/ Utfor
 / Hafjell

Bildereportasje WC Hafjell, Fredag

Hele verdenscupsirkuset har ankommet Hafjell i løpet av de siste dagene, og både løype og arrangør har fått mye skryt. I dag var det kvalifisering, SE BILDENE!

Sist oppdatert: 15. januar 2013 kl 00.00
VERDENSMESTER: Gjertrud Bø vant sitt fjerde veteran-VM-gull i karrieren, i veteran-vm i Brasil.
VERDENSMESTER: Gjertrud Bø vant sitt fjerde veteran-VM-gull i karrieren, i veteran-vm i Brasil.
Lesetid: 3 minutter

Bildereportasje Verdenscup Utfor Hafjell, kvalifisering

Opphavsrett alle bilder: Kristoffer H. Kippernes

It´s on!!

Det hele virker litt stort og ubegripelig, men hele verdenseliten i utfor er altså samlet på Hafjell for sesongens siste verdenscup. Jeg kjenner ikke selv historien godt nok, men har skjønt såppas at det ligger mye drivkraft og jobbing blant ildsjeler for at dette har blitt en realitet. All ære til arrangørene! Og til dere pixelpeepere; nei, jeg har ikke speilet bildet. Merkebåndet er opp ned ;-)

Morgenstund på toppen

Jeg gikk løypa sammen med kollega Martin I. Dalen i dag, og på toppen i morres ble vi møtt av tett tåke. Kraftig vind dyttet tåka unna på bare noen minutter, men vi rakk heldigvis å skyte noen bilder i den trolske stemningen.

For show

Fra startboden kunne rytterne høre fotografene ved hoppene nedenfor komme med entusiastiske tilrop når de dro på. Jeg drister meg til å anta at det motiverte til å bare dra på enda mer. Thibaut Ruffin legger an bredsida.

Fra hopp til hopp

Hoppene i startpartiet krevde full konsentrasjon, da neste hopp omtrent kom før landingen var unnagjort. Alex Bond er på hugget.

Våre egne representerer

Snorre Setrom er bare en av mange nordmenn som kjørte i dag. Og han gjorde ikke skam på moderlandet med denne stilen. Både han og Isak Leivsson fikk bra med jubel av tilskuerne.

Hvilken linje tar vi her da?

På treningen var det flere som stoppet for å se over linjevalget en ekstra gang.

Tett mellom trærne

Både trær, røtter og steiner satte rytterne på prøve i de tekniske partiene. Selv om dette ser tilsynelatende enkelt ut, var det et utfordrende parti å holde opp farten i.

Fersk verdensmester

Denne karen derimot, så ikke ut til å ha noe problem med å holde farten oppe. Greg Minaar så kjempefokusert ut, og var en av få som tok gap´en i Ekspressen.

Soling i glansen

Richard Rude leder an foran Elliot Jackson over hoppene i Ekspressen.

Bra sammenlagt

Rachel Atherton vant kvalifiseringen med nesten 7 sekunder foran Manon Carpenter. En av storfavorittene, Emmeline Ragot ble observert i høy fart også, men gjorde en liten teknisk blunder, og tapte mye tid. Det blir spennende i morgen!

Tidsfordriv

Det ble noe venting mellom omgangene. Martin I. Dalen fant et fint tre å henge i, så det gikk helt fint.

Nykåret verdensmester for damer, Morgane Charre kvalifiserte som nummer 4, og viste at hun holder koken etter VM.

Førsteårs junior

Vår egen Marianne Ruud kvalifiserte som andre beste norske jente etter Anita Ager-Wick. Det er utrolig morsomt å se norske jenter med videre!

Sherpa´n

Anders Røine er ivrig bruker av Hafjell Bike Park til vanlig, i dag tok han beina til fots og hjalp Erik Kjelsrud med å bære fotostash.

Auda!

Uvisst hvem denne karen er, men han fikk seg en stjernesmell da han traff et tre, og måtte streve for å hente igjen pusten.

Steinsmell

Lyden av metall og hardplast mot stein høres ikke bra ut, rytterne la igjen sine merker over alt.

For fedrelandet

Både Isak Leivsson og Zakarias Blom Johansen kvalifiserte seg i dag, og nasjonsfargene fikk mest jubel av alle.

Steinrøysa

Steinpartiet i Råbølstien var en populær plass for publikum å heie frem utøverne. Damian Spagnolo slipper bremsene.

Klar for morgendagen.

Vi avslutter med Mathias Haas og Gee Atherton´s forseringer av Råbølstien. I morgen er det klart for finaleomganger, om du ikke har kommet deg til Hafjell allerede er det på høy tid nå!!

Publisert 14. september 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 15. januar 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen