fri Flyt.

Han er en av dem som har kjørt løypa mest, og han gleder seg stort til å sykle i historiens første verdenscupavslutning i utfor på norsk jord neste helg.

– De har kanskje ikke filma så mye i de tekniske partiene, men det vil helt klart bli avgjørende å komme seg gjennom cruxene uten å stoppe opp eller miste for mye fart, sier han.

Definerte crux

De norske landslagssyklistene trekker frem den krevende Råbølskogen og det nederste skogspartiet som de mest teknisk krevende delene av løypa.

– Cruxene er såpass korte at det er nok jevnt høy fart gjennom hele løypa som er avgjørende for et godt resultat. Jeg vil påstå at mange av de andre løypene i årets verdenscup har vært lettere, sier mannen som for tiden er Norges beste utforsyklist, Isak Leivsson.

– Variert

Zakarias «Zakka» Blom Johansen mener løypas store fordel er at den har litt av alt.

– Løypa er variert, og er på en måte en blanding av alle de andre løypene i verdenscupen. Og det er bra! Det er også kult at alt går fort, det er ingen trege partier i løypa, sier han.

Knut Løkås har vært med og bygd løypa, og han sier det er gjort mange, små endringer i forhold til EM-løypa fra i fjor.

– Selv om traseen er lik, er det litt småendringer hele veien i forhold til i fjor, sier han.

Håper på finale

Alle de norske herrene håper å bli blant de 80 beste som når finalen, og Isak Leivsson har det mest ambisiøse målet for verdenscupavslutningen på Hafjell.

– Hvis jeg føler runnet mitt er bra, da er jeg fornøyd. Men jeg håper på en plass blant de 30 beste, sier Leivsson.

Snorre Setrom sier han er fornøyd med finaleplass, og Kristoffer Haugland og Zakka har topp-50 som mål.

– Å kvalle er målet, men jeg tror topp 50 er realistisk hvis alt går veien, sier Haugland.

Gwin verdens beste

Verdenscupavslutningen på Hafjell går fra 12. til 15. september. Det er allerede klart at Aaron Gwin fra USA har vunnet verdenscupen i utfor sammenlagt. Isak Leivsson ligger på 70. plass. I jenteklassen leder britiske Rachel Atherton.

Publisert 10. september 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 10. september 2012 kl 17.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen