Mobilholder sykkel - best i test

De beste mobilholderne til sykkel

Mange velger å montere mobiltelefonen på sykkelstyret - da er du avhengig av en god mobilholder til sykkel. Vi har testet flere varianter på markedet, og funnet hvem som er best i test - og hvem som må tilbake til tegnebrettet. 

mobilholder på sykkelstyre
MOBILHOLDER: Hvis du vil bruke mobilen som sykkelcomputer, trenger du en mobilholder til styret. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Vil du ha med deg mobilen, og ha den lettest mulig tilgjengelig når du sykler, så er mobilholderen løsningen. Skal du bruke mobilen, må du ha en mobilholder til styret. 

Vi har testet seks ulike mobilholdere til sykkel. Mobilholderne har blitt montert på en terrengsykkel og en grussykkel, og brukt over flere turer. Selv om spesielt terrengsykling forutsetter at en slik mobilholder er solid, vil vi si at alle mobilholdere bør være det. Om du bare skal sykle til og fra jobb, vil du komme over partier hvor det enten rister eller kommer støt fra underlaget. 

Klare favoritter: QuadLock og SP Connect

Og selv om alle mobilholderne i testen holder mobilen fast til styret, har vi våre klare favoritter. 

På toppen troner SP Connect og QuadLock. Dette er de dyreste mobilholderne i testen, men også de desidert mest gjennomførte og solide. De er derfor også de eneste to mobilholderne vi kan anbefale. 

En mobilholder som overrasket oss var Biltema sin. Denne er befriende enkel, men langt fra raffinert. 

Resten av mobilholderne i testen skuffet. De forskjellige variantene fra Clas Ohlson og Teknikmagasinet er lite imponerende, og av laber byggekvalitet. Når en ser hvor enkelt og solid SP Connect og QuadLock har løst dette, er det nesten imponerende å se hvor dårlig alternativene er. Det er ikke ofte vi fraråder å kjøpe produkter, men her drar vi fram noen skikkelige bunnkarakterer i vurderingene. 

Du kan også velge å bruke en sykkelcomputer, enten i form av en GPS eller klokke. Men hva er fordelene og ulempene ved å bruke mobilen, og en slik mobilholder? 

Fordeler

Stor skjerm

Bruker du en mobiltelefon, vil du i de aller fleste tilfeller få en større skjerm på styret enn hva en GPS gir deg. Skjermen på den populære Garmin 1030 er for eksempel 3,5 tommer, mens skjermen på en iPhone Xs er rett i underkant av seks tommer. 

Du sparer (kanskje) penger 

Mange velger å sykle med en sykkelcomputer eller GPS, det finnes mange gode grunner til det. Men en god sykkelcomputer koster fra cirka et par tusen kroner og oppover. Om du bruker mobiltelefonen din og investerer maks en tusenlapp i en mobilholder, er problemet løst. 

Du får tilgang til favorittappene

Selv om funksjonaliteten på moderne sykkelcomputere har blitt bedre, og du kan integrere dem med smart-telefonen din, vil det uansett ikke bli helt det samme som å faktisk ha telefonen på styret. 

Du slipper å ha den i lomma

Kanskje den mest åpenbare fordelen, er at du slipper å fikle i bukselomme eller drikkesekk etter telefonen hvis du har behov for å ta den fram. 

Ulemper

Utsatt for slag/regn/støt

Uansett hvor velkonstruert mobilholdern er, vil du få en stor skjerm på styret som er utsatt både for regn, søle, og slag/støt ved et fall. Noen mobilholdere kommer med en oppbevaringspose som beskytter mot vann, men du bør uansett utstyre telefonen din med beskyttelsesdeksel- og glass som et minimum. Vi ville ikke stolt på at mobilholderne vi har testet er vanntett.

Bygger mye på styret

Smarttelefoner har bare blitt større med årene. Det gir bedre og større skjermer, men i dette tilfellet betyr det også at telefonen vil bygge mye på styret. Spesielt hvis selve mobilholderen også bygger mye. Å ha store gjenstander som stikker ut fra styret er sjelden ønskelig, det være seg sykkellykt, sykkelcomputer eller mobilholder. Her er det forskjeller på de ulike vi har testet. 

Batteritid

Alle som har hatt en smarttelefon i noen år og hatt den med ut i kulda, vet at batteritiden i beste fall kan være upålitelig. Her kan en sykkelcomputer eller GPS være et langt tryggere alternativ. 

Hvordan har vi testet mobilholder til sykkel

Vi har testet de ulike festene på en terrengsykkel og en grussykkel, til variert bruk. Vi har sykler flere turer, både korte og lange. Vi har syklet på grove stier i marka, for å teste hvor godt mobilholderne sitter fast.

Dette forventer vi av en mobilholder: 

Når vi har testet de ulike mobilholderne, har vi vurdert følgende: 

Sitter mobilholderen fast?

Mobilholderne monteres som regel på styre eller styrefremspring. Kobles holderen til styret på en bra måte? Sitter den fast når den først er montert? En mobilholder som er universal, vil kanskje ikke fungere like bra som de som er laget spesifikt for enkelte mobiler.

Rister telefonen?

OK, så selve mobilholderen sitter fast på sykkelen, men sitter telefonen godt fast i mobilholderen, eller rister den så mye at du ikke klarer å se på skjermen? 

Hvordan er løsningen i bruk?

Må du fikle mye for å montere mobilholderen, og sette telefonen på plass, eller går det lett og enkelt? 

Konstruksjon

Stikker den unødvendig mye ut fra styret? 

Dette resulterer i følgende kriterier: 

  • Montering

  • Brukervennlighet

  • Valuta

  • Totalvurdering

Test av Quad Lock mobilholder til sykkel 

Mobilholderen fra Quad Lock er både blant de dyreste og mest avanserte på markedet. Men fungerer den faktisk på sykkeltur? 

quadlock mobilholder montert på sykkelstyre
QUADLOCK MOBILHOLDER: Dette er en av de beste mobilholderne for sykkel på markedet. Les videre for å finne ut hvorfor. Foto: Kristoffer H. Kippernes
TS_anbefaler
Quad Lock Out Front Mount
skala
8/10

Quad Lock lager mobilholdere til flere typer utstyr og aktiviteter, også til sykkel. Systemet er modulært, avansert og dyrt. Men fungerer det i praksis?

I likhet med SP Connect sin variant, baserer QuadLock seg på et deksel som du legger telefonen i, med et klikkfeste på baksiden. Dette klikkfestet passer til en rekke forskjellige adaptere QuadLock lager. Vi fikk tilsendt en pakke med hele tre forskjellige, men endte opp med å bare bruke ett av dem. Hvorfor kan du lese om lenger nede i testen. 

Du kan også, i likhet med SP Connect, kjøpe et gummideksel til å legge oppå telefonen, for å beskytte mot vann og vær. 

Løsningen er blant de lettere i testen, men også dyr. Er det verdt å bruke så mye penger på en mobilholder? 

Praktisk bruk

Vi har montert QuadLock på sykkelen og syklet flere turer på sti med den. 

For å ta det siste spørsmålet først: Ja, skal du kjøpe en mobilholder, viser testen vår at det ikke er vits i å være gnien, og QuadLock er et godt eksempel på dette.

quadlock styrefester til mobilholder på sykkelstyre
FORSKJELLIGE ADAPTERE: Med Quadlock kan du montere forskjellige typer adaptere på sykkelstyret. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Montering

Du kan selv velge hvilket feste du vil kjøpe til sykkelen når du bestiller, vi fikk tilsendt tre forskjellige varianter fra QuadLock; Handlebar/stem Mount, Out Front Mount og Out Front Mount Pro. 

Førstnevnte festes med en strikk, de to andre med et hengslet skruefeste. Når du så har puttet telefonen i det dekselet som passer din modell, er det bare å entre festet, og vri rundt. Da smetter telefonen på plass. For å justere høyde/bredde-orientering på telefonen, drar du ned på den blå delen på festet (enten sylinderformet eller som en spak), og vrir. Denne bruker du også når du skal ta av telefonen. 

quadlock mobildeksel
DEKSEL: Det er mobildekselet som er selve hjertet i Quadlock-systemet, og med dette kan du montere mobiltelefonen til både sykkelstyret og andre adpatere. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

I bruk

Når det kommer til betjening er QuadLock best i testen, bare et lite knappenålshode foran SP Connect. Telefonen smetter på plass i holderen med et definert klikk, og når du skal orientere telefonen i høyde/eller breddeformat er dette enkelt. Det er den eneste holderen i testen som faktisk har en slags låsemekanisme du må vri på for å løsne telefonen, bra! 

quadlock vanttett deksel
TOPPDEKSEL: Du kan også kjøpe et gummiert deksel til å trekke over telefonen for å beskytte mot vann. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Av de mulige styrefestene man kan bruke, liker vi Out Front-festet best. Dette plasserer telefonen gunstig midt på styret, og i motsetning til Handlebar/Stem Mount-feste bygger det ikke mye i høyden. 

Et lite minus er at Out Front Mount Pro-festet kommer for hele tre forskjellige styrediametere, utenom 35 millimeter styre. Det vil si at på flere moderne terrengsykler vil ikke dette styrefestet passe, og du må bruke den kortere Out Front Mount i stedet. Krise? Nei, men vi hadde gjerne sett dette forbedret. 

quadlock mobilholder styrefeste adapter
ADAPTERE: Kjøper du Out Front-adapteren, følger det med flere styre avstandsstykker til forskjellige diametere på sykkelstyrer. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Med Handlebar/Stem Mount-festet opplevde vi også en god del risting - det er vanskelig å feste blikket på en skjerm som rister i alle retninger. Konklusjonen er at festene som klemmes rundt styret med metallklemme er desidert best. 

quadlock mobilholder sykkel
KLIKK OG VRI: Festemekanismen på Quadlock er like enkel som den er genial. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Hvem bør kjøpe denne mobilholderen?

Helt enkelt - hvis du vil ha en solid og problemfri mobilholder, kjøper du denne fra QuadLock. Spesielt landeveissyklister vil sette pris på Outfront-festene til styret. 

Alternative produkter 

Den eneste mobilholderen i vår test som er på nivå med Quadlock, er SP Connect sin variant. 

Konklusjon

Quadlock sitt mobilholder-konsept er noe av det beste i har prøvd, i tett konkurranse med SP Connect sin variant. Vi liker spesielt godt de definerte klikkene i festet, og forskjellige fester som lar deg montere mobilen best mulig til akkurat din sykkel. Et trygt kjøp! 

VURDERING
Montering
Brukervennlighet
Valuta
Totalvurdering
PLUSS

Beste låse-patent i testen

Flere fine adaptere til sykkel og andre aktiviteter

Fin beskyttelse mot regn

MINUS

Dyrest i testen

Det ene styrefestet fungerer ikke med 35 mm styre

Test av SP Connect Bike Bundle mobilholder til sykkel

SP Connect har spesialisert seg på å lage mobilholdere til sykkel og andre typer bruk. Vi har testet deres Bike Bundle. 

sp connect mobilholder
PAKKE: Settet fra SP Connect kommer med flere typer fester, både til hjelm og styre. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
TS_anbefaler
SP Connect Bike Bundle iPhone Xs
  • Pris: fra 699 kroner og oppover (varierer ut ifra telefonmodell)

  • Vekt: 87,8 gram

  • Nett: https://sp-connect.com/

  • Importør: Cycle Service Nordic

skala
8/10

SP Connect Bike Bundle er en av de dyreste mobilholderne på markedet. SP Connect leverer ulike pakker til ulike aktiviteter, både sykler, motorsykler, bil og løping for å nevne noe. Systemet er modulært, og du kan bruke forskjellig tilbehør basert på tilkoblingsmekanismen som sitter i et mobildeksel. 

Du kjøper deksel ut i fra hvilken mobiltelefon du har, og deretter tilhørende pakke med monteringsløsninger. Vi har testet Bike Bundle for vår iPhone Xs, som skiller seg litt (men ikke mye) fra Bike Bundle II som nå ligger ute på produsentens nettsider. 

SP Connect Bike Bundle er en pakke bestående av flere deler. Det mest interessante for syklister vil være styrefestet og adapterplaten til styrefremspring - her kan du bytte den såkalte top-capen på sykkelen din, for en ganske så sømløs integrering. Det er ikke helt uten utfordringer, mer om det senere. 

Bakplaten/dekselet med festemekanismen smetter lett på telefonen. Et stort pluss er at her får du også med et gummideksel til fronten, som skal beskytte mot vær og slitasje. Bra! 

Det følger også med GoPro-adapter, og en kloss som fungerer som et slag stativ på bordet. 

sp connect mobilholder sykkel
ENKEL PATENT: SP Connect sin mobilholder baserer seg også på å klikke og vri. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Praktisk bruk 

Vi har montert SP Connect Bike Bundle på vår terrengsykkel, og syklet flere turer med den. 

Montering

Å montere selve mobilholderen på styret er en enkel prosess. Det medfølgende styrefestet har en patent som ligner på en rørklemme, hvor en plastikkremse går gjennom et gjenget hull. Skruen som du strammer med er også i plastikk. Dette virker litt simpelt, og etter et par monteringer og justeringer var skruehodet litt rundere. Pass på å bruk en god unbrakonøkkel når du strammer. 

Styrefestet kan du justere i akkurat den vinkelen du ønsker, og det følger også med en liten adapter som gjør at du kan velge om du vil ha mobilen orientert i høyde- eller breddeformat. Styrefestet kan du enten montere på styret, eller rundt styrefremspringet.

SP Connect leverer også et dedikert feste til styrefremspringet, som du monterer ved å bytte ut den såkalte top-capen, altså topplaten på styrelageret. Dette er en utrolig lekker og smidig løsning, som vi ser tilsvarende på hos flere sykkelcomputere. Men den er ikke nødvendigvis like smart. Litt avhengig av hvilken type sykkel du skal montere mobilholderen på, vil dette gjøre mobilen mer utsatt for at du kan dulte borti den i et uvørent øyeblikk. På bysykler og landeveissykler vil dette antakelig være et mindre problem. 

sp connect mobilholder styrefeste sykkel
BYGGER LAVT: En stor fordel med denne mobilholderen, er at styrefestet bygger lavt. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

I bruk

Dekselet smetter lett på telefonen. En ulempe er selvfølgelig at hvis du har et foretrukket deksel, må du fjerne dette før du kan bruke SP Connect sin løsning. Gummidekselet på front av telefonen er litt mer jobb å få på, men dette sitter til gjengjeld også godt. Gummien er tykk, og dette medfører litt mindre presis betjening av touch-panelet.

sp connect mobilholder deksel
LOKK: I likhet med Quadlock, kan du også her trekke et gummideksel utenpå for å beskytte mot vann. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Til vanlig navigering i apper går det fint, men hvis du belager deg på å skrive i søkefelt eller lete opp kontakter, må du være ekstra presis med fingrene når du trykker. 

Klikk-og-vri-løsningen til SP Connect er både intuitiv og enkel i bruk. Vi kunne ønsket oss et enda mer definert klikk når telefonen vris i posisjon, for å være sikker på at den står riktig. 

sp connect mobilholder
BREDT: Med adapter kan mobilholderen fra SP Connect også vris til landskapsmodus. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Siden festemekanismen sitter på undersiden av dekselet, har du full tilgang til betjeningsknappene på sidene også, uten hinder. 

Vi liker spesielt godt at SP Connect-løsningen bygger forholdsvis lite i høyden, og dermed ikke stikker veldig mye opp eller ut på sykkelen. Dette er langt bedre enn de rimeligere alternativene i testen. 

Hvem bør kjøpe denne mobilholderen?

Syklisten som vil ha en mobilholder som bygger lavt, og som har god, integrert beskyttelse av telefonen, og mulighet til å utvide systemet til å gjelde andre aktiviteter og apparater. 

sp connect mobilholder
ADAPTER: Vårt kit inkluderte denne lille plastklossen som lar deg montere mobilholderen også i liggende format.Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Alternative produkter 

SP Connect Bike Bundle er en av de bedre mobilholderne for sykkel slik vi ser det, sammen med Quad Lock sin løsning. 

Konklusjon

Noen ganger er det verdt å betale litt ekstra, og SP Connect Bike Bundle er et godt bevis på dette. Du får en solid og enkel mobilholder, som også beskytter selve telefonen godt. De ekstra kronene du betaler, sparer du fort i redusert frustrasjon og en bedre brukeropplevelse. 

sp connect mobilholder sykkel
DEKSEL: Har du et favorittdeksel til telefonen din, må du ta det av for å bruke denne mobilholderen. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
VURDERING
Montering
Brukervennlighet
Valuta
Totalvurdering
PLUSS

Både styre- og stem-feste

Beskyttelsesdeksel både foran og bak, mot regn

Modulært - mye tilbehør og velge i 

Bygger lavt på styret

Både landskaps- og portrettmodus

Passer flere styredimensjoner

MINUS

Plastikk på styrefeste ikke tillitvekkende

Du må kanskje fjerne eget, foretrukket deskel

Test av Biltema mobilholder for sykkel

Er dette markedets billigste mobilholder? Og ikke minst, holder den på mobiltelefonen når du sykler? Vi har testet, så du slipper å finne det ut.

mobilholder fra biltema på sykkelstyre
HELT ENKEL: Mobilholderen fra Biltema er ikke den mest imponerende i testen, men den holder mobilen fast på styret. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Biltema Mobilholder
skala
5/10

Biltema er først og fremst kjent for å levere rimelige produkter i en rekke kategorier til forbrukere. I denne testen er deres produkt desidert billigst - 125 kroner for en mobilholder til sykkel er billig. 

Men fungerer den?   

Der de andre mobilholderne i vår gruppetest i all hovedsak er laget av plast og gummi, består denne mobilholderen av metall.

Praktisk bruk 

Vi har montert mobilholderen fra Biltema og syklet flere turer med den. 

Montering

Å montere mobilholderen fra Biltema er like enkelt som den er billig. Du skrur baseplaten med strammemekanismen fast til klemma, og deretter klemma fast i styret. Alt du trenger er to unbrakonøkler. Så plasserer du mobilen i strammemekanismen, og bruker det lille hjulet for å skru den fast. 

mobilholder biltema
KLEMME: Det lille sølvfargede metallhjulet brukes for å klemme mobilen fast. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

I bruk 

Et av de beste skussmålene vi kan gi denne mobilholderen, er at den sitter fast. Bom fast. Her er det null antydning til risting eller slark, verken i koblingen mellom styre og holder, eller holder og mobil.    

Hvem bør kjøpe denne mobilholderen?

Hvis du er på absolutt sparepluss kan du kjøpe den, men vi anbefaler deg å styre unna og heller kjøpe en skikkelig mobilholder. 

mobilholder biltema
SKARPE KLEMMER: Klemma til mobilen er ikke gummiert, så her kan du i verste fall lage riper i telefonen din hvis du ikke har et deksel på den. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Alternative produkter 

Av de rimeligere alternativene, er det varianter fra Clas Ohlson og Teknikmagasinet som er aktuelle. Vil du ha en skikkelig god mobilholder, er det SP Connect eller Quadlock som gjelder.  

Konklusjon

Mobilholderen fra Biltema er den rimeligste i testen. Den holder mobilen på plass, men er verken spesielt raffinert eller brukervennlig, og bare marginalt bedre enn varianten fra TeknikMagasinet. Spar pengene, eller legg dem i en mobilholder som er bedre. 

biltema mobilholder
ENKEL: Biltema har ikke overkomplisert konstruksjonen av denne mobilholderen. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
VURDERING
Montering
Brukervennlighet
Valuta
Totalvurdering
PLUSS

Kan strammes godt, slik at mobilholderen og mobilen ikke rister

Bygger lite i høyden

MINUS

Skarpe metallkanter risikerer å sette merker i telefon

Skrukobling er treg å betjene

Passer maks 31.8mm styre

Krever verktøy for å montere og justere

Test av Celly Ghostbike mobilholder til sykkel

Celly Ghostbike er en rimelig mobilholder fra Clas Ohlson, med en litt annerledes løsning for å holde mobilen fast. Fungerer det i praksis?

mobilholder clas ohlson
LITT UVANLIG: Mobilholder-løsningen fra Celly skiller seg litt ut. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Celly Ghostbike mobilholder
skala
5/10

Clas Ohlson har flere mobilholdere for sykkel i sortimentet, vi har testet varianten som heter Celly Ghostbike. 

Denne mobilholderen er ganske så enkel. En justerbar klemme fester holderen til styret. Denne er justerbar, også opp til styrer med 35 millimeter i diameter. Bra! 

Patenten for å feste mobilen skiller seg litt ut i denne testen. Her er det ikke en klemme eller klikkfeste. Du klistrer en magnetisk lapp til baksiden av mobilen eller mobildekselet. Platen på mobilholderen er også magnetisk, og de to smetter dermed sammen. Deretter trekker du en gummistrikk ut til alle de fire hjørnene, som skal holde mobilen på plass. 

mobilholder magnetisk sykkelstyre
MAGNET: For å bruke denne mobilholderen må du montere en magnetisk plate på baksiden av telefonen din. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Praktisk bruk 

Vi har montert og testet mobilholderen Celly Ghostbike på sykkelen og testet over flere turer. 

Montering

Å montere selve holderen til sykkelstyret er en forholdsvis enkel operasjon. Størrelsen på klemma justerer du ved å skru, og så kan du stramme til. Det er lett å løsne på mekanismen og justere vinkelen ved behov. 

Å feste mobilen er derimot en litt mer krevende øvelse. Magnetplaten smetter lett på plass, men å trekke ut gummistrikken til fire hjørner er en litt krevende øvelse. Dette gikk bedre med litt øvelse, men fremstår som ganske tungvindt sammenlignet med andre løsninger på markedet. 

Selv om vi ikke opplevde å miste telefonen en eneste gang i løpet av testen, fremstår heller ikke løsningen spesielt tillitvekkende. 

mobilholder celly
KRONGLETE: Innfestingen er fiffig, men ikke spesielt praktisk. Du må holde på plass gummistrikken i begge ender av mobilen. Foto: Kristoffer H. Kippernes

I bruk

Men enn så spinkel den virker, holder mobilholderen telefonen fast. Designet gjør at vi også kan betjene volumknapper og tastelåsknapp uhindret, bra!  

En annen fordel med denne mobilholderen er at den bygger ganske lite på styret, og ikke stikker mye ut. Det sagt, så bør du ha et skikkelig beskyttelsesdeksel på telefonen hvis du skulle være uheldig. 

mobilholder clas ohlson
HØY: Mobilholderen fra Clas Ohlson står høyt opp fra styret - ikke spesielt praktisk. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Det største ankepunktet mot denne mobilholderen er den kronglete innfestingen. Der andre bruker en klikk-og-vri eller strammeløsning, fremstår denne litt unødvendig komplisert. Du må holde igjen strikk i ett hjørne, samtidig som du skal feste strikken i tre andre hjørner. På vårt testeksemplar roterer også baseplaten ganske løst. Det er fint å kunne orientere telefonen både horisontalt og vertikalt, men vi hadde ønsket oss et definert klikk. 

mobilholder clas ohlson
LETT Å VRI: Det er lett å vri mobilen over på siden - men den låser seg ikke fast i et spor. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Hvem bør kjøpe denne mobilholderen?

Hvis du vil bruke minst mulig penger og ha en mobilholder som fungerer helt adekvat, kan dette være noe for deg. 

Alternative produkter 

I denne prisklassen er det alternativer fra TeknikMagasinet og til dels Biltema som er aktuelle, men vil du ha en best mulig mobilholder, anbefaler vi å se på SP Connect eller QuadLock

Konklusjon

Mobilholderen fra Clas Ohlson gjør en helt adekvat jobb hvis du ikke vil bruke alt for mye penger, men det finnes bedre produkter til formålet på markedet. 

VURDERING
Montering
Brukervennlighet
Valuta
Totalvurdering
PLUSS

Passer flere styrediametere

Tilgang til alt av knapper

Bygger lite på styret

Telefon kan settes opp i portrett- og landskapsmodus

MINUS

Lite raffinert strammemekanisme 

Kronglete å feste telefonen

Vi fikk ikke mobilen til å sitte helt fast

Forutsetter magnetplate for bruk

Test av Bike Case mobilholder fra TeknikMagasinet

Mobilholderen Bike Case fra TeknikMagasinet har beskyttelsesveske mot vær og vind. 

test mobilholder teknikmagasinet
VESKE: Veska med integrert plastdeksel er stor og klumpete. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
iZound Bike Case
skala
2/10

Vi har testet to varianter av mobilholdere fra TeknikMagasinet. Denne, med navne Bike Case, bruker samme innfesting som “Universal Bicycle Holder”, men har en litt annen innfesting. Her er det noe som ligner mer på en tradisjonell veske eller etui som du putter telefonen i.   

Praktisk bruk 

Vi har montert mobilholderen og brukt den på flere sykkelturer.  

Montering

Mobilholderen festes med en klemme rundt styret, og det følger med gummistykker for å justere passe diameter. Strammingen skjer med en skrue med plasthode. Uten å ha strammet i nærheten av hardt, opplevde vi at plastikken i klemmen knakk som et potetgullflak. Byggekvaliteten er rett og slett begredelig. 

Telefonen legger du inne i etuiet, og det følger med to skumgummiplater (én tynn og én tykk) for å bygge høyden slik at telefonen ikke rakler inne i etuiet. Vår testtelefon, en iPhone Xs passer sånn akkurat passe, så hele skjermen er synlig på innsiden. 

mobilholder teknikmagasinet
SKUM: Det er to skumputer med forskjellig tykkelse du kan legge inni esken for å unngå at mobilen rister rundt. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

I bruk 

Vi fikk heldigvis brukt styrefestet fra den andre mobilholderen i testen, og testet produktet ferdig. Her er det dessverre ikke mye å la seg imponere av. Det er teoretisk mulig å betjene telefonen gjennom plasten i dekselet, men det er i beste fall en krevende øvelse, og hvertfall i fart. Skal du gjøre noen som helst operasjon på telefonen, er det best å stoppe og konsentrere seg om det. 

De fysiske knappene på telefonen er nær sagt umulige å betjene gjennom stoffet etuiet er laget av. 

mobilholder teknikmagasinet
KLOSSETE: Mobilholderen fra TeknikMagasinet er en stor kladeis på styret. Styrefestet som er i plastikk, knakk nesten uten belastning.Foto: Kristoffer H. Kippernes

Den skjøre plastkonstruksjonen i styrefestet gjør både at mobilen står langt ut fra styret, og den rister betydelig sammenlignet med andre mobilholdere i testen.   

Hvem bør kjøpe denne mobilholderen

Hvis du bare er opptatt av pris, og ikke bryr deg så veldig mye om funksjon, kan denne mobilholderen fungere. 

mobilholder sykkel teknikmagasinet
JUSTERBART: Plastskruen under mobilen lar deg justere vinkelen på holderen trinnløst. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Alternative produkter 

Hvis du vil ha billigst mulig mobilholder, kan du se på alternativet fra Biltema. Er du interessert i noe som fungerer bedre, anbefaler vi deg å se på SP Connect sin Bike Bundle eller Quadlock.

Konklusjon

At du kan legge mobiltelefonen i et oppbevaringshylster er kanskje det eneste som trekker litt opp ved dette produktet. Pengene du hadde tenkt å bruke på denne mobilholderen kan du spare, eller legge i en mobilholder som faktisk fungerer.

VURDERING
Montering
Brukervennlighet
Valuta
Totalvurdering
PLUSS

Veske/etui beskytter mot vær og vind

MINUS

Elendig byggekvalitet

Mobilen rister i etuiet

Bygger mye på styret

Test av Universal Bicycle Holder mobilholder fra TeknikMagasinet

Mobilholderen fra TeknikMagasinet gjør at du får festet mobilen på sykkelstyret. Men den er fremfor alt veldig, veldig billig. På godt og vondt, men mest vondt.

mobilholder sykkel teknikmagasinet
PLASTIKKPRODUKT: Vi lar oss ikke imponere over denne mobilholderen fra TeknikMagasinet. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Universal Bicycle Holder
skala
3/10

Mobilholdere kommer i en hel rekke forskjellige typer og fasonger, og ikke minst prisklasser. TeknikMagasinet har to mobilholdere i sitt sortiment som vi har testet. Universal Bicycle Holder er en av dem. Får man en bra mobilholder til sykkel for snaut 200 kroner?

Dette er en av de rimeligste mobilholderne vi har testet, og det merkes også på konstruksjonen. 

Praktisk bruk 

Vi har montert mobilholderen på sykkelstyret, og testet både langs veier og stier. 

Montering

Styreklemmen er i plast, kan justeres i diameter ved hjelp av gummistykker og strammes med en enkelt skrue. Plastikkløsningen fremstår spinkel, og på den andre holderen i testen med lik løsning, knakk den uten særlig belastning. Denne varianten holdt gjennom testen, men det er uansett en spinkel løsning.                                                                   

Det er lett å plassere telefonen, du setter den mellom klemmene, og strammer til ved å klemme dem sammen. Du løsner like lett igjen, ved å trykke på en knapp som utløser forspenningen i fjærene. 

mobilholder sykkel teknikmagasinet
KLEM TIL: Mobilen plasseres mellom to plastikkstykker som er fjærbelastet. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Kontaktflatene er gummierte, og av en eller annen grunn består denne konstruksjonen av flere løse plastikkdeler. Vi mistet holderen i bakken ved et uhell, og det sprutet plastikkdeler utover bakken. Vi fikk heldigvis satt den sammen igjen. 

mobilholder sykkel teknikmagasinet
LITE IMPONERENDE: Mobilholderen stikker høyt opp fra styret, og byggekvaliteten er laber. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

I bruk

I likhet med den andre mobilholderen fra TeknikMagasinet bygger også denne mye i høyden på styret, og stikker ubehagelig mye ut. Det er heldigvis lett å justere vinkelen, noe som kan kompensere litt for dette. 

Her får du tilgang til fysiske knapper på sidene av telefonen, og det er lett å betjene telefonen ellers. 

Selv om strammemekanismen virker særdeles skjør, ristet ikke telefonen løs selv på grove stier i marka.  

mobilholder sykkel teknikmagasinet
PLASTIKK: Justerbarheten på mobilholderen er god, men byggekvaliteten er ikke noe å skrive hjem om. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Hvem bør kjøpe denne mobilholderen?

Den som er ute etter billigst mulig løsning for å feste mobilen på styret, og som ikke bryr seg om verken brukervennlighet eller kvalitet. 

Alternative produkter 

Vi anbefaler deg å se på en litt dyrere, men vesentlig bedre mobilholder, som for eksempel SP Connect eller Quad Lock.  

Konklusjon

Universal Bicycle Holder er en billig mobilholder, men det er også den eneste attributten vi kan tilskrive den. Du får en langt bedre mobilholder om du legger i noen hundrelapper ekstra, og vi mener moder jord kunne vært spart for dette plastikk-produktet. 

mobilholder sykkel teknikmagasinet
BILLIG: Styreinnfestingen er lik på begge mobilholderne fra TeknikMagasinet i denne testen - den ene knakk ved strammemutteren. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
VURDERING
Montering
Brukervennlighet
Valuta
Totalvurdering
PLUSS

Passer nær sagt alle mobiltelefoner

Kan justeres lett i alle vinkler. 

MINUS

Bygger mye på styret

Klumpete og stor

Fremstår ganske skjør og lite solid

Rister mye

Allerede abonnent?  Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,

Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.