/ Utfor
 / Hafjell

Bilder og intervju fra Hafjell

Steve Smith tok sin første verdenscupseier i Hafjell i fjor. I år kopierte han bragden. Hør hva den sympatiske kanadieren hadde å si om rittet – og se bildene til Martin Dalen.

Sist oppdatert 16. september 2013 kl 00.00
Gjørmekongen: Danny Hart håpet på regn, og det fikk han. Her fra treningen søndag morgen.
Gjørmekongen: Danny Hart håpet på regn, og det fikk han. Her fra treningen søndag morgen.

Alle foto: Martin I. Dalen

Steve Smith (Devinci Global Racing) er oppvokst på Canadas vestkyst og er godt vant med sleipe forhold. Det kom godt med i helgens verdenscup på norsk jord.

– Dette var helt fantastisk. Forholdene var helt annerledes enn i fjor, så jeg er superstoka over at jeg vinner her i år igjen. Jeg ante ingenting om hvordan løypa var etter alt regnet, så måtte bare ta det som kom. Jeg siktet på de samme linjene som under trening og lot det stå til. It was slippery as hell, sier Steve Smith like etter målgang.

Neste år arrangeres terrengsykkel-VM i Hafjell. Det gleder Smith seg til. Men allerede neste uke er det verdenscupavslutning i Leogang, Østerrike. Med dagens seier og sammenlagtleder  Gee Atherton utenfor topp ti tok kanadieren et stort steg nærmere sammenlagtseieren. Nå skiller det kun 17 poeng mellom de to utøverne.

– Jeg har funnet meg godt til rette her på Hafjell, og gleder meg til neste års VM. Men nå er alt fokus på neste ritt i Leogang. Da skal verdenscupen avgjøres.

Danny håpet på regn

Danny Harts store gjennombrudd kom da han vant verdensmesterskapet i Champery i 2011. Prestasjonen hans derfra er uten tvil en av de mest legendariske i utforhistorien. Også da åpnet himmelen seg og forvandlet løypene totalt. Da værmeldingen for helgen viste regn i Hafjell øynet han muligheten til å igjen stå øverst på pallen. Men det holdt akkurat ikke for gjørmeeksperten fra England.

– Dette var en bra dag og et bra ritt. Jeg håpet på regn og gjørme, og det var hva jeg fikk, smiler Danny, som danket ut sin egen lagkamerat Andrew Neethling fra hot seaten. Needles endte til slutt på plassen bak Danny.

– To fra Giant på podiumet er stort. Det er ikke ofte noe lag har to på topp tre, så dette var en bra dag for Giant, sier Danny, som var tydelig fornøyd med andreplassen etter en noe skuffende sesong hittil i år.

Publisert 16. september 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 16. september 2013 kl 00.00
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue