Skoene i denne testen har nylonsåler, eller nylonsåle med karboninnlegg, som på Shimano-skoene. Nylonsålene vil aldri bli så stive som de dyre karbonsålene, men de kan lages vel så lette og de kan være vesentlig mer komfortable i bruk enn de aller stiveste skoene. 

Er du ambisiøs og satser mot seierspallen i rundbane eller maraton bør du også vurdere et rimeligere skopar til trening og langturer i terrenget. Komforten hvis du må av sykkelen vil i de fleste tilfeller være bedre. Du kan også oppleve at føttene blir litt mindre vonde på lange turer. Å slite på noen litt rimeligere sko enn karbonverstingene du har investert i til ritt kan også være en god ide for å sikre at konkurranseskoene varer lenger. 

I en terrengsykkelsko til klikkpedaler til bruk på trening og i ritt ønsker vi oss flere ting. Skoen bør ha en såpass stiv såle at du ikke kjenner pedalen igjennom, eller opplever at skoen bøyer seg tydelig rett bak pedalen. Skoene bør være komfortable på, slik at du ikke får vondt i føttene underveis. I tillegg bør de være relativt gode å gå med ved at de har en gripevillig yttersåle og et mønster som sitter både på glatt svaberg og opp en bratt, sleip gressbakke.