Team Mtb-skoen har en klassisk treningssko-profil med to vaiersneller for rask stramming og god fordeling av trykk utover vrista. Skoene har mykt, men tilsynelatende solid overlær. En ganske kraftig forsterkning foran tærne hjelper også godt på. De to vaier-snellene er enkle i bruk. Du skrur mot klokka på venstreskoen og med klokka på høyre for å stramme. For å slakke skrur du motsatt vei og vaierne løsner helt med en gang. Her kunne vi ha ønsket oss en måte å mikrojustere også minusveien, men dette er en funksjon vi heller ikke finner på de Boa-utstyrte skoene. Plasseringen av snellene kan gjøre de litt utsatt for slag.

 Knastene under yttersålen er skarpe og grove, men også i relativt hard gummi. De griper godt i løst terreng, men kan bli litt glatte på våte røtter og svaberg. En taggete plastbeskytter under fotbuen gjør det tryggere å stå på pedalene uten å være klikket inn. I tillegg sikrer dette at du ikke riper opp sålen etter kort tids bruk. Skoene har gjenger for skruknotter foran, men de grove tåknastene fungerer godt i sleip gjørme som de er. 

Birk-skoene har et spesielt stoff inne i skoen. Dette skinnende materialet føles som grovt sandpapir og er med å gi godt hælgrep i skoene uten at du trenger å stramme dem så hardt. Pløsa under stramme-vaierne er tynt polstret og sitter ikke så høyt opp mot ankelen at den gjør vondt her. Våre testsko var oppgitt til å være i størrelse 43 men oppleves litt korte for størrelsen.  Skoene er stive på pedalene, men mer komfortable enn typiske karbonsko når du går.